Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od ikac2000 »

A kod mene na poslu to pricaju za NL :-) po pitanju preskupih saobracajnih kazni i za mala prekoracenja brzine :-) Kao i oporezivanju ustedjevine :-)

Nije u svim firmama odnos sa sefovima takav. Kod mene su skoro svi sefovi Nemci, ali je odnos max opusten, ali definitivno postuju hijerarhiju. Mozda je po manjim firmama sa "gazdama" drugacije.

Inace kazu mi da je odnos policije u NRW totalno drugaciji nego u striktnoj Bavarskoj.

Ali da gledaju u sitna crevca, to stoji. Perfekcionisti su genetski.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

U ovoj nasoj situaciji, smatram da je fokus na ekonomsku strategiju, migraciju i ostalo pogresan. Treba se fokusirati
na uspostavljanje pravne drzave, nezavisno pravosudje, jacanja institucija, naplatu poreza, slobodne izbore, slobodne medije, tek posle toga dolaze stvari o kojima se sada najvise prica.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Tako nekako.
Jedno vuče drugo, sa sređenim sistemom bi se odliv umanjio ako ništa drugo, osnove za nadu u bolje sutra a mi konstantno plutamo tik iznad dna zadnjih 18 godina.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Fućka se njemu kako za slobodne medije i poštene izbore, tako i za emigraciju.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

I to ne krije, to je pa suština problema

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

ftj napisao:Iznenadili biste se koliki je trenutni broj fizickih radnika kineza, turaka, ex sfrj na gradilistima u Srb.
Za kineze me ne cudi, vuku sve svoje na svim projektima koje rade, onda ex sfrj nista cudno, ali otkud turci iz turske ovde kao fizikalci?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Da bi Srbiji bilo bolje, ne treba ni dinar ulaganja.
Treba samo malo dobre volje. A Novca ima sasvim dovoljno,samo ga treba drugačije preraspodeliti. A ne pljačkati.

Za samo 3 meseca kvalitetnog rada sve 3 poluge vlasti bi se moglo videti sasvim dobar pomak.
Ali to nikome nije u interesu.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Pulp Fiction napisao: 24 Dec 2018, 20:14 @Woodoo Pa nzm jesi li ksenofob? Ja to nisam rekao, ali ne vidim čemu teorije zavere i strahovi pa čak i da ovde dođu da žive ti isti migranti (iako su šanse male)...
Nisi spomenuo, konstatacija se odnosila na ono što je napisano ispod videa koji sam postavio, ako je neko protiv ovakvih migracija da odmah dobije etiketu ksenofoba.

Šanse da dođu i ostanu ovde nisu male, mi smo potpisali sporazum. S obzirom koliko ih dolazi i kakvu je migracionu politiku najavio av to je neminovnost. Među tim migrantima ne bi bili učeni ljudi jer bi njih "prigrabila" Nemačka i druge bogatije zemlje.

Pri tom ne mislim na normalna migraciona kretanja koja su postojala pre rata u Siriji a na koje se odnosi Grujicevo pisanje, već na plansko "teranje" iz zemlje obrazovanih građana ove zemlje čiju bi prazninu popunili migranti sumnjive "reputacije". Ko zna koliko njih je bilo u ISIS-u i drugim militantnim organizacijama.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Kabal

Cuo sam da rade na gtc gradilistima(ada mol i par poslovnih zgrada).
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljuba napisao: 24 Dec 2018, 20:41 Najvise ga tisti policijska drzava :) Kaze mi Svabe smo mnogo gadni kada se radi o zakonima i policiji. Plus uslovi rada :) Mozda ja nisam relevantan i objektivan, ali i meni je Nemacka mracna maksimalno. Policija i drzavni organi nenormaln grubi i strogi. Jedan primer iz 2000 godine. Isao sam vozom od Beograda do Amsterdama. Nemacki kondukter je hteo (izbacio me) da me izbaci iz voza sto nisam imao 1DM doplatu za neki specijalni tip voza, i izveo me dok nisam palatio to i dubio na glavi. A u Holandiji u istom tom vozu kondukter je samo bacio pogled na kartu i pozeleo mi lep provod - pa isto tako na svim nivoima. A da ne pricam da je nemacki kondukter obucen kao SSobac, a Holandski u sareno zuto plave boje... I mene licno nervira sto se u Nemackim firmama gazdama i sefovima obracas kao bogovima, a u Holandiji kao drugarima, na skoro svim nivoima...
superboss napisao: 24 Dec 2018, 20:47 Što se toga tiče, mislim da je Nemačka mala maca za Veliku Britaniju.

