Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Filmovi, serije, dokumentarci - preporuka za gledanje

Post od Grujic »

Yiffy je za tu veličinu fajla najbolji, sve dok neko (Xepoj?) ne kaže koji je bolji pa da probam, a fajlovi od 10Gb koji se puštaju na opremi od par hiljada evra su druga liga i nemaju veze sa ovim.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Evo Laki ja predlazem da ti kao nepristrasan posmatrac, uzmes neki film novijeg izdanja i da skines yify 1080p i da pogledas na tvom TV-u (osim ako nije 4K :D ) i reci koliko je on LOS. I da li je 10 puta losiji od kvalitetnog release-a.
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@Grujic
Da stavimo ozvucenje na stranu, ali krs od TV-a je pre 15 godina kostao 1000 DEM. Sada za 600-700 evra moze da se pazari vrlo solidan 40-42" TV. To mi ne deluje kao neki luksuz.

@sebekkg
Moj TV je klasican 1080p, plasma 50" stara par godina (Panasonic G30) iliti ne treba mi TV od 65" da bih mogao da tvrdim da je los kvalitet. A to "10 puta" je vrlo neprecizna i neprimenjiva kategorija. Kako to "prebrojati"? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

da je punoca zvuka 10 puta bolja, da je slika sa 10 puta vise suma. prosto i jednostavno . ne moze se prebrojiti ali mozes steci utisak o odnosu kvaliteta izmedju njih.

Niko ne spori da je najbolje gledati ni release od 10-15GB, i to na novom tv-u sa nakacenim reciver-om i odlicnim 7.1/5.1 zvucnicima. Ali za to treba izdvojiti koliko para????

I zato kazem u odnosu ulozeno dobijeno, ne gubi se toliko na kvalitetu sa ovim yify izdanjem.
Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

sebekkg napisao:Evo Laki ja predlazem da ti kao nepristrasan posmatrac, uzmes neki film novijeg izdanja i da skines yify 1080p i da pogledas na tvom TV-u (osim ako nije 4K :D ) i reci koliko je on LOS. I da li je 10 puta losiji od kvalitetnog release-a.
Bas cu da probam, nikad nisam direktno poredio, ali tek za nedelju dana kad se vratim kuci...
Nemoj mi stajati na muku, nije 4 :( al nije ni za baciti :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

sebekkg napisao:...da je punoca zvuka 10 puta bolja, da je slika sa 10 puta vise suma. prosto i jednostavno...
Jbg, samim ovakvim definisanjem se vidi koliko ne razumes problematiku (ili ne zelis da razumes ili zelis da se tvrdoglavises :)). Mozda je najbolje da ne gubimo vreme i da se vratimo automobilima, a filmove nek svako gleda onako kako mu najvise prija, ali i bez velikih izjava jer ce na njih stici reakcija ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uh ih nemoj da ste tako zajebani :kezo:

Da potsetim, prva izjava je bila da je jedan od najgorih, a nije, ako nije najbolji onda je jedan od najboljih za svoju kategoriju, imaš krševa ne zna im se broja.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ja nisam rekao da je najgori, vec da nije dobar i da meni nije prihvatljiv - velicina mi nista ne znaci.
Poslednja izmena od Delija u 13 Jul 2014, 15:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako, samo je Laki rekao da je krs :) Za tu velicinu, cenim da ne moze nesto mnogo bolje, ali je bilo filmova od 2gb, sa 5.1 zvukom, a slika, kao i ovde, razvuceni 480p.

Prica se o gigabajtima, kao da su neki presudni faktor u prici, kao da preko 3G-a skidate, pa da vam ne trosi podatke...
A mogu da se kladim da vecina vas ne skida vece filmove, samo zato sto vas mrzi da cekate da skinete, kao ja serije sto sam gledao online :)
Ja sam ovde prvi put cuo da neko cuva svaki film koji pogleda :)
Kao da ga placate, pa ne mozete opet da ga skinete, ukoliko pozelite da ga pogledate?

Sebek, posto znam da igras igre, ako se ne varam, reci ti meni, da li igras igrice na full detaljima, i tebi najvecoj mogucoj rezoluciji, i ako to radis, zasto to radis, kada mozes da pucas, skaces, trkas se, i sta vec, i na losijim detaljima, i rezoluciji?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

dragan napisao:odgledah transformerse, srednje zalosno...bas razocarenje, mozda sam previse ocekivao, sta znam... prica na momente suplja, dijalozi kao da su napisani na salveti u meku pred snimanje, jedino su efekti stvarno za pohvalu...
:plusone:

Jbt koji trash od filma(a ja bas mogu da gledam svasta). Ne mogu da verujem da je ovo uopste ista zaradilo :kuku:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Gledah sada Planetu Majmuna, svideo mi se.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

da, dobio je odlicne kritike, jedva cekam da ga pogledam...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A gde u vasoj klasifikaciji stoje camrip,dvdrip,hdrip kad vam je yify los ?
Mada slazem se sa herojom da ima jos dosta njih poput yify i da su ripovi ako ne istog onda vrlo slicnog kvaliteta

Sent from my Lumia Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Nigde - ne gledam film dok na trziste ne izadje BluRay :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

+1
Odgovori