Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Vazduhoplovi

Post od maxer »

Mnogo si mi ti nešto "neobavešten" ... pre u vezi NLO-a ... sada i u vezi ptica :jane:

:kezo:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

zuzazu napisao: 90% tvoga posta je zabluda u kojoj zivis, stvorena dugogodisnjim ispiranjem mozga javnim glasilima. Neki put treba citati i izmedju redova.
Kakva bi to bila sreca, da je stanje JATa zabluda a da je zapravo to super efikasno i dobro organizovano privredno drustvo.
Zivim sa informacijama koje sam video licno, a i cuo direktno sto od ljudi iz JATa, sto iz Tehnike a posetio sam i kontrolni toranj i video uzivo mnogo toga sto mi je razbilo svaku zabludu.

Javna glasila su poslednje sredstvo gde nalazim informacije koje mi nesto znace.
Mi kao da ne zivimo u istoj drzavi u isto vreme.

Nije JAT sada u krizi, decenijama je to neefikasna kompanija, kao i velika vecina onih kojima drzava komanduje.Drzava ne ume da se bavi biznisom, odavno dokazano pravilo sa retkim svetskim izuzecima.

Dovoljno sam mator da pamtim vremena kada se na kartu JAT cekalo u redovima i trebale debele veze, a JATovi sluzbenici kao tapkarosi preprodavali karte na crno. Tada su avioni bili puni a opet su pare bile problem kada se pomene investicija u osnovna sredstva za poslovanje.
Nasa kolektivna zabluda je odrzavanje JATa iz SFRJ, po svaku cenu bez tranzicije u modernu efikasnu firmu prema danasnjim potrebama gradjana.

Mi nemamo avionski saobracaj u zemlji, nijednu domacu liniju. I to u 21. veku iako ima potrebe pogotovu za privredu.

Na slican nacin kao sto je Z101 otisla u proslost a prica je slicna JATu, kao vrhunsko dostignuce koje se decenijama sustinski ne menja a trosi tudji novac nemilice odrzavanjem nasilno u zivotu.

Neka ostanem u zabludi ali i da moj novcanik ostane van domasaja kada sam vec tako ispranog mozga.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

I ako imam 25 godina letenja u saobracaju i skoro 30 u opste na avionima, od cega gotovo sve u Srbiji ( ex Yu) upravo u pomenutoj kompaniji, dozvolicu da bolje znas od mene kakva je situacija u istoj.

Ziveli :pivo:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Zuzazu aj sad iskreno jel si video nekad leteci tanjir? :mrgreen:

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Bio sam siguran da jesam :o posle sam skontao moju glupost.

Pre neki dan negde iznad Kazahstana videsmo dva crvena svetla na velikoj visini koja se nisu pomerala. Da li Kazahstanci rade nesto u Bajkonuru ili ih nadgledaju vanzemaljci - pojma nemam :pardon:

Cudi me da ih dragan ne vidja iznad Zlatibora, tamo ih bas ima :thumbup:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

:mrgreen:

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:D
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Jel oni to turistički ili im je to samo checkpoint :mrgreen:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Zezajte vi ali svi piloti kad ih pitaju slicno na tvu kazu da su imali po neku nerazjasnjenu situaciju :zbunjen:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ja nisam pilot ali jesam ima "nerazjašnjenu situaciju" (već sam o tome pisao), tako da se zezam radi zezanja ... inače apsolutno verujem u to što sam video jer me niko ne može ubediti da sam lud ili tu negde :kezo:
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ova crvena svetla smo gledali ko tele u sarena vrata, zvali smo i kabinsku posadu. Meni je licilo na izvore nafte koji se nocu vide na prilicnoj udaljenosti..... Samo sto rece kolega "nesto visoko ti izvori...."

Iluzije su cudo :opustanje:

Prvi put kad sam nocu leteo za Kairo od zelenih svetala dzamija pomislio sam da su bazne stanice mobilne telefonije :pardon: Kairo po povrsini ogroman, a dole masa zelenih svetala na nesto vecoj visini od ostalih objekata. Gde sam ja to povezao - pojma nemam...

A ovo za Zlatibor, @dragan ih ne vidi jer nemaju transponder. Dok sam dole radio na primarnom radaru, druzili smo se svaku noc. Vidite da su nam posle srokali taj radar.

I believe.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

maxer napisao:Ja nisam pilot ali jesam ima "nerazjašnjenu situaciju" (već sam o tome pisao), tako da se zezam radi zezanja ... inače apsolutno verujem u to što sam video jer me niko ne može ubediti da sam lud ili tu negde :kezo:
tek sad vidim da si ti iz ZA :mrgreen:
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ah jos jedan senzacionalizam...
tad je radarska tehnika toliko bila u povoju da niko nije ni razmisljao kako da napravi stealth avion. a to sto neki projekti svojim oblikom podsecaju na to, nema veze sa zivotom...

ja na dobrom delu teritorije ne vidim ono sto nema sekundarni transponder, a sto ne vidim, za mene ga nema... :kezo:

pre par nedelja sam se utripovao da se nesto dogadja, na samom severu kosova, na granici, koja je inace zatvorena za letenje ( samo kosovo nije, ali se granica izmedju srbije i kosova ne sme preleteti osim u najvecoj nuzdi ) se negde oko 3 posle ponoci pojavio prikaz cilja, sa krajnje netipicnim podacima. prvo sam pomislio da se neko iz avijacije "prijateljskih nam zemalja" zeza, pa da je radar u kvaru pobrljavio pa onda "ma iskuliraj, proci ce te" :kezo:
ni u jednom momentu nisam pomislio na nlo, iako ne otpisujem postojanje istih ( smatram da je jednostavno 99,9 posto price oko toga samo nacin na koji mali perica zamislja male zelene )...

posle par dana smo imali kolektivni brifing na tu temu, posto se ispostavilo da nisam jedini koji je to video. na kraju je razlog ispao taj sto je dok sam bio na odmoru jos nekoliko radarskih stanica ukljuceno u nas sistem, izmedju ostalog i jedna kod sofije, i blizu antene postoji jedan objekat koji pravi refleksiju cilja koji se nalazi maltene iznad obale crnog mora, i ta refleksija pravi cilj u sred srpskog "neba". bugarima to godinama nije smetalo jer im je taj prostor ( nas ) potpuno nebitan, ali eto ispalo je da nama pravi probleme...

eto, da ne bude da bas nista ne vidim :)
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Odgovori