Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Kompjuterske igre

Post od Milos »

Zavrsio sam Uncharted 4 za nekih 15 sati igranja.Sama igra je prelepa,prica je super,AI je onako,na momente iznenadi inteligencijom,na momente ko terasa.Ono sto me je najvise razocaralo,jeste da sadasnjih hardver cetvorke jedva gura ovo ili je lose optimizovana (prilog u tome i da su vec izbacili tri peca za 5 dana kako je igra izasla).
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Taman dok odigram prva tri...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Milos napisao:Ono sto me je najvise razocaralo,jeste da sadasnjih hardver cetvorke jedva gura ovo ili je lose optimizovana (prilog u tome i da su vec izbacili tri peca za 5 dana kako je igra izasla).

Slika

:masem: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Krenuo sam na Tomb Raider i nakon nekih sat vremena,igra apsolutno vredi svake pare.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sta je bolje TR ili UC?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Vise volim Uncharted,ali mi je bolji Tomb Raider.
Po meni tesko da ce napraviti bolji Uncharted od drugog dela.
Ono sto mi je najjace jeste sto Lara ima sve Microsoft,a Drejk ima sve od Sony :kezo: diskretan marketing ekskluziva.

Ipak porazavajuce jeste da je Xbox u tisini izgurao ovu igru , a Uncharted nakon 5 minuta pojaca hladjenje.
Tako da ili je Sony malo se precenio sa hardverom (a i izbacuju Playstation 4.5) , a Microsoft konacno odigrao pametno nakon problema sa 360,ili ja treba da menjam termalnu pastu na Sony.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Milos napisao:Ma za Uncharted i Tomb Raider mora da se nadje vremena.
A za PS4 imam jednu kulu od 30 igara koje jos nisam presao.
Upao sam u najveci paradoks zivota,a to je da zaradis za igre,a nemas vremena kad da se igras,a pre 10 godina bila obrnuta situacija.
svi smo kroz taj period prosli (nemanja para imanja vremena i imanja para a nemanja vremena).. Ja sam se ziv jeo sto kao klinac nisam mogao da poslednje naslove...Secam se imao sam nVidu 6800gt (tada je bese samo Ultra bila bolja i GTS, al moja je bila asusova klokovala se kao luda pa je bila jaca od gts-a) i mogao sam da odigram tada sve najbolje FPS godine u novijoj istoriji (doom 3, fear, far cry1, half life 2 igre sve izasle 2004 sem feara cini mi se 2005), a posle cim su dosli strasno neoptimizovani oblivion, stalker i crysis, nista od igranja nije bilo. Sada, dosta godina posle toga u fazi sam da ne smem da ulazim u teme o igricima jer ce mi odma pasti lude ideje na pamet..A ne smem sebi da dozvolim da pocnem da igram opet jer nemam vremena nikako, a ako pocnem nema stajanja. Igre sam igrao u cugu dok ih ne predjem, bez stajanja, po cele dane i noci.. Nedavno sam izvadio iz rudnika jednu 280x, pa sam obrnuo hitmena 5, wicher, mirors edge, stalker prva 2 dela, fallout 3....Ali pazuda do daljeng, i radujem se skorom povratku igrama :)
Poslednja izmena od milospinkfloyd u 24 Maj 2016, 19:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

A cek nema TR na Sony, pa onda nemam dileme :)
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Jel igra neko Doom 4 ?

Veoma visoke ocene je dobio na testovima... :sreckovic:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Laki021 napisao:A cek nema TR na Sony, pa onda nemam dileme :)
Izlazi u Decembru za PS4.Svakako obe vrede da se predju.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

U Ušću ispred Komtrejda može da se proba Oculus. 300din 3-4min. Ima i platformu koja se naginje, i ventilator koji ponekad duva u tebe. U pitanju je development kit 2, znači malo starija verzija sa manjom rezolucijom. Elem kaže dečko preporučuje roler kouster. Ja pitam a šta je ono drugo tamo sa dinosaurusima? Ma, to je samo za decu. I pusti mi taj roler kouster. Mučnina posle samo ta 3-4 minuta. Jedva sam se oporavio posle za bioskop. Slično toliko sam probao i Gear VR i nije bilo ni trunke mučnine, ali su bile scene gde sam ja statičan kao posmatrač. Iz ovoga cenim da mi neće prijati simulacije vožnje ili letenja u VR, a praktično ni većina sadržaja koji se pravi za Oculus. Sa druge strane potpuno mi je jasno zašto Steam VR na HTC Vive ima princip da se kamera kreće samo koliko se i ti sam pomeraš u fizičkom svetu. Za veće distance u igrama gde je to potrebno koriste teleporte. Tako ne može da se igra Doom ili samo adaptira neka postojeća 3d igra, mora u startu da se pravi nešto što će funkcionisati sa tim ograničenjem.

Što se mene tiče Oculus palac dole, HTC Vive palac gore ovako teoretski na osnovu svega što sam čitao i gledao.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Naplacuju demonstraciju, a jos je i dev kit. :kuku:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Nije to štand Oculusa niti prodavnice gde to može da se kupi, to je neki lik doneo skalameriju. Ako neko hoće da proba preporučujem da pita šta ima od statičnih scena.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Mislio sam da je komtrade postavio taj stand.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Kapiram da je tako moglo da se shvati iz mog prvog posta. Komtrejd sam naveo samo kao orijentir ;)
Odgovori