Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Ji 4Tze »

Ko reši da ne ostane kući, glasaće za Belog :mrgreen:

inače kod ovih što kao imaju šanse, ne videh da su izašli iz Beograda da posete ostatak Srbije gde žele da budu predsednici.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nije dobra računica, treba pogledati rezultate parlamentarnih izbora iz 2016.

SNS u koaliciji je osvojio 48%, SPS skoro 11%. Izašlo je oko 3.8 miliona ljudi na glasanje.

Mislim da je to najbolji orijentir. Trend vladajuće koalicije jeste u padu, ali ne tolikom.

Izlaznost i 2012 i 2016 je bila oko 58%. Potrebno je nešto potpuno neverovatno da se desi pa da bude izabran neko iz opozicije kao predsednik. Ne kažem da se neće desiti čudo, ali u domenu čuda je i drugi krug. Veoma mali broj ljudi je u stanju da uvidi bilo šta na duže staze, to je prosto tako svuda, ne samo kod nas. Svi bi sve i odmah, a mi Srbi pogotovo. Svakako treba izaći na glasanje i zaokružiti kandidata za kog misliš da je najbolji. Moj stav je da svi trebaju da glasaju. Ruku na srce, i ne-glasanje je stav. Problem je što ljude mrzi da glasaju, to nije stav, ali se nažalost taj "ne-glas" izjednači sa onim prvim "ne-glasom"...

Ne umemo da stisnemo zube, pojedemo govno, da našoj deci i deci naše dece bude bolje nego što je nama bilo i jeste.

Trebalo je biti pametniji pre 17 godina i danas ne bi bilo ovako. Trebalo je biti pametniji i pre 26 godina, mnogo pametniji, da se izbegnu ljudske žrtve, da se ne desi rat. To su stvari koje se moraju izbeći po svaku cenu, međutim nismo bili kadri. Svako naše kurčenje je došlo na naplatu sa debelom kamatom.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ji 4Tze napisao:Ko reši da ne ostane kući, glasaće za Belog :mrgreen:

inače kod ovih što kao imaju šanse, ne videh da su izašli iz Beograda da posete ostatak Srbije gde žele da budu predsednici.
O čemu ti pričaš, svaki dan su u 2-3 različita mesta? Osim ako se ne informišeš na Pinku ili RTS-u, onda stvarno nigde nisu bili.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Trebalo je biti pametniji pre 17 godina i danas ne bi bilo ovako.
Sta je trebalo (u)raditi pre 17 godina?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Idu idu, bio je Saša J., bio je Šešelj, i u mojoj maloj sremskoj opštini. A za ostatak Srbije ne znam. Ne može se baš očekviati da budu svuda, ali u nekim većim regionalnim centrima hoće.

Inače slažem se sa Nidžom.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Vladapetr napisao:. Ali zašto je AV-u Jeremić toliki trn u oku, vrlo je interesantno pitanje.
Zato sto je obrazovaniji od njega i bio je veoma uspesan dok je bio ministar spoljnih poslova i u UN.

@dzi fors, kandidati bas idu svu. U ns je bio Jankovic pre koji dan. Jeremic ima konvenciju na spensu prekosutra. A mislim da stize i Beli ovih dana.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Delija napisao:
Reformisati državu, a ne nastaviti gde su prethodnici stali...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Što se tiče osiguravanja glasova, svi "novi" su prihvatali dobro razrađen sistem prethodnika. SNS ga je samo unapredio.
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Delija napisao:Nije te ni malo sramota kad se pogledas u ogledalu?
Zasto bi mene bilo kad tebe(vas) nije, radite 1000 puta gore stvari.

Sent from my ONEPLUS+A3003 using Tapatalk
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

member napisao:Moja neka prognoza za izbore je loša i pesimistična. Pričao sam sa nekim tzv . novinarima koji su upućeni u temu i niko se nije složio. Ali ajde videćemo šta će se desiti. To smo komentarisali pre 20ak dana. Napisaću i ovde ukratko:
Moja prognoza je da Alek dobija ali u 2.krugu. Zašto?
AV ima bazu od oko 1.6-1.7 miliona sigurnih glasača. Plus ucene i koalicione ulizice,dolazimo do 1.8 miliona.
Ako na izbore izadje više od 4 miliona,ide se u 2.krug. To se svima jasno!
Ali tu je onda problem : u 2.krugu će on opet imati svojih 1.8 miliona glasača,a opozicioni kandidat(ko god to bude,svejedno ) će morati da obezbedi minimum 2 miliona. Tu računam i na Alekovu izbornu kradju od bar 200.000 glasova gde je opozicioni kandidat u velikom minusu već u startu. Drugi minus mu je što će izlaznost u 2.krugu biti manja nego u 1.krugu. I treći i najveći minus je kako će npr. VJ ili SJ da nagovori glasače Belog ili Obradovica da glasaju za njega?
Ti glasači će u 2.krugu uglavnom ostati kod kuće.
Nadam se da grešim u proceni.
Gresis, Alek kako ga ti nazivas, pobedjuje u prvom krugu.

