Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Računari

Post od Uroš S. »

Tako je i meni bilo pre godinu dana, matična se mukica nadula, iskrivila i nagorela od muke.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Postavio sam da mi racunar ide u sleep mode, nakon 60 minuta. Takodje sam ukljucio opciju hybrid sleep, ukoliko nestane struje dok je u sleep.
Medjutim racunar mi se sada nekad random ugasi, nisam jos prokuzio da li u trenutku kada treba da ode u sleep (verovatno), ili u nekom drugom. Ali se to pocelo desavati sa ukljucivanjem tih opcija.

Instaliran win7 x64

Da li windows ima neki poznat issue sa tim sleepom?

PS: u event viewer ne vidim nista korisno sem da je bilo unexpected shutdown ...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Gezo, za šta 4000 din? Napajanje je 1500-2000 din, zamena je jednostavna, to ne bi trebalo ni da se naplaćuje. Ploču tek treba da rešiš. Jedino ako si računao trošak odlaska u servis.
Koja ploča ti treba?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Krsteno napajanje je 50-60 evra minimum - ako se kupuje napajanje od 1500 din onda je i normalno da neki mali prenapon ubije i napajanje i ostatak kompa... :ccc:

(da je nesto ozbiljno zezalo sa strujom ne bi samo komp stradao...)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone:
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

4000 sa drugom pločom, popravka napajanja i rad su 2500, a ploča 1500. Vozanje kompa ne računam. Dosadašnja ploča je bila Asus K8N4E-SE, e sad samo treba da nadje istu ili sličnu, pošto se ova ne pravi 5 godina.
Inače, ovo će biti 3 matična za 9 godina na istom kompu.. Još malo kao Trigerova metla. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Treca maticna, peta memorija i druga graficka :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Skoro da je tako. Treća matična, neke memorije sam menjao (komp je došao sa 256 MB, sada ima 1.2 GB), a i grafička je unapređena. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

U ja sam odličan, samo jedna ploča za 5 godina, i par napajanja ali nije imao ko da mi kaže da je to bitan element i da vredi dati pare, meni u garanciji izgorelog Kineza menjali kinezom 2-3 puta...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

:nonono:
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Vec godinama koristim uglavnom chieftec napajanja i bas nikad nisam imao problema sa njima, niti sa crkavanjem.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

chieftec je neki minimum koji se treba koristiti kod ozbiljnih korisnika. A kamo srece da nema ovih derikoza pa da imamo pristup i ostalim kvalitetnim napajanjima, bilo bi :sreckovic:
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Corsair 500W vec jedno 5-6 godina bez gasenja. Kao i E4300 i ploca jelte.

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

sebekkg napisao:chieftec je neki minimum koji se treba koristiti kod ozbiljnih korisnika. A kamo srece da nema ovih derikoza pa da imamo pristup i ostalim kvalitetnim napajanjima, bilo bi :sreckovic:
Paaaa... Ja sam sahranio 2 Chieftec-a 360W u dve masine - jedan je radio 4-5 godina 24/7, a drugi 6-7 godina po sat-dva dnevno. Obe masine overklokovane sa dosta PCI kartica i hardova, oba dosla sa Chieftec Dragon DX / Matrix MX kucistima, razliciti modeli. Nijedan nista nije povukao sa sobom.

Trenutno u masini u NSu opet Chieftec CFT-500... Sledeca masina ce verovatno imati nesto ozbiljnije tipa Enermax, Seasonic...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ja sam 2000te kupio kuciste sa napajanjem Macase 300W.
Kuciste sam jesenas bacio u kantu, dugo se nije koristilo, a i bilo je u poluraspadu.
Eno napajanje jos uvek radi.

Trenutno je u racunaru koji se nikad ne gasi, radi vec nekoliko meseci.

Edit: u jednom racunaru takodje imam neko hvaljeno Raidmax 500W. Za sad radi odlicno, i taj racunar radi po ceo dan, jedino se nocu gasi. Dosta je tiho.
Odgovori