Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
Lepa je Daytona. Kunz mi je prevelik.goblin napisao:Evo ih jedan pored drugog (Pierre Kunz i Rolex) na ruci.
Gospodska kutija. Ako dođe do sranja, samo zgrabiš kutiju i bež! 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Može i da kupi T-34 u nekoj kompenzaciji. 
U vezi brendova, Rolex je još od 80-ih postao "uspeo sam u životu" simbol, samim tim prisutan kid svakavog sveta. To ne znači da su loši satovi, naprotiv, samo nisu moja šolja čaja.
Sent from mTalk

U vezi brendova, Rolex je još od 80-ih postao "uspeo sam u životu" simbol, samim tim prisutan kid svakavog sveta. To ne znači da su loši satovi, naprotiv, samo nisu moja šolja čaja.

Sent from mTalk
Poslednja izmena od methane.master u 17 Jul 2016, 21:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Možemo zajedno uzeti jedan, da se ima.
Neka mu gruja menja ulje i pali jednom nedeljno, da ne zariba.
I nek mu glanca cev.
Dok ne zatreba.
I nek mu glanca cev.
Dok ne zatreba.
- methane.master
Parkiramo kod tebe u zadnje dvorište.nikaragva napisao:Možemo zajedno uzeti jedan, da se ima.
I nek mu glanca cev.
Dok ne zatreba.

Sent from mTalk
Širim haos!
U plastenik, pustim ga da zaraste, satelit ne može da snimi...
- methane.master
Orient ima nekoliko lepih modela, a i nije skup brend. Evo jednog... ER2A004D

Sent from mTalk

Sent from mTalk
Širim haos!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kupujmo domaće
...dobro nije baš domaće - mađarsko je, ali je porodica poreklom iz Debeljače, kraj Pančeva i nisu baš tako jeftini satovi, naprotiv. Unuk je nastavio posao koji je deda uspostavio i digao sve na jako visok nivo. Sve se radi "in house", od nacrta, mehanizma, svih delova, obrade...
http://www.bexei.hu/

http://www.bexei.hu/

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Respekt!
Podseća na Čajkina malo. Taj tip brenda.
Podseća na Čajkina malo. Taj tip brenda.
- methane.master
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Vidim da ovde ima ljudi koji znaju nešto o satovima. Ja ne znam ništa niti imam ručni sat, ali ima u kući dva dosta stara sata, koje je moj ćale koristio. Jedan je valjda deda kupio meni negde kad sam se rodio 87-e, a drugi je isto toliko star, a možda i više. Mene ne zanimaju, nego ne rade a ćale mnogo radi fizikališe pa slučajno udara i lupa satove i razmisljam da se poprave.
E sad ovaj prvi je Seiko 5, a ovaj drugi je Citizen 21 jewels, oba automatic piše.
Jel vredi to šta da se popravi, ili da se kupi nešto savremeno jeftino? Na kom si oni nivou cenovno, recimo danas, msm sta je pandan njima danas u prodaji?
E sad ovaj prvi je Seiko 5, a ovaj drugi je Citizen 21 jewels, oba automatic piše.
Jel vredi to šta da se popravi, ili da se kupi nešto savremeno jeftino? Na kom si oni nivou cenovno, recimo danas, msm sta je pandan njima danas u prodaji?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ako su u baš baš dobrom stanju vrede do 50-60e. Ako su u srednje lošem i treba im servis realno vrede dvadesetak. Prisustvo originalne narukvice odnosno nedostatak iste može bitno da utiče na cenu sata.
Cena je takva jer danas nova Seiko petica sa garancijom košta 9.990 dinara.
Servis za njih ti je od 2000 dinara pa naviše (u Beogradu), pod uslovom da su ispravni u smislu da im treba samo čišćenje i podmazivanje a ne i neka popravka. Inače to su jako dobri i trajni satovi, veoma često rade decenijama bez servisa i dalje tačno, čime se retko ko osim japanaca može pohvaliti.
Ako imaju afekcionu vrednost za tebe naravno da vredi da ih čuvaš i popraviš. Tj. svakako vrede više nego što koštaju.
Opali neku sliku da vidimo šta imaš. U principu kod Seika može da se desi i da je neka neobična i retka serija ili model pa da vredi i do 3-4x više, a možda i do 10x više.
Cena je takva jer danas nova Seiko petica sa garancijom košta 9.990 dinara.
Servis za njih ti je od 2000 dinara pa naviše (u Beogradu), pod uslovom da su ispravni u smislu da im treba samo čišćenje i podmazivanje a ne i neka popravka. Inače to su jako dobri i trajni satovi, veoma često rade decenijama bez servisa i dalje tačno, čime se retko ko osim japanaca može pohvaliti.
Ako imaju afekcionu vrednost za tebe naravno da vredi da ih čuvaš i popraviš. Tj. svakako vrede više nego što koštaju.
Opali neku sliku da vidimo šta imaš. U principu kod Seika može da se desi i da je neka neobična i retka serija ili model pa da vredi i do 3-4x više, a možda i do 10x više.