Zanimljivi novinski i drugi članci
Re: Zanimljivi novinski i drugi članci
Nastavak na predjašnji tekst.
B92: SAD šinskim topom "obuzdavaju" Rusiju i Kinu
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1137207
Zanimljiv isečak iz teksta:
"Uz pomoć šinskog topa, piše Volstrit džurnal, američka vojska planira da „uprosti mogućnost napredovanja američkih vojnika prema granicama Rusije“.
B92: SAD šinskim topom "obuzdavaju" Rusiju i Kinu
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1137207
Zanimljiv isečak iz teksta:
"Uz pomoć šinskog topa, piše Volstrit džurnal, američka vojska planira da „uprosti mogućnost napredovanja američkih vojnika prema granicama Rusije“.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Na našim portalima simtomatična je poplava glupih člana Rusija vs US vs Kina... Prednjači materijal koji iz samo njima znanih razloga preuzimaju sa Sputnjika, a onda povremeno prenose i slične gluposti "druge strane".
Širim haos!
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Što dramatičnije ili pompeznije zvuči - to bolje!
Zamlaćuj narod glupostima, da ne misli o govnima u kojima živi.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Meni je zao sto su napravili ono s.anje u kasarni, sto je rezultiralo ukidanjem vojnog roka. Kad zemlje koje su neutralne vise od 100g imaju tu obavezu, mogli bi i mi koji smo na politicki klimavom terenu. Mnogo se pravimo pametni. Potpisujem da bi se to odrazilo na moju generaciju, bili bi mnogo otresitiji i ozbiljniji u zivotu a ne da im mama nokte sece dok ne odu iz kuce.
Sent from my LG-H440n
Sent from my LG-H440n
+1
Nije zamlaćivanje, kreira to lagano svest plebsa...Pa vidi šta je mizerni Kurir uradio sa moralom običnog naroda. Od relativno pristojnog sveta postajemo podivljala zemlja.maxer napisao:Što dramatičnije ili pompeznije zvuči - to bolje!
- maxer
Slažem se.
Ja sam ispoao težak debil što nisam otišao na dobrovoljnu obuku kada sam za to imao vremena. Sa ne mogu nikako.
Pre par dana pričam sa komšijom koji je visoki čin u vojsci i on mi kaže "samo biraj gde hoćeš". Ja ga pitao da li može obuka od 3 meseca, a on kaže da je obavezno 6 meseci da bih završio obuku. Sad mi je to neizvodljivo.
Pre par dana pričam sa komšijom koji je visoki čin u vojsci i on mi kaže "samo biraj gde hoćeš". Ja ga pitao da li može obuka od 3 meseca, a on kaže da je obavezno 6 meseci da bih završio obuku. Sad mi je to neizvodljivo.
U CH se i dalje služi i to u nekoliko etapa. Prvo ide obuka a kasnije vežbe do 30 i neke godine.
Pre 3 godine je održan referendum za ukidanje obaveze i odbačen je sa preko 70% glasova.
Pre 3 godine je održan referendum za ukidanje obaveze i odbačen je sa preko 70% glasova.
- maxer
Da li vojni obveznici u CH i dalje drže oružje kod kuće?
Da. Oružje i uniforma su im kod kuće, pa kad ih pozovu na vežbu (poslodavac je dužan da ih oslobodi) idu sa ful opremom.
Da ne idem dalje u of.
Služenje vojske je potrebno, jer sve više mladih je potpuno nefunkcionalno i nesposobno za "normalan život" bez kompjutera.
Zašiti dugme. Uraditi bilo šta sa priručnim sredstvima bez posebnog alata (snalažljivost), ikakva manuelna veština, snalaženje u neredovnim situacijama, su ovim "virtuelnim generacijama" nezamislive.
Služenje vojske je potrebno, jer sve više mladih je potpuno nefunkcionalno i nesposobno za "normalan život" bez kompjutera.
Zašiti dugme. Uraditi bilo šta sa priručnim sredstvima bez posebnog alata (snalažljivost), ikakva manuelna veština, snalaženje u neredovnim situacijama, su ovim "virtuelnim generacijama" nezamislive.
Možda JNA. Ja sam služio pre 12 godina i tad je već bila sprdnja.
Ma ne zbog godina. Nego zbog porodice i obaveza u firmi. Jbga. Da je tri meseca pa da odradim, šest je već mnogo.nikaragva napisao:Zbog godina?
Za tri meseca je moguće obučiti vojnika, pešadijska + specijalizovana obuka, ostala tri meseca su realno nepotrebna.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...