Vidim da sva kul deca rade, pa i ja da probam , iako ne planiram da idem kolima tamo u skorije vreme. Virtuelna kartica Inteze i sve OK, ali generalno los sajt. Prodje transakcija i onda moras da se izlogujes, pa ulogujes da bi konstatovao da imas nalog.
Ma idi bre, nama na fakultetu dva meseca 50% plate, ovaj mesec 12,5%, teško vreme.
Malo se sad zezam doduše, ja svakako imam naviku da prebacim deo para na štedni račun. Tako imam bolji uvid u to koliko trošim. Mada mlađim kolegama na fakultetu jeste zeznuto, saradnicima u nastavi (to su baš najmlađi) legalo u maju sad tipa 100-200 dinara. Ako bismo hteli da se osećamo nas dvojica nešto bogatije, možda da zovem nekog od njih na forum sad!
Gazu napisao:Ma idi bre, nama na fakultetu dva meseca 50% plate, ovaj mesec 12,5%, teško vreme.
Malo se sad zezam doduše, ja svakako imam naviku da prebacim deo para na štedni račun. Tako imam bolji uvid u to koliko trošim. Mada mlađim kolegama na fakultetu jeste zeznuto, saradnicima u nastavi (to su baš najmlađi) legalo u maju sad tipa 100-200 dinara. Ako bismo hteli da se osećamo nas dvojica nešto bogatije, možda da zovem nekog od njih na forum sad!
Hvala @rage_man! Pričali smo o tome na faksu. Trenutno mi je logika da se ja ne prijavljujem jer mislim da mogu da preguram, a da pustimo više mlađih kolega da se oni prijavljuju, pa njima više da bude. Jer oni em i inače imaju niže plate, em što kraće i rade, pa su manje i mogli da uštede. (Jedina im olakšavajuća okolnost ako nemaju decu, i eventualno što im roditelji mogu pomoći, ali jako je loše da se odrasli ljudi koji su počeli s rade pre godinu dana trebaju ipak oslanjati na roditelje.)
Sa druge strane, deluje da bi pre fakulteti bankrotirali zbog manjka uplata od Ministarstva prosvete nego što bi zaposleni ostali bez novca (ne računajući najmlađe i one sa kreditima). Tako da će razni fakulteti verovatno morati da krenu u nastavu online (čime se i studentima zabada nož u leđa donekle). A u takvim slučajevima - ko je krenuo online, njima su tad isplaćivali i sve ono što su ih prethodno zakinuli u protekla dva meseca.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk