Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Re: Off-ujmo do mile volje

Post od somi-car »

Danas je bilo dosadno na poslu pa sam se igrao malo.... :D (ubacen motor ecotec :) )
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rusija i naročito Belorusija su za početak autokratske države u kojima se hapsi čim nešto kažeš protiv vlasti. Poslednji primer su Pus rajot i njihova sudbina jer su se drznule da kažu nešto protiv Putina. Slično je bilo ovde za vreme histrije koja je vodila direkt na Goli otok. Ako ti se to sviđa onda nemam reči.
Osnovno ravo je pravo na kritiku.
Parada koja svima smeta je oblik izražavanja koji je po ustavu garantovan. Mene mnogo više brine to što se ustav krši.
Na paradu ne bih išao, a kada bi i ostali bili indiferentni prema njoj to bi bio jedan marginalni događaj kao i razna obeležavanja svetskog dana Roma i sl.

EDIT Nevladine organizacije su i sve crkve, fudbalski klubovi...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Osvrnucu se samo na pitanje Rusije i Belorusije ... Rusija i Belorusija nisu u ovom trenutku ekonomski napredne zemlje poput zapadne evrope (iako idu napred,a taj isti zapad unazad) pa zato svi mislimo kako su to neke divljine gde vlada opste bezakonje i gde su svi obespravljeni do srzi.Posto znam dobar deo nasih ljudi koji rade u Rusiji,a i sam sam posetio tu zemlju vise puta,moram da kazem da Rusija uopste ne izgleda onako kako je mi ovde,a i bogami mnogi na zapadu predstavljaju.Necu da kazem da je Rusija uredjena kao Svajcarska,Luksemburg ili Holandija,jer nije,ali tvrdim da se u toj zemlji zna ko ima kakva prava i ko moze sta da radi.
Iskren da budem,iako mi se unutrasnje uredjenje mnogih zapadnoevropskih zemalja dopada,ne dopada mi nimalo to sto nevladine organizacije i kojekakva udruzenja mogu da rade sta hoce,a da posle zbog toga drzava ima silne probleme.Toga u Rusiji nema,rezim doduse ima malo tvrdje stavove prema nekim liberalnim zakonima koji su u evropi normalni,ali to je dobro.Kod nas postoje mediokriteti i razne protuve koje mogu da pljuju po Srbiji kako god zele i gde god stignu,da osporavaju to da je Srski narod ikada u svom postojanju stradao i da je imao bar jednu zrtvu,da omoguce sva prava svima koji se zalazu sa svaku antisrpsku vrednost,a da svima drugima postave nogu.E to u Rusiji ne moze da se radi i drago mi je sto je to tako.Nikome ovde nisu uskracena prava po osnovu seksualne pripadnosti,jer kada dodjes kod pekara,lekara,apotekara,niko te ne pita ko si ni sta si.Cemu onda ta prokleta parada i okupljanje ? Postoji samo jedan jedini problem koji ih navodi na paradiranje,a koji je,rekao sam vec u prethodnom postu,da se ne ponavljam. :)
Ja rekoh da je to pitanje licnog politickog stava. U ovom konkretnom slucaju cak nije ni dnevno politicki stav, vec licni pogled na uredjenje drzave i drustva. Ti kazes da ti se svidja to sto se tamo tacno zna sta ko moze i sme, i da je ok da drzava regulise ko sta radi i prica. Za mene je to nedopustivo mesanje drzave (koja je sama po sebi mitska kategorija, pricamo o nekim tamo birokratama koji svoje licne stavove pretacu u zakon) u zivot pojedinca, i zbog toga smatram da su Rusija i Belorusija divlji zapad.
Meni, vidis, uopste ne treba drzava da me brani od raznih pedera, nevladinih organizacija i slicnih pojava. Ja sam heteroseksualni pravoslavni Srbin konzervativnih shvatanja, ali uopste nemam potrebu da svi ostali budu to, niti me vredjaju marginalne grupe koje pljuju po svemu tome, dokle god ne krse zakon.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako.
Ja sam protiv parade samo iz razloga sto dodje 10.000 hilly billy-ja da unistavaju grad i sto odrzavanje iste na kraju nas normalne kosta ko zna koliko.
A to da li ce oni da se setkaju ulicama,da li ce da drze miting ili ne,da li ce da se ljube u kaficu kao normalni parovi... Bole me paja.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Ja sam iz istog razloga ZA paradu.
Ne može 10.000 tih kojekavih da zabranjuju, prete, ruše. Ako im se ne svidja nek okrenu glavu na drugu stranu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da,kada bi ziveli u nekoj bajci sa princem koji ce da ubije azdahu... Ali posto zivimo u realnom svetu,svako moze da radi sta hoce,pitanje je samo da li ce neko drugi da ga zaustavi...
U realnom zivotu se uvek bira manje zlo,jer savrseno ne postoji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Hoce li i ovaj "prajd" doci kod nas!? :D

Održan Roma Prajd u više evropskih zemalja

U više evropskih gradova danas je organizovan Roma Prajd u kojem su učestvovali aktivisti za borbu protiv rasizma, romski muzičari i drugi, kako bi se usprotivili nasilju i diskriminaciji Roma i slavili njihovu kulturu. :D

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/346604/Od ... ih-zemalja
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Xepoj87 napisao:U realnom zivotu se uvek bira manje zlo,jer savrseno ne postoji.
To biramo ti ili ja, a država mora da bira zakon protiv bezakonja.
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Skoro mi niko nije rekao : "Brate Mljacko".
Osecam se zapostavljeno.