Oni su tek "uzakonjeni" uzduž i popreko.

Da se razumemo, nikad nisam bio u UK-ovo sam zaključio iz priča sa ljudima ovde.

@ljuba

Retko koja država po opuštenosti može da se poredi sa Holandijom.
Kolega mi takođe pričao za nemačkog konduktera koji mu je tražio da plati dodatnu kartu jer je, u praznom kupeu, sedeo na "srednjem" mestu koje je skuplje, dok su dva na krajevima jeftinija. Umesto da ga zamoli da se premesti na mesto pored. Ili u krajnjoj liniji da ga pusti da sedi tu gde je seo, jer je kupe bio prazan.

Što se tiče UK, tamo jesu ulice pod kamerama i postoji taj nadzor na "višem" nivou (ranije zbog IRA-e, a posle 11. septembra pod izgovorom opasnosti od islamista). Ali nikada te kondukter u autobusu ili vozu neće maltretirati ako nemaš odgovarajući kartu. Najljubaznije će ti objasniti šta i koliko treba da se plati, ponekad te jednostano pustiti da ne platiš ako proceni da si zbunjeni turista. :) Niko ne juri ljude da ih kažnjava za bacanje smeća i prelazak ulice na crveno. Pa opet, domaće stanovništvo takve stvari jednostavno ne radi (osim možda oni mlađi, kad se napiju petkom uveče :) ).

U UK postoji suštinski problem što je to zapravo privatna država kraljevske porodice i lordova. Obični građani ne mogu posedovati nepokretnost (bar ne u Londonu, ne znam kako je u drugim gradovima). Kad "kupiš" kuću, ti si zapravo preneo na sebe "lease" koji je obično na 99 godina. Sa sličnim ograničenjima se sreću i pravna lica. Na primer, internet provajderi uopšte nemaju pravo da postavljaju kablove između gradova, već ih samo mogu iznajmiti od British Telecoma. Kraljevska porodica, njihovi posedi i poslovi su u principu izuzeti od zakona. Svaki turista će u Londonu videti Oxford Street, u kome je saobraćaj dozvoljen samo autobusima i taksijima. Ali to ne važi npr. za Royal Mail, koji ovom ulicom slobodno proteruje šlepere sa poluprikolicama.

Ovo su samo neke sitnice koje stranac lako vidi i sazna, ali mogu misliti koliko duboko sve to ide. Pa opet, običan engleski narod deluje zadovoljno, i nikada nije pokušao da digne ozbiljniju buržoasku, ili ne daj bože, socijalističku revoluciju. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ftj napisao: 24 Dec 2018, 23:36 Cuo sam da rade na gtc gradilistima(ada mol i par poslovnih zgrada).
Bilo je po medijima i da su Turci radili na BGH2O, pa ih nisu plaćali pa su otišli. Nisu fizikalci verovatno.
https://insajder.net/sr/sajt/tema/11762/

Od prijatelja koji ima kontakta sa velikim projektima sam čuo da je realan problem radna snaga jer ima dosta velikih gradilišta.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Turci vise ne rade kao fizikalci. To im je ispod casti. Na svim slabo placenim poslovima rade Kurdi. Imaju ista imena i prezimena, fizionomije i pasos. Ali nisu Turci.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

snork napisao: 25 Dec 2018, 02:04 Ovo su samo neke sitnice koje stranac lako vidi i sazna, ali mogu misliti koliko duboko sve to ide. Pa opet, običan engleski narod deluje zadovoljno, i nikada nije pokušao da digne ozbiljniju buržoasku, ili ne daj bože, socijalističku revoluciju. :)
Jer im je Edmund Burke odavno objasnio da to ne valja :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bilo je političkih revolucija u Engleskoj, ali davnih dana, tj. u XVII veku...pre drugih, ali to je i normalno jer su uglavnom bili na višem stepenu razvoja od drugih država, pa su im se stvari dešavale pre drugih. Pored toga, Engleska je imala dosta raznih pokreta koji su u nekom segmentu društva pravili revolucije i promene, što u ekonomiji, što u kulturi, itd.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Da ne pricam o ovom sns idiotu, ali kakav obraz moras imati kao novinar...?!

Odgovori