Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Ne brže od života!

Post od Risto »

Odlican predlog Floyda :bravo:

Moj brat je npr. imao 1.2 promila alkohola u krvi i vozio je sigurno vise od dopustenog (ali to niko nije imao za shodno da utvrdi) a kaznjen je sa 100-ak evra kazne i mjesec dana bez vozacke (u BiH doduse) :glavomuzid:

da mu je neko odrapio jedno godinu dana bez vozacke sigurno bi posle bio pazljiviji ucesnik u saobracaju. on jos misli da je ostao ziv zato sto se nije vezao :pop: :glavomuzid: i idalje praktikuje nevezanje pojasa kad vozi po gradu (koliko god mu ja solio pamet zbog toga) :uf:

Treba znacajno poostriti kazne za mlade vozace, neka vozi ko sta hoce ali neka se zakon postuje...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

paja napisao:
AcaKayak napisao:U mom M3 su Bob Rock, Next, Heroj, Markoni i ko god da je seo prelazili ogranicenja po duplo.
:kezo: :kezo: :kezo:

Znajući ih baš me čudi. Teško da si mogao da nađeš veće divljake. :D
To je druga stvar, jos sam ja bio najbezazleniji, posto sam ga vozio do 4000 obrtaja, kao dizela :kezo: Jbg, navika :kezo:

Ali svakako, M3 je posebna prica u odnosu na sve smrtnicke...
paja napisao:
NexT napisao: ne secam se kada je neki ultra jak auto ucestvovao u saobracajci.
Sinoć je jedan pokupio devojku u Ustaničkoj. :pardon:
Kao sto rekoh, niz Ustanicku si mogao Punto da pustis, pa da uhvatis 100 na sat, a ne X6. Tj ne vidim da je divljao tim autom vise nego neko sa duplo/troduplo slabijim, i da je to dovelo do nezgode...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

A sta mislis da adrenalin koji veliki tork pravi, da li utice na rasudjivanje? Da li opasna pojava, skupocenog auta, uliva brdo samopouzdanja, i opet utice na rasudjivanje.
Tome ce se tesko odprti i zreliji covek, a kamoli napaljeni mladic.

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Za dozvolu je moja ideja ali za 100km/h po gradu u zatvor vec postoji u nekim zemljama.
100km/h nije brzina za grad i kazna za to treba da bude maksimalno rigorozna.

Ta prica kako 500ks moze da se vozi hladne glave ne pije vodu i Aca je to lepo objasnio.
Skoro sam gledao emisiju o skupim automobilma u FR... tu je neki arapin iz pariskog predgradja iznajmio Ferrari, malo se vozao po autoputu, potopio gas da se ispadne mangup (a nije imao predstavu o snazi tog auta) i lepo stigne i razvali Klicu ispred koji se kretao propisanom brzinom.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Jul 2013, 22:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Floyd napisao:Ma ne bi branio kupovinu auta...
Kupi i 1000ks ako hoces ali prvi put kad te uhvate da vozis 100km/h u gradu, u zatvor godinu dana a vozacku uzeti na minimum 10 godina.
Pa jel poenta da nekog kazniš za divljanje, ili da do divljanja ili i tragedija uopšte ni ne dođe? :zbunjen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Scuderia napisao:
Mladost-ludost sablon je sigurno cesci na putevima, ali ne treba sve mlade trpati u isti kos.
Zakoni i da ne postoje, bilo bi nas koji ne krademo. Zbog toga što ne postoji bolji način da razdvojiš dobre od loših momaka, neophodno je da zakoni postoje i da važe podjednako za sve. Nadam se da se razumemo i da je stvar jasna. U svakom slučaju i u rukama nekog ko zna šta radi, sa svakim kilometrom na čas veće brzine nego što je neophodno da se čovek preveze kako treba do odredišta eksponencijalno raste verovatnoća da će nešto da pođe po zlu. :) E, zato postoje ograničenja, da se smanji ta verovatnoća ili barem ublaže posledice.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

nidza napisao:Zakoni i da ne postoje, bilo bi nas koji ne krademo. Zbog toga što ne postoji bolji način da razdvojiš dobre od loših momaka, neophodno je da zakoni postoje i da važe podjednako za sve. Nadam se da se razumemo i da je stvar jasna.
:doubleup:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Grujic napisao:
Floyd napisao:Ma ne bi branio kupovinu auta...
Kupi i 1000ks ako hoces ali prvi put kad te uhvate da vozis 100km/h u gradu, u zatvor godinu dana a vozacku uzeti na minimum 10 godina.
Pa jel poenta da nekog kazniš za divljanje, ili da do divljanja ili i tragedija uopšte ni ne dođe? :zbunjen:
Sa takvim kaznama ne bi bilo divljanja ;)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