:ludaca: :ludaca: :ludaca: :ludaca:
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

paja napisao:Rusija i naročito Belorusija su za početak autokratske države u kojima se hapsi čim nešto kažeš protiv vlasti. Poslednji primer su Pus rajot i njihova sudbina jer su se drznule da kažu nešto protiv Putina. Slično je bilo ovde za vreme histrije koja je vodila direkt na Goli otok. Ako ti se to sviđa onda nemam reči.
Osnovno ravo je pravo na kritiku.
Parada koja svima smeta je oblik izražavanja koji je po ustavu garantovan. Mene mnogo više brine to što se ustav krši.
Na paradu ne bih išao, a kada bi i ostali bili indiferentni prema njoj to bi bio jedan marginalni događaj kao i razna obeležavanja svetskog dana Roma i sl.

EDIT Nevladine organizacije su i sve crkve, fudbalski klubovi...
Ne mogu nikako da se slozim sa ovim sto si napisao.To sto su te klinke pohapsene i osudjene na robiju nema ama bas nikakve veze sa tim sto su navodno drznule da nesto kazu protiv Putina,vec zato sto su tu glupost izvele u ruskoj pravoslavnoj crkvi,a takav gest pokazuje nepostovanje crkve kao institucije.Bez obzira na to da li je neko vernik ili ne,on mora da postuje crkvu kao versku instituciju i tu je kraj svake price.Uostalom,sam Putin je izjavio da smatra da je ta kazna ipak previsoka.Da li ti stvarno mislis da ce Putin kao licnost koja (ma sta ko mislio o njemu) ipak ima vanserijski autoritet kako u granicama Rusije,tako i van nje,da se mnogo potrese oko toga kakav politicki stav prema njemu ima par klinki ? Nedavno su slicni idioti izveli slican performans u nemackoj katolickoj crkvi pa su i oni takodje pohapseni sto u potpunosti podrzavam.Da li mislis da je i Nemacka autokratska drzava ? Drzava i zakon moraju da se postuju,ko to ne zeli doci ce pre ili kasnije pod udar sistema.
I ne mislim da poredjenje pojava iz komunisticke Jugoslavije ili Sovjetskog saveza ima bilo kakve veze sa danasnjom Rusijom.Slazem se da su to bila vremena ogranicene demokratije (ili je mozda uopste nije ni bilo) ali nazvati danasnju Rusiju autokratskom drzavom je u najmanju ruku smesno jer to nema veze sa realnoscu.U Rusiji ne postoje nikakvi logori,niko ne dobija metak u celo ili vesanje ukoliko prekrsi zakon,ali dobija zasluzenu kaznu za svoj prekrsaj nista stroziju nego na zapadu i ne vidim nikakav problem u tome.

@ Rakhil

Ako sam dobro shvatio sta si hteo da kazes,po tebi je u redu da ti neka treca lica namecu nesto sto je protiv tvojih interesa.Drzava mora da zna sta je u interesu nje i njenog naroda i da u skladu s tim radi u korist njihovih interesa,a ne interesa pojedinaca ili nekih drugih interesnih sfera koje se serviraju spolja.Kazes da ti ne smetaju nevladine organizacije koje evo vec decenijama blate i sikaniraju Srpski narod,a posledice te prljave kampanje vidljive su na svakom koraku.Meni takve stvari smetaju i ne treba mi takva demokratija.
Da li znas sta amerikanci uce svoju decu jos u prvom razredu osnovne skole ? Uce ih to da su im Rusi najveci neprijatelji kojima je jedini cilj da uniste ameriku,da samo zbog toga i postoje,da su na Kubi i u juznoj americi instalirali skrivene raketne sisteme koje zele da ispale na ameriku cim im se za to pruzi prilika.Svaki normalan covek zna da je to prljava kampanja i da takve stvari nemaju veze s mozgom,ali ako oni imaju takvu politiku prema drugima,onda i drugi imaju pravo da sebe zastite od te prljave politike.Pa u toj istoj americi i zapadnoj evropi BUKVALNO NIGDE ne sme da se otkrije istina o trgovini Srpskim organima na Kosovu,ne sme da se otkrije to da su zive ljude bukvalno klali u 21. veku,a vi pricate o tome kako je Rusija autokratska zemlja.
Iskren da budem,ponekad pomislim da su Srbi najveci mazohisti koji postoje na svetu,jer im bukvalno nista ne smeta.Zato nas i gazi kako ko stigne i nije ni cudo sto smo ovde gde jesmo.

