Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od ftj »

Jbg to je novokomponovani senjak a kad brzo steknes pare cesto nemas vremena da steknes i neki stil koji ima smisla tako da su kuce koje vrede uglavnom iz nekih starijih vremena al nadje se i po neka novija a dobra.

Pogledaj na guglu corbusier(korbizije) houses, lik je pre skoro 100 godina pravio moderne kuce koje i dan danas izgledaju vrhunski.
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

@Ralee - Jedina stvar koja je ostala u dilemi je upravo krov. Ja bi ravan ali arhitekta i majstor me ubedjuju da ne pravim ravno jer je mnogo skup a niko ga ni ne vidi. Njihov preglog je da se podigne gornja terasa za jos 15tak cm i lim do kraja iza kuce da ima pad oko 10%. Videcu jos razmislicu jos o tome.

@Delija - hvala druze i cim budem bio kuci saljem skicu unutrasnjeg rasporeda ;)

@Aca - Imacu 2 kupatila (znaci 2 tus kabine i dzakuzi), plus posebno toalet i plus kuhinja. Sto znaci da ce mi trebati tople vode kolko oces. Mislim da cu morati da uzmem od 300lit. :)

@ftj- bas tako jednostavna a opet moderna, a i iskreno ne interesuje me sta biti za 15 god i da li ce biti i dalje u modi ili ne. Veci je problem sto ce sada odudarati od okoline zbog mora kuca sa krovovima.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Da, stvarno mega napredno za pre 100 godina, ali ako uzmes u obzir da su to super luksuzne kuce, ipak se vidi da ih je vreme pregazilo... Neke tradicionalne americke mi deluju kao najsigurnija varijanta da ce biti dobro i posle 50 godina. Slikacu kucu u Sapcu za par dana kad odem u Sa pa se nadam da ce se bolje videti sta pricam. Ista kuca kao nasa je mogla postojati pre 150 godina, a moci ce i za 150 godina i da bude skroz ok.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zavisi na šta greješ taj bojler.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Raki mislim da ispravno razmišljaš za krov.
Što se tiče tople vode, tu dosta igra način grejanja i fleksibilnost celog tog sistema, meni se takođe sviđa ideja o centralnom bojleru ali bih uvek išao na varijantu sa alternativnim izvorom tople vode iz milion razloga.
Uostalom, malo ranije od tebe ću krenuti sa gradnjom, pa će biti jasnije na šta mislim... :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:

Post od Raki_Audi »

Centralni bojler ce ici preko Solarni panela kad god ima sunceve energije. Pored toga ici ce pumpa koja ce vrtiti toplu vodu kroz cevi. Znaci ici cu na energiju sunca, a Kad nema onda se prikljuci na struju. Mora tako. Ne bih u kuci da imam 3 bojlera. Em sto su ruzni em cu trositi vise struje.

Dragane na sta si tacno mislio kada si rekao da ispravno razmisljam za krov?
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Sad sam se vratio na taj post, htedoh reći da ti dobro predlažu za krov sa malim nagibom.
Koliki deo godine će biti dovoljno sunca da ti zagreje tu vodu, i kolika će ti površina panela trebati za tu količinu, to je pitanje, da se na kraju ne svede sve na grejanje tople vode većinom na struju a instalirao si skup i veliki solarni sistem...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:

Post od Raki_Audi »

9 meseca cu sigurno moci iskoristiti 80% tokom dana suncevu energiju. Pozicija panela i kuce ce biti skoro savrsena. Jedino su problem tri najhladnija meseca jer tada sunca skoro i da nema ni na vidiku. E zato cu instlirati cevi koje ce povezati kotao i bojler. Pa cu kada budem grejao kucu grejati jedan deo vode. Ako i to nece uspeti na struju kao i do sad. 3 meseca i da platim skuplje racune nije problem.

Sto se tice krova Pa izgleda da je ta varijanta sa skrivenim krovom i malim nagibom mozda i najbolje resenje i za dzep i za funkcionalnost.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ftj napisao:
Pogledaj na guglu corbusier(korbizije) houses, lik je pre skoro 100 godina pravio moderne kuce koje i dan danas izgledaju vrhunski.
"lik" :kezo: je jedan od pionira moderne arhitekture na kojoj se bazira i dosta objekata i gradova na našim prostorima, pogotovo posle drugog sv. rata

Kinezi imaju nalet tradicionalizma i to izgleda naravno katastrofalno.
AcaKayak napisao: Ako ima dosta stakla, ima lepu sansu i da zastari brzo, tako mi nekako deluje.
Slika

evo ovo bi recimo bio lep render gobline :mrgreen:

Slika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ji4, eto, nisam znao da se slazem s jednim tako velikim umom.

Ovo smatram za bolnu istinu, i cak i nestvarne gradjevine, poput sears towera, kako god se on sada zvao (najvisa zgrada Cikaga, mrzi me da trazim) izgleda zastarelo pored svih zgrada koje su pocele da se prave od zakrivljenog stakla. S druge strane, bela kuca izgleda i dalje relativno savrseno.

Cime se ti bavis u zivotu, koja ti je profesija?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa okacio je Raki isti taj render.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Inace ta kuca mi je ruzna ako krov ide s leva na desno a lepa ako ide s desna na levo. Nemam predstavu zasto.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Xepoj87 napisao:Pa okacio je Raki isti taj render.

Sent from my Sony
nije, Raki je okačio ovaj

Slika[/quote]
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Aco, krov ne ide nigde :D
Mislis, lepo ti je kada je garaza levo?
Meni je lepse kada je desno :D

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 29 Mar 2016, 15:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

I meni je lepse kad je garaza desno.
Odgovori