Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje
aj brate sto smo presli u teoretiku... niko nije rekao da su po kvalitetu 1080p od 15gb i 720p yify od 800mb slicni, ali vecina ljudi i nema potrebe niti tehnicke mogucnosti da tu vidi neku razliku.
i ja sam tako poceo, pre par godina, da skidam sve u 1080p od 10-15gb, gledam na tv-u od 40in, i zavrsio sa 2,5tb hardova sa filmovima koje sam odgledao jednom, eventualno dvaput, i sad mi sve to tako stoji...
u medjuvremenu se desilo to da su yify-kodirani i slicni filmovi izbaceni u proteklih godinu dana u 1080p i 1,5gb po kvalitetu skoro stigli 1080p filmove od 10gb kodirane pre 5g.
da, sadasnja izdanja 1080p od dvocifreno gb su mnogo boljeg kvaliteta od yify 1080p, ali se sve to ionako popravilo sa godinama iza nas tako da je velikoj vecini dovoljan i ovaj manji 1080p fajl. ko ima mogucnosti da na svojim monitorima/tv primeti razliku, svaka cast, ali treba da se malo spustimo na zemlju jbg...
i ja sam tako poceo, pre par godina, da skidam sve u 1080p od 10-15gb, gledam na tv-u od 40in, i zavrsio sa 2,5tb hardova sa filmovima koje sam odgledao jednom, eventualno dvaput, i sad mi sve to tako stoji...
u medjuvremenu se desilo to da su yify-kodirani i slicni filmovi izbaceni u proteklih godinu dana u 1080p i 1,5gb po kvalitetu skoro stigli 1080p filmove od 10gb kodirane pre 5g.
da, sadasnja izdanja 1080p od dvocifreno gb su mnogo boljeg kvaliteta od yify 1080p, ali se sve to ionako popravilo sa godinama iza nas tako da je velikoj vecini dovoljan i ovaj manji 1080p fajl. ko ima mogucnosti da na svojim monitorima/tv primeti razliku, svaka cast, ali treba da se malo spustimo na zemlju jbg...
Pa niko nikome nije rekao sta da radi, ali ne treba govoriti da je yifi dobar, jer nije, nego je samo ok, cisto da se ne gleda neki sklj kao iz 90-ih 
Sve zavisi koliko ti je nesto bitno. A ako ti je kvalitet filma nebitan, onda ni nema poente diskutovati o kvalitetu istog, jer je tebi nebitno.
Ako cemo iskreno, yifi nema mnogo velike razlike od ostalih te velicine, tako da ni tu nije nesto preterano dobar, samo je najzastupljeniji.
Kao kada bi sa prosecnim korisnikom diskutovali o lap-topovima, a njemu je bitno da moze da gleda YT, ide na Google, i dopisuje se preko skajpa...
Kao kada bi sada nama ovde par ljudi reklo koje zveri od kompa imaju, i zasto, a vecina nas, koji ne igramo, ili retko igramo igre, komentarisemo da je i onaj komp od 300e super, a njegova graficka kosta duplo toliko.
Tako je mom caletu najbolja Nokia bez toucha, sa 2 kartice, pa je taj telefon za vecinu nas, povratak na kameno doba, i jednostavno, los izbor.

Sve zavisi koliko ti je nesto bitno. A ako ti je kvalitet filma nebitan, onda ni nema poente diskutovati o kvalitetu istog, jer je tebi nebitno.
Ako cemo iskreno, yifi nema mnogo velike razlike od ostalih te velicine, tako da ni tu nije nesto preterano dobar, samo je najzastupljeniji.
Kao kada bi sa prosecnim korisnikom diskutovali o lap-topovima, a njemu je bitno da moze da gleda YT, ide na Google, i dopisuje se preko skajpa...
Kao kada bi sada nama ovde par ljudi reklo koje zveri od kompa imaju, i zasto, a vecina nas, koji ne igramo, ili retko igramo igre, komentarisemo da je i onaj komp od 300e super, a njegova graficka kosta duplo toliko.
Tako je mom caletu najbolja Nokia bez toucha, sa 2 kartice, pa je taj telefon za vecinu nas, povratak na kameno doba, i jednostavno, los izbor.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@dragan
Zasto onda iko gleda auto od >30k evra, ako i auto od 1k evra moze da ga prebaci iz tacke A u tacku B?
Nekada je to bio mnogo skuplji sport - danas za 1k evra moze da se pazari vrlo solidan TV i za jos 2-3k evra da se pazari solidan HT sistem.
Zasto onda iko gleda auto od >30k evra, ako i auto od 1k evra moze da ga prebaci iz tacke A u tacku B?
Nekada je to bio mnogo skuplji sport - danas za 1k evra moze da se pazari vrlo solidan TV i za jos 2-3k evra da se pazari solidan HT sistem.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ova diskusija je kao da kazemo da je npr A4 sranje jer postoji A8...
Tom logikom nikad ni za sta ne mozes da kazes da je dobro jer negde ima bolje.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Tom logikom nikad ni za sta ne mozes da kazes da je dobro jer negde ima bolje.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
ili reci sto kupovati civic ko sto ti delija imas, ako ima porsche 911 

- Delija
- Kontakt:
Uopste nije uporedivo jer je i jedno i drugo za DZ.
A ako bi i poredili, gledanje filma na laptopu sa shitex ozvucenjem nije ni Civic ni A4 vec peglica
A ako bi i poredili, gledanje filma na laptopu sa shitex ozvucenjem nije ni Civic ni A4 vec peglica

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
to jeste peglica 100%.
Mada mi ovde vodimo polemiku da li je dobar yify i odgovor jeste, za ono za sta se trazi je odlican zasto, zato sto je male zapremine, a kvalitet nije 10 puta gori od 8-10GB izdanja.
Mada mi ovde vodimo polemiku da li je dobar yify i odgovor jeste, za ono za sta se trazi je odlican zasto, zato sto je male zapremine, a kvalitet nije 10 puta gori od 8-10GB izdanja.
ma sve je to realno sranje, i svi treba da se vozimo gsp-om, jer niko ne vozi rols... e to je taj fazon... 

- Delija
- Kontakt:
Jeste ocajan ako se koristi dobar panel i dobro ozvucenje.sebekkg napisao:to jeste peglica 100%.
Ti si lepo rekao da nemas nijedno ni drugo, ali ipak imas potrebu da presudjujes

Kao da placate vise ako je veca velicina fajla pa se tvrdoglavisete...

Niko ne prica o full BluRay ripu, a i tu ima razlike i to vrlo lako vidjive...dragan napisao:ma sve je to realno sranje, i svi treba da se vozimo gsp-om, jer niko ne vozi rols... e to je taj fazon...
Poslednja izmena od Delija u 13 Jul 2014, 14:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Kod Yifyjablaugrana napisao:Gde bih mogao da svucem filmove Srdjana Keče?

Poslednja izmena od Scuderia u 13 Jul 2014, 15:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Ali ne znaci da nisam gledao na dobrom panelu pa da sam za to "iskustvo" osakacenDelija napisao:Jeste ocajan ako se koristi dobar panel i dobro ozvucenje.sebekkg napisao:to jeste peglica 100%.
Ti si lepo rekao da nemas nijedno ni drugo, ali ipak imas potrebu da presudjujes
Kao da placate vise ako je veca velicina fajla pa se tvrdoglavisete...

Nista ja ne presudjujem vise nego ti, vec samo iznosim racionalnost izbora.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Dz?Delija napisao:Uopste nije uporedivo jer je i jedno i drugo za DZ.
Jel si ti realan, naveo si cifru od 3-4k za solidan sistem i solidan TV

za Dz je snimak a ti ga onda ubodi gde hoces pa koristi njegove benifite. 

Da rezimiramo, Yifi je OK samo ako niste u mogucnosti nesto bolje da nabavite i reprodukujete, opste gledano je jako los i treba ga izbegavati.
- Delija
- Kontakt:
^ Upravo tako 
I nema tu nikakve velike matematike oko toga - totalno je str8 forward.

I nema tu nikakve velike matematike oko toga - totalno je str8 forward.
Poslednja izmena od Delija u 13 Jul 2014, 15:08, izmenjeno 1 put ukupno.