Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Scuderia »

Saša napisao:Nije svejedno, naravno. Kompromis je u pitanju (kao i sve u životu) no uspeo sam nekako da u ovom slučaju većina stvari prevagne ipak u moju korist. Recimo, ne radim subotom takođe pa je i vikend ceo moj. :D No radim dosta i od kuće, recimo svako veče još po sat-dva (i tim slobodnim vikendom)... Laptop nosim kuda god da krenem. Nema ništa idealno u životu, nažalost. :)
Kompromis je nesto drugo, ima i gorih. :D Nego ako se ista stvar moze obaviti za 15-20min vremena, suludo je pravdati umor i smor koji izazove 2h dnevno voznje istom rutom, samo zbog posla.

Sto neko napisa pre koju stranu, vece je uzivanje odvoziti neku zanimljiviju pa i 3x duzu rutu, nego svaki dan gledati istih xx-xxx km.
Poslednja izmena od Scuderia u 20 Mar 2016, 21:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sloba napisao:Ako bi istu platu, za isto radno mesto, imao i neko iz Beograda, ko zivi na deset minuta od posla i radi osam sati, onda bi to bila ozbiljna diskriminacija. Ima tu neka bitna caka, tesko da je privatna firma toliko siroke ruke.:-)
Uvek ima neka caka, naravno. :D Moj posao je dosta specifičan i trenutno nema nikog drugog ko to isto radi. :)

Inače, imam dosta kolega iz BG-a koji rade u istoj firmi 5 dana po 10 sati (istina, dosta drugačiji vid posla) - samo da bi nakon toga imali dva vezana dana slobodna. No tako su tražili i dobili su. :D Firmi dobro jer isti posao bude završen sa manje zaposlenih ljudi, njima dobro zbog dva slobodna dana (no, iskreno, ja lično ne bih mogao tako, 10 sati je previše).
Delija napisao:Sta radis kad treba nesto od papirologije u NSu da resavas - kada bi, je li, trebao na pola sata da izadjes sa posla, odradis to i vratis se? :)
Ne, ostanem u NS-u, obavim šta imam i nakon toga odradim taj dan od kuće. Ponekad ostanem i ceo taj dan u NS "poslovnici" firme. Ili, uzmem slobodan dan, nije ni to problem. Dosta su fleksibilni prema meni, mogu kako hoću - naravno sve uz prethodni dogovor. :)
Poslednja izmena od Saša u 20 Mar 2016, 21:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@vlada

Pa sta ce ga slikati... Prepustio covek drugima da se hvale svim i svacim, a on uziva u realnosti.:-D

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A ostali neka se slikaju. :)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Scuderia napisao:
Saša napisao:Nije svejedno, naravno. Kompromis je u pitanju (kao i sve u životu) no uspeo sam nekako da u ovom slučaju većina stvari prevagne ipak u moju korist. Recimo, ne radim subotom takođe pa je i vikend ceo moj. :D No radim dosta i od kuće, recimo svako veče još po sat-dva (i tim slobodnim vikendom)... Laptop nosim kuda god da krenem. Nema ništa idealno u životu, nažalost. :)
Kompromis je nesto drugo, ima i gorih. :D Nego ako se ista stvar moze obaviti za 15-20min vremena, suludo je pravdati umor i smor koji izazove 2h dnevno voznje istom rutom, samo zbog posla.

Sto neko napisa pre koju stranu, vece je uzivanje odvoziti neku zanimljiviju pa i 3x duzu rutu, nego svaki dan gledati istih xx-xxx km.
Pa što ti putuješ svaki dan 30min kolima ili 50min busom u jednom pravcu? Što ne nađeš posao na 5min od kuće, ili se preseliš bliže svom poslu?
Kako se zove to tvoje ostajanje da živiš tu gde jesi i rad na istom poslu kao do sada, ako ne "kompromis"?

Sloba napisao:Pa sta ce ga slikati... Prepustio covek drugima da se hvale svim i svacim, a on uziva.:-D
Ista priča je i za pranje, te mrzi me preko mosta, te ko će čekati da završe... kao da se auto pere 3 puta dnevno ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Saša napisao:Evo, ja putujem svaki dan na posao iz NS-a u Beograd i nije toliko strašno. :D Iz stana izađem u 7.20, na poslu sam u 9.00 i u 15.00 krećem(o) nazad, oko 16.00 sam u NS-u, a kući pola sata kasnije. Istina, često se to i malo oduži, ali uglavnom do 17.00 sam u većini slučajeva kod kuće. Najčešće voze drugi, ja se zavalim pozadi i dremnem sat u odlasku i isto toliko u povratku. Firma nam je tu izašla maksimalno u susret i skratili su praktično radno vreme za dva sata (ili uračunali put u radno vreme, uzmite kako hoćete), kupili nov auto za tu svrhu (Avensis) i plaćaju naravno sve troškove. :)

Inače, ova Vladina varijanta sa Starom Pazovom uopšte nije loša, sa Novog Beograda si tamo sigurno za manje od pola sata. Skoro sve autoput, ne plaća se putarina, nema rampi (za sada), brzo se izlazi na njega (ako je u pitanju Novi Beograd), peglaš koliko hoćeš - ma idealno. Za ostale delove Beograda (preko Save) je već potpuno druga priča. Neko je pomenuo put preko Vojke do Pazove... Kakva crna Vojka kad je Pazova na autoputu maltene direktno, a otkako je napravljena ova nova obilaznica - vožnja do tamo je postala pesma. Preko Vojke imaš takođe i Krnješevce, pa se kroz ta dva mesta mora lagano (naseljena mesta, ležeći policajci, policija), plus je put između gadno iskrpljen i džombav. Na ovu drugu stranu sve autoput, ispod 120 ne spuštaš i eto te očas posla u Pazovi. :)
:plusone:

Ja sam svaki dan na relaciji SM-BG.
Ujutru krećem u 0530 od kuće, u kancelariji sam u 0640. Krećem u 15.00 a kući sam oko 16.30.

Uglavnom....za novac koji sam imao na raspolaganju, u BG-u sam mogao uzeti neki stan do 40 kvm...na nekoj periferiji.
Ovako sam sebi izgradio kuću, od 130 kvm, sa 5 soba (ne računam dnevnu!!!!), sa dvorištem.... :presrecan:
Jes da svaki dan u proseku gubim min dva sata, ali kao Saša - dremnem u putu i dodjem kući relativno svež.

Još jedna stvar....neko spomenuo radne dane u toku godine. Max to bude 250 danau toku kalendarske godine ili 365/366 dana (a tu jos treba odbiti godisnji odmor i poneki slobodan dan!!!!).

Vladapetr...ako ti je dete još uvek malo - što pre razmatraj realizaciju svog plana u vezi sa preseljenjem.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Saša napisao:Evo, ja putujem svaki dan na posao iz NS-a u Beograd i nije toliko strašno. :D Iz stana izađem u 7.20, na poslu sam u 9.00 i u 15.00 krećem(o) nazad, oko 16.00 sam u NS-u, a kući pola sata kasnije. Istina, često se to i malo oduži, ali uglavnom do 17.00 sam u većini slučajeva kod kuće. Najčešće voze drugi, ja se zavalim pozadi i dremnem sat u odlasku i isto toliko u povratku. Firma nam je tu izašla maksimalno u susret i skratili su praktično radno vreme za dva sata (ili uračunali put u radno vreme
Zašto bi bilo strašno? Plaćen si da dva sata dnevno dremaš na zadnjem sedištu limuzine :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Vladapetr napisao:Kako se zove to tvoje ostajanje da živiš tu gde jesi i rad na istom poslu kao do sada, ako ne "kompromis"?
Pa jeste kompromis, i ja to ne hvalim, nego kukam, da mogu da promenim ne bi ni pocinjao, a kamoli birao takav scenario :D Nego sticem utisak da se to ovde predstavlja kao neki nebitan detalj, tipa je*es sat, dva voznje, ne izmara to i sl. Ako je kompromis i mora se ko te pita, seli se i putuj 5h ako moras, samo da je isto/slicno nije, niti ce biti kao onima koji imaju 10-15min do iste lokacije za istu stvar.

Ne mora biti ni ista stvar, nego treba dobro izvagati i videti koliko benefiti takvog kompromisa nadjacavaju ono sto on odnosi, a mislim da odnosi mnogo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Floyd napisao: Zašto bi bilo strašno? Plaćen si da dva sata dnevno dremaš na zadnjem sedištu limuzine :)
Zato i kažem da nije strašno (u mom slučaju). Voze me ka' direktora a ja dremam. :D Da se moram nacrtati na poslu u 8.00 a krenuti sa njega u 16.00 (i još pritom svaki put voziti), svaki dan 220 km, pa još ne daj Bože svojim autom - drugačiju bih sigurno pesmu pevao. Ili, još bolje rečeno - verovatno to ne bih ni radio. Ili ne bih za ovaj novac. :D
Poslednja izmena od Saša u 20 Mar 2016, 21:47, izmenjeno 4 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Vladapetr napisao:Ista priča je i za pranje, te mrzi me preko mosta, te ko će čekati da završe... kao da se auto pere 3 puta dnevno ;)
Vremenom covek nauci da ceni svoje vreme ;)
Naravno, i tudje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

aviator napisao:@ljubitelj
Pri tom vodim se standardima gradnje i proizvodjačkim uputstvima i preporukama.
ljubitelj napisao:Kao sto je i Knauf nacrtao postavlja se sa toplije strane, kao sto sam i ja napisao, jos su i lepo opisali zasto.
Evo slike još jednom, pa nek' se laici i ti s njima, uvere gde se šta postavlja.
A parna brana se postavlja ispod termoizolacije sa spoljne strane zida-ploče, kako je i napisano u Knaufovom uputstvu za parne brane.
Slika

Kakve li si nebuloze pisao u ostalim forumskim temema, pored ovakvih brljotina...
Napisao si vise puta da radis suprotno ovome sto je na slici, suprotno standardima gradnje i suprotno proracunima gradjevinske fizike.
Slika tebi sluzi da naucis kako idu slojevi zida od unutra ka spolja, bas kako je nacrtano i napisano postavljanje parne brane sa unutranje strane izolacije, uvek sa toplijie strane sloja zida. A paropropusni sloj folije uvek sa spoljne strane izolacije. Nikako obrnuto kako ti praktijes po tvojim pisanijama,

Koliko ne razumes pojmove pokazuje i sto je kod tebe zid- samo ploca. Nije onda ni cudo sto je za tebe nebuloza ono sto smo napisali ja, Knauf i svi ostali proizvodjaci.

Preneo sam ti da naucis sta kaze Knauf za zid od opeke, i da se ne stavlja parna brana preko opeke. to ti je standard gradnje i preporuka proizvodjacak. Eto ti prilike da pocnes da se drzis standarda i proracuna.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja ne verujem... :kezo: :rofl:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nema povlačenja, nema predaje :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ali vremena ne manjka.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"