Stranica 143 od 429

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 09:37
od Comi
Papa Joe i cevapi u istom...fantazija jedna.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 09:46
od Xepoj87
Branjo, ne postoji restoran brze hrane, ukljucujuci i McDonalds, koji ne sprema pomfrit vise puta u istom ulju. I to bas mnogo puta i nikome ne bude crn.
I ja sam spremao u fritezi za nas 20, 5 puta u istom ulju. Pomfrit pocrni kada se ne pece u fritezi i kada je od pravog krompira, cak mislim da ga u BH spremaju sa sve ljuskom.
Zato im pecenje duze traje i pomfrit bude masniji, upije svo ulje.
Bas da ne bi upio ulje i bio mastan se i sprema u dobro zagrejanom ulju u fritezi, sto je u tiganju jako tesko.
Nisam siguran kako ga oni spremaju, vec nagadjam, ali znam da nije crn od starog ulja, sto posto.
Vlasnik sve zivo donosi iz Amerike, posto je sam tamo ziveo dosta godina i stric mu tamo i dalje zivi, pa ga redovno snabdeva, te cisto sumnjam da drzi jedno ulje nedelju dana u fritezi ili gde vec.

Sent from my Sony

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 09:55
od Gaginh0
Moja mama ima neku foru da isecen sirov krompir (pomfrit) prvo kuva 5 minuta u kljucaloj vodi, onda izvadi da se ocedi i onda u ulje. Bude super boje, malo zuci nego kad je sirov, bukvalno kao u Mc-u. Jedino sto joj od 5 pecenja 2 puta uspe da ne upiju gomilu ulja!? Pece ih u tiganju.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 11:36
od NexT
Xepoj87 napisao:Branjo, ne postoji restoran brze hrane, ukljucujuci i McDonalds, koji ne sprema pomfrit vise puta u istom ulju. I to bas mnogo puta i nikome ne bude crn.
I ja sam spremao u fritezi za nas 20, 5 puta u istom ulju. Pomfrit pocrni kada se ne pece u fritezi i kada je od pravog krompira, cak mislim da ga u BH spremaju sa sve ljuskom.
Zato im pecenje duze traje i pomfrit bude masniji, upije svo ulje.
Bas da ne bi upio ulje i bio mastan se i sprema u dobro zagrejanom ulju u fritezi, sto je u tiganju jako tesko.
Nisam siguran kako ga oni spremaju, vec nagadjam, ali znam da nije crn od starog ulja, sto posto.
Vlasnik sve zivo donosi iz Amerike, posto je sam tamo ziveo dosta godina i stric mu tamo i dalje zivi, pa ga redovno snabdeva, te cisto sumnjam da drzi jedno ulje nedelju dana u fritezi ili gde vec.

Sent from my Sony
+1 za BH. Znam vlasnika i znam kako rade.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 12:03
od shandu90
Ja zato izbegavam krompir, slosi mi se kad osetim ulje.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 12:11
od Xepoj87
NexT napisao:
Xepoj87 napisao:Branjo, ne postoji restoran brze hrane, ukljucujuci i McDonalds, koji ne sprema pomfrit vise puta u istom ulju. I to bas mnogo puta i nikome ne bude crn.
I ja sam spremao u fritezi za nas 20, 5 puta u istom ulju. Pomfrit pocrni kada se ne pece u fritezi i kada je od pravog krompira, cak mislim da ga u BH spremaju sa sve ljuskom.
Zato im pecenje duze traje i pomfrit bude masniji, upije svo ulje.
Bas da ne bi upio ulje i bio mastan se i sprema u dobro zagrejanom ulju u fritezi, sto je u tiganju jako tesko.
Nisam siguran kako ga oni spremaju, vec nagadjam, ali znam da nije crn od starog ulja, sto posto.
Vlasnik sve zivo donosi iz Amerike, posto je sam tamo ziveo dosta godina i stric mu tamo i dalje zivi, pa ga redovno snabdeva, te cisto sumnjam da drzi jedno ulje nedelju dana u fritezi ili gde vec.

Sent from my Sony
+1 za BH. Znam vlasnika i znam kako rade.
Pozdravi Stefana od Belog :)

Sent from my Sony

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 12:46
od branja
Ok, mozda nisam u pravu. Ispricaj se coveku u moje ime :)
Mada kazem Buca king, za one pare najveci burger u gradu. A imaji i dupli veliki, to je tek zlo.

Poslato sa Lumia 925

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 17:14
od bane valjevo
Little Bay - sjajna hrana, super atmosfera, cene uobičajene...

Konoba kod Goce i Renata - sjajna hrana, atmosfera meh (bili smo unutra, i bilo je prepuno u petak), cene uobičajene... Moram da kažem da ja koji inače ne volim ribu, i jedem samo oslić, i file soma sam pojeo porciju ribljeg paprikaša, i sigurno 700 grama Smuđa u komadu, i uživao... E, da relativno skupa vina!!!

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 17:53
od Vladapetr
Comi napisao:Papa Joe i cevapi u istom...fantazija jedna.
Bio sam pre neke 2 nedelje, na preporuku drugara. Odveo burazere na mini skup, odvalili se od hrane. Ćevape ne pamtim da sam bolje jeo u Srbiji, a porcije su velike i nisu skupe.

Ostali roštilj je ok ali ništa posebno, ambijent je đene-đene (bili smo u nedelju pa nije ni bilo gužve) ali im je zbog ćevapa bukvalno sve oprošteno :klanjamse:

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 20:48
od Heinz
Pečenjara Mali Hrast u Bukoviku kod Aranđelovca, potpuni vrh. Jede se naravno praseće pečenje, otkošteno.

TT

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 21:22
od pedja
Neko je vec spominjao na forumu, a inace vazi za jednu od pecenjara sa najboljom prasetinom u Srbiji.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 17 Apr 2016, 22:44
od Heinz
Znam, sa telefona sam pisao pa mi je ovako bilo lakše. Sada je 1500 din/kg vrhunskog pečenja.
Inače, rekonstruiše se put od Aranđelovca ka Lazarevcu, pa smo do Bukovika imali 2 km po ostacima starog, a druga ekipa koja je došla sa ibarske jedno 20 km po njihovim rečima.
Biće uskoro nov put, ali do tada je prašina.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 26 Apr 2016, 01:03
od Milos
Comi napisao:Papa Joe i cevapi u istom...fantazija jedna.
Overili cevape , stvarno su fenomenalni.

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 26 Apr 2016, 01:20
od Xepoj87
Dobra je i dimljena vesalica, a teleca corba onako.

Sent from my Sony

Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?

Poslato: 26 Apr 2016, 01:30
od Vladapetr
Kad smo mi bili dimljeni vrat ili šta već je bilo katastrofa, žilavo u pm, mučio sam se da je presečem i onda nisam mogao da pregrizem. Došao konobar i pita kako smo zadovoljni sa hranom, rekoh sve je ok osim ovog čuda koje je toliko žilavo, on se kao čudi i ja mu pokažem da ne može da se preseče. Lik se izvinjava i kaže sad će to da reše, vraća se posle 2 minuta i donosi veliki kuhinjski nož :rofl: :kezo: