To sa racunanjem vremena je u moja filozofija, zato mi je kod trazenja stana bio imperativ da mi stan bude blizu posla (sto je bilo jako tesko zbog lokacije gde mi se posao nalazi, ali ja se zainatio...). Uglavnom, sad zivim od 5min od posla i svima popujem koliko vremena trace i koliko je to bitnije nego sto se cini...AcaKayak napisao:Milose i Nuk, nisam se zabrojao nego racunao slobodno vreme, jasno sam napisao.
Od 24 sata spavas 7 radis 8 i ostane 9. Dakle spavas, radis i onda sedis u mestu ostatak dana.
Ne mozes da sedis 150 sati u mestu i da ne spavas jer bi umro, tako da niste u pravu
To na sta ja trosim slobodno vreme je moj izbor
Imam jednog opaljenog kolegu (fenomen, glavna tema zahebancije u firmi, uvek kontrira i ima neka uvrnuta shvatanja). Sve u svemu kad sam mu izracunao koliko vremena traci (2 sata na dan), on izjavi: "ali sta bi radio ta dva sata, svakako ne bi znao sta da radis", svi okolo facepalm

Ja bih ozbiljno uveo porez na udaljenost stana i posla. Sve preko 20km placas porez, svaki km 0.2%... Pa da vidim ko bi ziveo u Bernu a radio u Cirihu i sl... a autoput i vozovi izmedju ova dva grada zato u hronicnom krkljancu...Floyd napisao:Meni nije jasno kom to ljubitelju automobila guslanje u špicu može da predstavlja zadovoljstvo i uživanje u vožnji.ljuba napisao:Meni samo nije jasno kako neko na auto forumu moze da racuna voznju u "izgubljeno" vreme.
Ok ako nemaš pametniji način da iskoristiš to vreme ali ja takav posao ne bih prihvatio ni za 20% veću platu.
Na stranu što takvi genijalci ovde stvaraju nepotrebne gužve na autoputu ili u vozovima.