Sent from my ONEPLUS+A3003 using Tapatalk
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:
Delija napisao:
Reformisati državu, a ne nastaviti gde su prethodnici stali...
Tek kasnije se videlo da "6. oktobar" nije bilo teoretske sanse da se desi. Jbg.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:

Post od Pulp Fiction »

Pa naravno da nije kad je narod takav kakav je. Još su sveže bile te ratne godine, anti EU raspoloženje, protivljenje svakoj vrsti reformi što od naroda što od starih struktura, pa Đinđićevo ubistvo, nakon čega su šanse za neke promene nestale. Zatim, DSS vlast i vraćanje u igru SPS koji je pružao podršku manjinskoj vladi, e kad se to desilo šta dalje očekivati. Onda DS i SPS (poprilično WTF meni kao studentu bilo), pazi za to sve vreme SRS žestoko proziva anti EU su, protiv hapšenja ovih za Hag, ogromne demonstracije, sve što narod voli. I onda kad se narod umorio ovi SNS se preobukli (uz ko zna čiji savete) i kidnapovali politiku tadašnje vlasti pobedili i na tome jašu, a opozicije nema jer ne znaju šta da ponude...I zato je Srbija tu gde jeste.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pulp Fiction napisao:Idu idu, bio je Saša J., bio je Šešelj, i u mojoj maloj sremskoj opštini. A za ostatak Srbije ne znam. Ne može se baš očekviati da budu svuda, ali u nekim većim regionalnim centrima hoće.
misliš usput do NS pa svratili :)

Jedini info kanal koji pogledam je N1 a tamo kad se pojavi Atomski mrav, moram prosto da prekinem gledanje, iritira.

Glasam koliko dugo i vozim što je skoro 20 godina, DOS pa DS i prekinuo sam niz sa DJB i skoro pa se pokajao :)
Iskreno, briga me što DSov kandidat prelazi na pešački kad ne ume da obiđe celu Srbiju, od granice do granice.
Sviđa mi se pristojnost i briga za pravo ali to sve pada u prvi plan kad vlast, ni sadašnju ni prošli to ne dotiče.
U mom prvom krugu za sad vodi Beli jer su svi ostali trenutno i realno totalna sprdnja, ali svi redom. Zapravo, mislim da samo on i ima šanse da pobedi. Sprdnja protiv sprdnje...
Za jedno 10 godina kad SPS više umre kao što je trebalo, možda i bude šanse glasati za nekog normalca koji nije iz kruga dvojke.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ji 4Tze napisao:
Pulp Fiction napisao:Idu idu, bio je Saša J., bio je Šešelj, i u mojoj maloj sremskoj opštini. A za ostatak Srbije ne znam. Ne može se baš očekviati da budu svuda, ali u nekim većim regionalnim centrima hoće.
misliš usput do NS pa svratili :)

Jedini info kanal koji pogledam je N1 a tamo kad se pojavi Atomski mrav, moram prosto da prekinem gledanje, iritira.

Glasam koliko dugo i vozim što je skoro 20 godina, DOS pa DS i prekinuo sam niz sa DJB i skoro pa se pokajao :)
Iskreno, briga me što DSov kandidat prelazi na pešački kad ne ume da obiđe celu Srbiju, od granice do granice.
Sviđa mi se pristojnost i briga za pravo ali to sve pada u prvi plan kad vlast, ni sadašnju ni prošli to ne dotiče.
U mom prvom krugu za sad vodi Beli jer su svi ostali trenutno i realno totalna sprdnja, ali svi redom. Zapravo, mislim da samo on i ima šanse da pobedi. Sprdnja protiv sprdnje...
Za jedno 10 godina kad SPS više umre kao što je trebalo, možda i bude šanse glasati za nekog normalca koji nije iz kruga dvojke.
U cemu je fora sa tim krugom dvojke? Vidim da mnogi to pominju, al uopste mi nije jasno odakle to potice?
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:

Post od Pulp Fiction »

Ja nzm da li će SPS ikada nestati oni su hobotnica, prava organizacija. Najveće zlo, pusti ove SNS to će nestati nego taj SPS je neuništiv, korenje vuče iz SFRJ starih Komija, 90ih se razbili od izgradnje svojih veza, 2000-ih im se dozvolilo da opstanu i ne samo to opet su vladali. Beži, opasna ekipa.
Odgovori