Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od pedja »

Još jednom da pitam:
Šta ljudi rade sa tim kablovima i punjačima?
Svima nešto pucaju, čupaju se, otkazuju...
Od kada je telefona/tableta u mom vlasništvu, nijedan jedini punjač/kabl nisam zamenio. Pritom, često sam na putu i motam ih i tumbam bez ikakvog obzira. Punjači su na podu i ko zna koliko puta sam ih nagazio ili šutnuo.

Juče dva Samsungova punjača kod devojke, na jednom vire žice na spoju, a na drugom samo što nisu. Kolega kupuje kablove i punjače na mesečnom nivou...

Možda je spas u tome što ih ne motam svaki dan, kao neki, posle punjenja. Uvek su u slobodnom režimu ležanja po podu :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ne paze ljudi. Meni dosad je crk'o samo jedan kinez kabl od 1€. A ovo je org. Huawei kabl od P8 Lite, od kad sam kupio fon je ovakav a bio je star manje od godinu dana. Doduše , kod mene se nije promenio jer ne koristim ga puno.Slika

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

@pedja
Hehe, isti slucaj i kod mene.
Bukvalno od negde '97, Ericsson, Motorola×2, Nokia , pa do sad sa ovim pametnim tel. nisam menjao punjace nikad. Odnosno nije bilo potrebe jer je svaki bio potpuno funkcionalan i neostecen.

TT
Poslednja izmena od Mladen7 u 14 Apr 2017, 10:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Meni su deca urnisala kabl za ipad, jer ga uzmu da se igraju dok se još puni i onda ga natežu i cimaju. Cenim da je sličan režim upotrebe kod ovih kojima crkavaju kablovi.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Sestra svima redom unistava kablove i punjace, osim meni :D samo ga sklonim u ormar posle koriscenja, umotam ga onako kako je bio u kutiji. Nijedan telefon koji sam imao, a imao sam ih poprilicno (neke sam drzao samo par dana, neke godinama), nije riknuo. Radio je savrseno, kao i prvog dana, takve sam i prodavao. Sestri svaki rikne i pre garancije kakav je duduk za te stvari, neobjasnjivo nesto. Takva je osoba jednostavno.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Na starom mobu sam korstio Aqua mail koji je odlican. Na novom telefonu sam imao nesto problem da ga konfigurisem I uzmem default aplikaciju a probam I Blue mail koji je najbolje ocenjen na GPlay. Na oba imam isti problem, sa SBB maila ne mogu da posaljem mail sa mobilne mreze ili sa drugog wifi osim SBB. To sam na Aqua mailu mogao.

Sta da radim, to mi bas znaci ?
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

A što ne bi samo dodao nalog na nativnu gmail aplikaciju? Meni radi odlično.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

Jel' zna neko kako galaxy s5 "naterati" da svlači zvanične OTA update-ove?
O čemu se radi... galaxy s5 je kupljen regularno ovde kod nas u VIP poslovnici, sim free. Pre dve godine je došao sa 4.4.2, vrlo brzo stigao update na 5, posle toga nekoliko manjih pečeva, sve preko OTA. Kada je trebalo da se pojavi 6.0.1, mene mrzelo da čekam zvanični OTA, i flešnem preko odin-a BTU verziju, a zatim odradim i factory reset. Posle toga, telefon nije prijavljivao nijedan update, iako ih je bilo. Stalno bi prijavljivao da je "latest firmware", bilo preko OTA ili preko kabla (Kies, Smart Switch). Pre mesec dana, odradim mu opet update preko odin-a, ovaj put sa Telekomovim fw-om, ali me mrzelo da radim factory reset. Koliko vidim, i dalje tera po svom i stalno prijavljuje da je poslednji firmware (iako je izašao još jedan update).

Koliko sam našao po netu, ima neke veze sa CSC-om, ali ja sad ne znam šta da mu uradim, tj. koji fw da mu vratim da bi regularno dobijao OTA apdejte.
Aplikacija Phone Info kaže da je "Firmware CSC Code" XEH (Mađarska) a isto to i za "Active CSC code", ali koliko kapiram, telefon ima multi-csc, tj. takvi su svi za naše tržište... Telefon nije rutovam a u njemu mi je mts kartica.

Ako je neko imao sličan slučaj neka javne. ;)
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Ogi napisao:Na starom mobu sam korstio Aqua mail koji je odlican. Na novom telefonu sam imao nesto problem da ga konfigurisem I uzmem default aplikaciju a probam I Blue mail koji je najbolje ocenjen na GPlay. Na oba imam isti problem, sa SBB maila ne mogu da posaljem mail sa mobilne mreze ili sa drugog wifi osim SBB. To sam na Aqua mailu mogao.

Znam više ljudi koji imaju sbb mail i isti problem. Radi im samo sa SBB mrežom. Zvali call centar, išli u poslovnicu, i svi nešto čačkaju i zaključe da ne može.
Direktor jedne firme se baš naoštrio da ih naduvava, ne znam šta bi sa tim na kraju. Predlagali su im prelazak na neki drugi mail, domen, šta li je - tj otvoren je mail na domenu firme i to radi. SBB mail radi samo prijem pošte, kada nije na svojoj mreži.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Ako sam dobro razumeo problem, SBB se štiti od toga da postane spam server. Ne dozvoljava da šaljete mail ako mu ne pristupate sa adrese koja pripada SBB-u. To radi veliki broj provajdera i ne bi trebalo da zavisi od aplikacije koju koristite.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Izgleda da ću po prazniku uzeti Honor 8.

Ne sviđa mi se izgledom, ali me baš briga.
Valjda je dualSIM active, a dobiću ga povoljno.

U najavi ću ga razbiti u prvih par dana, ali dok čovek ne proba...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

To je P9 lite za 2017?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

pedja napisao:
Ogi napisao:Na starom mobu sam korstio Aqua mail koji je odlican. Na novom telefonu sam imao nesto problem da ga konfigurisem I uzmem default aplikaciju a probam I Blue mail koji je najbolje ocenjen na GPlay. Na oba imam isti problem, sa SBB maila ne mogu da posaljem mail sa mobilne mreze ili sa drugog wifi osim SBB. To sam na Aqua mailu mogao.

Znam više ljudi koji imaju sbb mail i isti problem. Radi im samo sa SBB mrežom. Zvali call centar, išli u poslovnicu, i svi nešto čačkaju i zaključe da ne može.
Direktor jedne firme se baš naoštrio da ih naduvava, ne znam šta bi sa tim na kraju. Predlagali su im prelazak na neki drugi mail, domen, šta li je - tj otvoren je mail na domenu firme i to radi. SBB mail radi samo prijem pošte, kada nije na svojoj mreži.
Uspeo sam da namestim, radi to generalno, radilo mi je I ranije a evo I sada.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Heinz napisao:To je P9 lite za 2017?
Ne bi trebalo.
Izašao je polovinom prošle godine (otprilike kad i P9 i p9lite) i blizak je P9, po specifikacijama. Odnosno, Honor je tzv modna verzija flagship-a (P). Naravno, tu su i lite verzije. Novi Honor 8 lite je P8lite za 2017.

Inače, sada su izašli i P10 i P10lite, a potonji sam razmišljao da uzmem za drugi broj, ali ću sada obe kartice u Honor 8, pa da vidimo. Ima to prednosti i mana.

TapaT
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ako stavis obe kartice, ukoliko se ne varam, neces imati mesta za dodatnu miko SD memoriju.
Odgovori