AcaKayak napisao:U mom M3 su Bob Rock, Next, Heroj, Markoni i ko god da je seo prelazili ogranicenja po duplo. Takvi smo ljudi, zato i jesmo clanovi auto foruma.
Za ove ne znam, ali Bob nije divljao. Lično sam ga kontrolisao. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Siguran sam da je i tebi bilo lepse ici 50 nego 150 sa saltanjem na 8000 obrtaja i da kada bi ponovo bio u M3 da bi insistirao na postovanju propisa :D
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Nije poenta u tome da li je lepse ili nije, nego da li si dovoljno zreo da procenis situaciju u kojoj ces ici 150. Pa makar to bilo i u saobracaju gde je ogranicenje nize. Postoje situacije i u saobracaju na putu kada moze da se igra sa M3, ne mora se ici na stazu.

Mozda je rec 'zreo' malo preteska, neko voli da se prepusti skroz i bas ne moze nikako da se kontrolise, odlicno je kad to covek prepozna kod sebe i kao ti zameni automobil, vecina nije u stanju to da uradi. :doubleup:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Wolfy napisao:Nije da dozivljavam licno,vec samo,ako vozim auto po propisima ,sto I radim,zasto onda moram da vozim auto 50 ks,a ne od 550ks? 50km/h sa Puntom je isto kao I 50km/h sa M5-icom,samo sto ce ovaj drugi jedno milijardu puta biti bezbedniji pri tom brzinom kako za mene (mladog I neiskusnog vozaca),tako I za ostale ucesnike u saobracaju,to je poenta moje price ;)
Ako voziš po propisima auto od 550 ks po gradu ti i ne treba.
I samo da vidiš koliko nisi u pravu:
http://www.zeperfs.com/en/duel4329-2676.htm
http://www.zeperfs.com/en/duel1811-1599.htm
Dakle pri 50 km/h i taj od 50 i taj od 550 imaju približno isti zaustavni put. Zaustavni put se razlikuje na većim brzinama. A pogledaj koliko se razlikuju ubrzanja, odnosno sa kojim ćeš autom pre do veće brzine. Dakle nikako ne stoji da si pri vožnji po propisu u gradskoj vožnji bezbedniji i manje opasan u autu od 500 ks nego u onom od 50 ks. To je zabluda, upravo ona koja da krila neiskusnom vozaču da samo malo stisne papučicu gasa, kad je već tako bezbedan.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Scuderia, nema zrelost veze s tim, to je nesto sto ili volis ili ne. Ako ne volis nije ni bitno, ako volis onda je pitanje koliko ta ljubav prema brzini cini da prekoracis brzinu, nekome je to 20% ogranicenja nekome je 200% ogranicenja.

Brza voznja nije opasna ako si ti sam na putu i ako si dobar vozac ali je problem sto nisi sam na putu i sto ne mozes da utices na greske drugih ako ides duplo brze od propisanog. Ovaj decko se ne bi slupao i ne bi napravio nikakvo sranje da mu nije izleteo pesak (ako ga nije video od krivine). Sebastian Loeb je umalo ubio coveka kada je vozio Pikes Peak trku jer je budala pretrcavala put a Loeb vozio tako da ne moze nista da uradi (naravno, trka je u pitanju ali navodim kao primer kada bi i najbolji svetski vozac zbog brzine ubio coveka).

Uglavnom, smatram da u dobrom autu blago prekoracenje brzine nije opasno ali veliko jeste... Jbg, da vozis 100 u gradu treba ti bukvalno 4 puta duze da zakocis nego sa 50 (fizika). Tih dodatna tri kocenja mogu biti razlika da li ces ili neces ubiti dete koje je istrcalo izmedju dva parkirana auta na ulicu i koje nisi video do tad jer nije pregledna ulica.

Sa 50kmh je skoro nebitno koji auto vozis jer najbolji moze zakociti za 8 metara a najgori za 10 sto je manje vise isto.
Floyd
Reactions:

Re: AW: Ne brže od života!

Post od Floyd »

Scuderia napisao:Nije poenta u tome da li je lepse ili nije, nego da li si dovoljno zreo da procenis situaciju u kojoj ces ici 150. Pa makar to bilo i u saobracaju gde je ogranicenje nize. Postoje situacije i u saobracaju na putu kada moze da se igra sa M3, ne mora se ici na stazu.
Ovo je isto kao da si napisao "ok je pljackati ali treba imati iskustva (zrelosti) da te ne uhvate" ;)

Ogranicenje od 50km/h u gradu je veoma logicno i opravdano.

@perfiko

:plusone:

Gesendet von meinem GT-I9505
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Presiroka tema za raspravljati na ovaj nacin. Ne znam ni sto sam se javljao. Odjava :pivo:
Odgovori