Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Koji foto-aparat koristite?

Post od BAJKER »

[quote="zuzazu"]
Kenko ide na SVE objektive, a preskupi Canon samo na nekolicinu.

Ovaj Kenko jedino ne moze na EF-S objektive koje radi Canon ;)
Poslednja izmena od BAJKER u 21 Okt 2014, 14:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

nidza napisao:Sve tačno. Nemam šta da dodam. :)
I Zuzazu je nekad u pravu, mada retko. :djavo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja sam Sony-em prezadovoljan (hvala Nidži na savetu :) ). Lagan za nošenje, ima dosta opcija a slike i video su vrhunskog kvaliteta za tako mali uređaj. Razmišljao sam o još nekom objektivu ali mislim da ću se zadržati na kit objektivu kod ovog aparata a eventualno uzmem D7100 kog bi koristio za namensko fotkanje.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma šta će ti D7100, naoružaj se objektivima za Sony-ja.

Meni jedino smeta kod mog Nex-a što nema fazni AF, nego samo kontrastni, koji zna da brlja. Čekam još malo da sazre, pa da zalivadim DSLR i čitav sistem. Treba nekog usrećiti kome je to potrebnije nego meni, skuplja prašinu uglavnom. Takođe mi pokretni ekran omogućava zanimljive uglove, pri čemu ne moram da zaležem na patos - mator sam već za to.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa malo su skupi objektivi za Nex. Nisam siguran da je isplativo ulaganje u njih.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Posle NEX-a teško da ćeš negde tegliti dSLR osim ako nisi opasno navučen.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa sigurno ga ne bih nosio svaki dan (kad sam na putu) kao Nex :)

Kao sto rekoh, u entry level klasi, Nex dominira u odnosu na dslr konkurenciju ali kako zahtevi rastu, dslr postaje sve smisleniji.
Videcu jos... jedino se bojim da ga kupim pa da mi skuplja prasinu kao Nidzin :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koji foto-aparat koristite?

Post od Saša »

Nex i slične sprave imaju smisla sam sa nekom "palačinkom", inače nisu ništa preterano manje i zgodnije od DSLR-a. Čim moraš da vučeš torb(ic)u, isto ti dođe.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Manji i mnogo laksi :)
Istina, ne moze u dzep ali nosim ga oko vrata i prakticno ga ne osetim. Torbica je tu samo za transport...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jeste da je NEX sa palačinkom idealan pretilac, ali i sa većim objektivom je daleko manji i lakši od bilo kog dSLR-a.
Ja prvi bih menjao dSLR za NEX.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne sporim da je lakši ali nije mnogo praktičniji/zgodniji koliko to zvuči "na papiru". Čak je i ergonomija daleko lošija. Veći objektiv po meni obesmišljava ceo taj koncept. Par stotina grama više meni lično ništa ne znače, čak volim veću i masivniju spravu jer možeš iz ruke da okidaš mnogo duže ekspozicije nego sa tim "kutijicama". A pritom ih DSLR-ovi i dalje debelo šiju kvalitetom slike. Zuzazu je to srećom na vreme ukapirao. To jednostavno nije to. Inače i ja nosim DSLR stalno oko vrata, no problemo ni to. :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Na DSLR-u baterija mi drzi poprilicno dugo, kada sam fotkao aeromiting pre dve godine iako je opaljeno preko 300 fotki sa teleobjektivom gde je sve vreme radio IS i AF sa sve pregledima slika nisam uspeo da izvucem svu struju iz baterije :D Pitaj Zua koliko mu drzi na nexu ;)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Različita očekivanja i različite potrebe.
Za ozbiljnu fotografiju dSLR je bez premca i dalje prvi.
Ali za turističku fotografiju je već pitanje.
Meni prvom ne pada na pamet da teglim pet dana po ceo dan torbu da EOS-om. Idiot u džep pa kako bude.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Saša napisao:Ne sporim da je lakši ali nije mnogo praktičniji/zgodniji koliko to zvuči "na papiru". Čak je i ergonomija daleko lošija. Veći objektiv po meni obesmišljava ceo taj koncept. Par stotina grama više meni lično ništa ne znače, čak volim veću i masivniju spravu jer možeš iz ruke da okidaš mnogo duže ekspozicije nego sa tim "kutijicama". A pritom ih DSLR-ovi i dalje debelo šiju kvalitetom slike.
Letos na moru su me bas neki francuzi sa bebom pitali da ih slikam njihovim D7000. Posle toga mi je Nex delovao kao najmanji moguci kompakt :kezo:

A to da ih siju kvalitetom slike, nisam siguran... osim ako ne poredis Nex 5 i Canon 5D :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa da, kako i drugačije, stavi najbolji takav fotoaparat protiv najboljeg DSLR-a pa da vidimo. U stvari, ne moraš čak ni najbolji ni najnoviji (primer koji si dao)... i opet ćeš doći na isti zaključak. :D
Odgovori