Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Laki021 »

AcaKayak napisao:Milose i Nuk, nisam se zabrojao nego racunao slobodno vreme, jasno sam napisao.

Od 24 sata spavas 7 radis 8 i ostane 9. Dakle spavas, radis i onda sedis u mestu ostatak dana.

Ne mozes da sedis 150 sati u mestu i da ne spavas jer bi umro, tako da niste u pravu :)

To na sta ja trosim slobodno vreme je moj izbor ;)
To sa racunanjem vremena je u moja filozofija, zato mi je kod trazenja stana bio imperativ da mi stan bude blizu posla (sto je bilo jako tesko zbog lokacije gde mi se posao nalazi, ali ja se zainatio...). Uglavnom, sad zivim od 5min od posla i svima popujem koliko vremena trace i koliko je to bitnije nego sto se cini...

Imam jednog opaljenog kolegu (fenomen, glavna tema zahebancije u firmi, uvek kontrira i ima neka uvrnuta shvatanja). Sve u svemu kad sam mu izracunao koliko vremena traci (2 sata na dan), on izjavi: "ali sta bi radio ta dva sata, svakako ne bi znao sta da radis", svi okolo facepalm :)

Floyd napisao:
ljuba napisao:Meni samo nije jasno kako neko na auto forumu moze da racuna voznju u "izgubljeno" vreme.
Meni nije jasno kom to ljubitelju automobila guslanje u špicu može da predstavlja zadovoljstvo i uživanje u vožnji.

Ok ako nemaš pametniji način da iskoristiš to vreme ali ja takav posao ne bih prihvatio ni za 20% veću platu.

Na stranu što takvi genijalci ovde stvaraju nepotrebne gužve na autoputu ili u vozovima.
Ja bih ozbiljno uveo porez na udaljenost stana i posla. Sve preko 20km placas porez, svaki km 0.2%... Pa da vidim ko bi ziveo u Bernu a radio u Cirihu i sl... a autoput i vozovi izmedju ova dva grada zato u hronicnom krkljancu...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Eto ovde ljudi iznose izreda komentare i iskustva kako im smeta putovanje na posao, kako traze lokaciju stana da bi manje putovali, kako im je putovanje samo nuzni kompromis (sto je sve apsolutno logicno i normalno).... a kad sam ja napisao da mi semta sto moram da putujem 40min u jednom pravcu i kako cu uraditi nesto po tom pitanju da bi se to promenilo, dobijem komentare kako je to bizarno, kako preuvelicavam problem, pominju se nekakvi americki filmovi i zaradjivanje milijardi, gubljenje vremena na zvakanju hrane.... svasta...

Pa naravno bre da je putovanje jedan ogroman minus, problem i kompromis.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Nego...

Zna li neko nekoga (kako sam slozio) da prodaje manji stan (35-40kvm) u centru? Hocu da idem do posla 3 minuta peske umesto 5 minuta kolima :rofl:

P.S. ozbiljan sam, kes kupac.

P.P.S Pozeljno bi bilo da je "ruina" u pitanju posto svakako planiram kompletno renoviranje samo je bitna lokacija (krug "dvojke") Savski venac, Vracar, Sarajevska itd.

Takodje bi bilo pozeljno da su naravno, papiri u redu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Da se zaposlim u Nektaru malo sutra bi se preselio u Palanku :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Ja bih ozbiljno uveo porez na udaljenost stana i posla. Sve preko 20km placas porez, svaki km 0.2%... Pa da vidim ko bi ziveo u Bernu a radio u Cirihu i sl... a autoput i vozovi izmedju ova dva grada zato u hronicnom krkljancu...
Najbolji su mi oni koji putuju dva sata više svaki da bi imali 400 CHF veću neto platu a prevoz ih košta 250 više :)

Po tome su ocenili da im jedan sat gužvanja u vozu prepunom istih genijalaca donosi 3 CHF. Čišćenje kuće košta 30 po satu :)
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

goblin napisao:Eto ovde ljudi iznose izreda komentare i iskustva kako im smeta putovanje na posao, kako traze lokaciju stana da bi manje putovali, kako im je putovanje samo nuzni kompromis (sto je sve apsolutno logicno i normalno).... a kad sam ja napisao da mi semta sto moram da putujem 40min u jednom pravcu i kako cu uraditi nesto po tom pitanju da bi se to promenilo, dobijem komentare kako je to bizarno, kako preuvelicavam problem, pominju se nekakvi americki filmovi i zaradjivanje milijardi, gubljenje vremena na zvakanju hrane.... svasta...

Pa naravno bre da je putovanje jedan ogroman minus, problem i kompromis.
Napiši ti njima koja ti je prosecna brzina na toj relaciji, kad te posljednji put pretekao neki auto, i tako to...! :)
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Haha :D
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Laki021 napisao: Ja bih ozbiljno uveo porez na udaljenost stana i posla. Sve preko 20km placas porez, svaki km 0.2%... Pa da vidim ko bi ziveo u Bernu a radio u Cirihu i sl... a autoput i vozovi izmedju ova dva grada zato u hronicnom krkljancu...
I onda bi se svi preselili u Beograd.
Cekaj, pa i jesu svi otisli u Beograd :D
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ja sam skoro tri godine ponedeljkom ujutru putovao na posao, a petkom se vracao. Udaljenost je bila 160 km u jednom pravcu- previse da bih se cimao svaki dan. Mogao sam i da ne putujem, imao sam tamo stan, ali sam svaki vikend dolazio kuci zbog jednog drugog posla, a i zbog devojke :mrgreen:

Imao sam sluzbeni auto i placeno gorivo, pa mi je to bitno olaksalo odluku, dok mi sam put nije predstavljao problem. Dobra stvar je i da sam ponedeljkom mogao da dolazim na posao malo kasnije, tako da nisam morao prerano da ustajem, dok sam petkom kretao oko 13h nazad. E sad, da li sam tada bio mladji, pa mi nije smetalo, ne znam. Kontam da mi sada ne bi bilo svejedno...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Member pobedio :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

member napisao: Napiši ti njima koja ti je prosecna brzina na toj relaciji, kad te posljednji put pretekao neki auto, i tako to...! :)
Jes, pa da me banuju :mrgreen:
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Ja do posla imam 14 km, firma mi placa gorivo i prolazim kroz ceo grad da bih stigao na posao. Posto je radno vreme klizno idem ranije i vracamm se ranije da izbegnem "guzvu" koja nije ni blizu Beogradskog krkljanca, ali bis se preselio u deo grada koji mi je blizi poslu, cime bih ustedeo nekih 4-5 km voznje kroz grad. Sad mi do posla treba oko 20 min, a onako bi mi trebalo 10-15 jer onda sve vozim van grada...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa dobro, sad za 5 minuta da se selis, nema smisla.

Mozes da ubrzas neku drugu radnju, npr. klonju, i ustedeces tih 5min po danu :D
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

Nije stvar u 5 min nego me mrzi da vozim kroz ceo grad. Presao sam se sto nisam uzeo automatika... :D :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori