Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Grčka

Post od dragan »

Da, prvi put sam u gr i mogu reci da su totalni bambusi sta im je priroda dala i kako to koriste...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Zato i nemaju mnogo gostiju iz zapadne evrope, zbog te svoje aljkavosti. Nama to ocigledno ne smeta, kao ni Bugarima, Rumunima i Turcima. Nama je bitno da nisu nadobudni i da su bezobrazni u granicama tolerancije :)

Mi smo uplatili nedelju pre dolaska direktno kontaktiravsi vlasnika apartmana preko emaila, a ostatak smo odlucili da nadjemo direktno tamo. Kako je to pogresna odluka bila. Nema smestaja ni za milion evra, svugde odgovor "puni".

Odem do jednog smestaja u Skala potamia, 200 m od mora. Izlazi stariji Grk u peskiru, tek se istusirao i pita on mene odakle si? Reko iz Srbije. Covek me scepa i grli minut, dva i vice Srbi, mi smo prijatelji. Ja sav zatecen pustio coveka da me grli. Kaze imam smestaj i pokaza mi. Ja reko samo da odem po zenu na plazi je pa cemo doci da vidimo. Kaze dobro, cekam vas dva do tri sata, vise ne mogu.

Dodjemo posle sat i po, a pred nas istrcava njegova cerka i kao neka hostesa se namesta i kezi, pa kaze maksimalno razvlaceci: "vi hav beeed njuz for ju, ju ar tu lejt, vi alredi rentiiid auuur apartment".

Toliko o ljubavi, ko prvi da pare njegovo je :) Gledam matorog, sedi na klupi sa nekim i samo se ovlas osvrnu ka meni i kaze, zao mi je moj srpski prijatelju.

Sto se tice kartica, tu je tek jasno zasto im drzava posrce. Niko nece karticu. Ili kazu ne ispod 10 evra, ili jednostavno kazu ne primamo. Zasto? Volimo kes. Ustvari vole da ne placaju porez drzavi. Jedino oni na naplatnim rampama nece kartice, samo kes. Doduse, za divno cudo to mi se desilo i na granici Slovenije i Austrije kada sam kupovao vinjetu pre par godina.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Definitivno je TAsos prosle godine bio bolje mesto za letovanje nego ove.
Abnormalne guzve u periodu kad sam bio 11.8-22.8.
Cene za nijansu jace nego prosle god.
Plaze dosta prljavije, a na nekim sam imao problem sa konobarima koji zaborave narudzbinu i onda posle sat vremena popizdim i dignem frku, i naravno istog trenutka donesu uz objasnjenje kako je bila ogromna guzva pa nisu stigli sve... Da, da, vazi.... :dobarvic:

Livadi ove god podbacio jer jer je u 2 navrata bilo uzburkano more sa talasima, tako da nismo mogli da ostanemo na toj plazi, koju bas gotivim zbog mesta i ambijenta :)
Za sada mi je definitivno Notos br.1 plaza.
Na Psiliamosu sam se smorio kao dupe. Voda je lepa, plaza dobra, ali ne znam.. Bas mi je bilo dosadno taj dan kad sam isao.
Paradise sam 2x obisao i jedan dan je more toliko bilo mirno da nije bilo ni najmanjeg talasa po cemu je ova plaza poznata :kezo:
A drugi dan su talasi bili minijaturni sa par izleta malo vecih (do kolena npr) :kezo:

La Scala je super uredjena plaza za mlade, medjutim u 2 navrata u 11 ujutru nisam nasao slobodne lezaljke (pritom nije bio vikend), tako da sam morao da trazim mesto na nekoj drugoj :besan:

Sve u svemu, bilo mi je lepo ali sam ocekivao malo vise, vodeci se ranijim iskustvom

EDIT:
Meni su trpali racun u kesu i u ruke svaki put :pardon:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Schonenk mislim da su turci izmislili turizam za grke. Ostali pobrojani, ok...
Ja sam razocaran, opet kazem, gledajuci cenu. Kad se vratim napravicu malo detaljniju pricu...
Od grcke definitivno treba juriti ta ostrva, ostalo je kifla...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ti si otisao u Olimik kucku? :D
Nije ni cudo, Olimpik i PAralija su verovatno medju 2 najgora letovalista. :thumbdown:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

dragan napisao:Schonenk mislim da su turci izmislili turizam za grke.
Napisah ja ovo pre neku stranu pa me napali.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Joj, haj'te vi što tražite uređene plaže, "tursku" uslugu i sl. sledeće godine u tu Tursku. Taman će i nama što nam svaka dlaka ne smeta biti manje gužve. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da ne moram da vozim do Turske 24h verovatno bih išao.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pitaj sokica da te odveze :forumas:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Paja napisao:Da ne moram da vozim do Turske 24h verovatno bih išao.
Pa prespavaj negde... u Grčkoj. :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U Gr nema puno turista iz zapadne evrope? Mozda treba poci od toga da je Grcka OGROMNA i da taj jedan promil ponude koji je nama blizak mozda ne predstavlja celu sliku, kao sto izjava kako nema puno turista iz zapadne evrope govori.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Oni letuju na ozbiljnijim i skupljim ostrvima no mi, kada je GR u pitanju.
A idu i aviJonom, ne kao mi
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Da se razumemo, ne bih ja ni u tursku ali ih covek pomenu pa sam replicirao. Svakako mislim da je najveca prednost grcke sto svaki srbin moze da spakuje kesu paradajza ( ko ja pre neki dan :)) sedne u auto i eto ga na moru za par sati. Sve ostalo postoji bolje na drugim mestima, i usluga, i more, i cene...

@dw - u leptokariji sam, to je samo malo dalje, ne znam koliko utice...

Edit - pretekose me...
Grcka ostrva su bolja, ali i skuplja...
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

ftj napisao:U Gr nema puno turista iz zapadne evrope? Mozda treba poci od toga da je Grcka OGROMNA i da taj jedan promil ponude koji je nama blizak mozda ne predstavlja celu sliku, kao sto izjava kako nema puno turista iz zapadne evrope govori.
Pa ako odes do Hrvatske neces morati toliko da se trudis da vidis tablice iz Nemacke. Ne govorim o turistima koji dolaze carter letovima. Ogroman broj Nemaca je i u ex Yu i sad na jadran dolazio i dolazi automobilima.

Bio sam na Lefkadi, Skopelosu, Sitoniji, sad Tasosu i sem Britanaca tesko moze da se vidi neko iz Nemacke, Francuske, Italije, Austrije, Svajcarske...
Odgovori