Jel' zna neko kako galaxy s5 "naterati" da svlači zvanične OTA update-ove?
O čemu se radi... galaxy s5 je kupljen regularno ovde kod nas u VIP poslovnici, sim free. Pre dve godine je došao sa 4.4.2, vrlo brzo stigao update na 5, posle toga nekoliko manjih pečeva, sve preko OTA. Kada je trebalo da se pojavi 6.0.1, mene mrzelo da čekam zvanični OTA, i flešnem preko odin-a BTU verziju, a zatim odradim i factory reset. Posle toga, telefon nije prijavljivao nijedan update, iako ih je bilo. Stalno bi prijavljivao da je "latest firmware", bilo preko OTA ili preko kabla (Kies, Smart Switch). Pre mesec dana, odradim mu opet update preko odin-a, ovaj put sa Telekomovim fw-om, ali me mrzelo da radim factory reset. Koliko vidim, i dalje tera po svom i stalno prijavljuje da je poslednji firmware (iako je izašao još jedan update).
Koliko sam našao po netu, ima neke veze sa CSC-om, ali ja sad ne znam šta da mu uradim, tj. koji fw da mu vratim da bi regularno dobijao OTA apdejte.
Aplikacija Phone Info kaže da je "Firmware CSC Code" XEH (Mađarska) a isto to i za "Active CSC code", ali koliko kapiram, telefon ima multi-csc, tj. takvi su svi za naše tržište... Telefon nije rutovam a u njemu mi je mts kartica.
Ako je neko imao sličan slučaj neka javne.