Da zavrsim ovu pricu jer mi se stvarno smucila,reci cu samo da ni meni uopste ne smetaju pederi,ni njihove seksualne ambicije,ne zelim im nista lose,jednom recju ne obracam paznju na njih ni najmanje.Na kraju krajeva,ja kao pojedinac uopste nisam bitan kao ni moje misljenje,ali ovde je ocigledno 90 posto gradjana protiv takvog paradiranja,u suprotnom ne bi se svake godine podizala tolika tenzija oko organizacije te parade i ne bi se pripremalo nekoliko hiljada policajaca u svrhu zastite te parade.A osnovno demokratsko nacelo je da se postuje pravilo vecine,zar ne ? Pa u cemu je onda problem.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

AcaKayak napisao: A onda dodje neki pametnjakovic i kaze: Kasni avion zbog GUZVE U VAZDUSNOM SAOBRACAJU... a JEDINI jat kasni na celoj planeti u tom momentu... Idioti, budale, kreteni, ne znam sta jos, ali treba ih na lomacu poslati.
Aco, samo da znas koliko gresis!!! Kasnjena su svugde veoma cesta i uobicajena, kod svih avio kompanija. Moja supruga je u odlasku u Bec Austrianom kasnila oko 45 minuta a u dolasku iz Minhena Lufthansom preko 2 sata, sto zbog guzve koju pominjes, sto zbog nevremena. Dakle, razlozi kasnjenja su razni i naravno da poremeti JAT koji ima 15-16 aviona koji su non stop u vazduhu. Ako iz nekog razloga kasni u dolasku (nevreme, guzva na odlaznom aerodromu), kasnices i ti zato sto kasni iz objektivnih razloga. JAT, kao ni bilo koja kompanija, ne moze da odgovara za kasnjenje koje nije njihovom greskom - Guzva, nevreme, zastoji na aerodromima, re-routing i slicno. Imam drugara koji ima agenicju za bookiranje avio karata, cak saradjujemo u izvesnom smilu, i ne da kasne nego je ludilo, Lufthansa i Austrian pogotovo, cak nekad i vise nego JAT. Kada bi stalno leteli tim kompanijama, umesto JAT-om, verovatno bi isto gundjao na kasnjenje. Sa druge strane usluge tih kompanija su kvalitetnije a ako je kasnjenje njihovom krivicom, dobijes razne kompenzacije, sto nije slucaj kod JAT-a. To je vec ekonomska prica.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

paja napisao:Parada koja svima smeta je oblik izražavanja koji je po ustavu garantovan. Mene mnogo više brine to što se ustav krši.Na paradu ne bih išao, a kada bi i ostali bili indiferentni prema njoj to bi bio jedan marginalni događaj kao i razna obeležavanja svetskog dana Roma i sl.
Upravo tako, ja to pokusavam da objasnim. Moj prijatelj, gej, isto ne bi isao na paradu, ali smatra da je zabrana iste krsenje ustavnih sloboda sto i jeste.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

jaksa napisao:Ja sam iz istog razloga ZA paradu.
Ne može 10.000 tih kojekavih da zabranjuju, prete, ruše. Ako im se ne svidja nek okrenu glavu na drugu stranu.
Tacno tako. Ako drzava zeli da pokaze svoju snagu tih 10.000 likova se ne bi ni culo na vestima niti bi bilo ikakvih pretnji a sama parada bi prosla nezapazeno od strane javnosti.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Posto sam ziveo godinu dana tamo mogu da kazem samo da je u Rusiji isto kao i u vecini drzava danas: demokratije niti ima-niti nedostaje.

Inace cela ova prica oko gay parade mi je :uf: ....jeste, nismo nesto kvalitetni kao nacija, i ne mozemo(sada) po mnogo cemu da budemo primer ikome, ALI ima dosta clanica EU u kojima je rasizam i homofobicnost mnogo vise izrazena.

Inace, da napomenem jos jednom, kada nacija krizira kao nasa, postoje samo dve opcije(ovo nisam izmislio nego je istorijski deja vu): nacionalizam zadojen sovinizmom ima odlicnu potporu za razvitak i vrlo lako se radja diktatorski rezim.

Jeste, i ja svaki dan pomislim eee da mi neko da vlast, koliko bih samo ljudi poslao u Lisiciji potok. Medjutim, mislim da bi neki strogi totalitarizam sigurno najvise smetao obicnom coveku....

Ovo je predhodno samo neka moja opaska apropo uvrezenog misljenja da nas samo neki diktator moze dovesti u red.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mljacko napisao:Skoro mi niko nije rekao : "Brate Mljacko".
Osecam se zapostavljeno.

:ludaca: :ludaca: :ludaca: :ludaca:

a ja u postu sa prethodne strane :think:
Slika
Odgovori