zuzazu napisao:
90% tvoga posta je zabluda u kojoj zivis, stvorena dugogodisnjim ispiranjem mozga javnim glasilima. Neki put treba citati i izmedju redova.
Kakva bi to bila sreca, da je stanje JATa zabluda a da je zapravo to super efikasno i dobro organizovano privredno drustvo.
Zivim sa informacijama koje sam video licno, a i cuo direktno sto od ljudi iz JATa, sto iz Tehnike a posetio sam i kontrolni toranj i video uzivo mnogo toga sto mi je razbilo svaku zabludu.
Javna glasila su poslednje sredstvo gde nalazim informacije koje mi nesto znace.
Mi kao da ne zivimo u istoj drzavi u isto vreme.
Nije JAT sada u krizi, decenijama je to neefikasna kompanija, kao i velika vecina onih kojima drzava komanduje.Drzava ne ume da se bavi biznisom, odavno dokazano pravilo sa retkim svetskim izuzecima.
Dovoljno sam mator da pamtim vremena kada se na kartu JAT cekalo u redovima i trebale debele veze, a JATovi sluzbenici kao tapkarosi preprodavali karte na crno. Tada su avioni bili puni a opet su pare bile problem kada se pomene investicija u osnovna sredstva za poslovanje.
Nasa kolektivna zabluda je odrzavanje JATa iz SFRJ, po svaku cenu bez tranzicije u modernu efikasnu firmu prema danasnjim potrebama gradjana.
Mi nemamo avionski saobracaj u zemlji, nijednu domacu liniju. I to u 21. veku iako ima potrebe pogotovu za privredu.
Na slican nacin kao sto je Z101 otisla u proslost a prica je slicna JATu, kao vrhunsko dostignuce koje se decenijama sustinski ne menja a trosi tudji novac nemilice odrzavanjem nasilno u zivotu.
Neka ostanem u zabludi ali i da moj novcanik ostane van domasaja kada sam vec tako ispranog mozga.