Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Kompjuterske igre

Post od Xepoj87 »

maxer napisao:Xepoj87,
Ja imam Gigabyte GTX 970 G1, i overklokovana je na 1570/3900MHz tj. u Afterburneru za +50/+400MHz.
Može i jače ali ovo je ono super-stabilno i na dugotrajnim terstiranjima.

Možda i tvoja može da gura memoriju do 3900MHz.
Da pojasnim sta sam mislio.

Slika

Eto ti moj stabilan maximum, ali memoriju sam spustio, posto ne pravi nikakvu razliku preko 7500Mhz, barem nije na proslom kompu, i ako moze na 8200, a Core Clock sam spustio za 10, cisto zbog stabilnosti da budem siguran, jer mi se na 1570 pojave defekti posle jedno sat vremena, pa sam stavio na 1550 i ako je na 1560 stabilan.
Default memorija je brza od tvoje za 100Mhz(7100Mhz/3550Mhz), pa sam je sada stavio na +350 i imam tih 3900Mhz, bas cu da testiram da li ima razlike sa novom plocom, jer na staroj sve preko 3750/7500 nije imalo, jer mislim da na 3900 da bi imalo razlike, mora procesor da ide na preko 1600Mhz, ali cu testirati svakako.
Ne moze tvoja da ima 1570 sa 50Mhz overclockom, kada joj je default clock slabiji od moje za jedno 15Mhz, dakle oko 1330Mhz, a i moja bi trebalo da moze da se dosta bolje clockuje, posto ima dosta bolje hladjenje i cela je sklopljena od Titan X nivo delova, kao i svaka druga u Xtreme Gamer seriji.
Moja na +133Mhz ima 1550Mhz, pa ne znam kako tvoja sa sporijeg clocka skace na 1570 sa samo +50Mhz?

Daj slikaj u igrici podatke koje izbacuje MSI burner i slikaj tvoja setovanja.

EDIT:
Nadjoh poredjenje spec:

http://www.gigabyte.rs/products/comparison/vga/list

Mozes i u CineBench-u da slikas, brze je:

Slika
p.s.
imam 163 OpenGL score :)

Milos napisao:Koliko GTA i Fallout izvlace FPS nakon promene ?
GTA izbacuje u proseku 50Fps-a sa maximum opcijama, dakle ne pada ispod 40.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Oduvek sam koristio Afterburner. Onaj od Gigabajtov mi se ne sviđa.

Evo šta sam dobio u CINEBENCH Win64 R15 i evo šta pokazuje Afterburner dok je pokrenut program za testiranje iz GPU-Z aplikacije:
Slika

Jurio sam iz 5-6 pokušaja i uspeo :) da uhvatim skoro isti trenutak u kom si i ti uradio screenshot:
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ih, ala leti taj 6core i7 u cinebenchu, meni isti ide od 150-170 rezultat, bas dosta varira.
Razmisljao sam i 5820 da pazarim, ali je losiji u igrama, a izadje me oko 100e vise zbog skupe ploce, ti sigurno radis neko racunanje, cim si to pazario?
Sto se graficke tice, bas kako sam i mislio, nesto ti se tu zbagovalo, ne mozes sa 50Mhz clockom da dobijes 240Mhz povecanje, na 1570Mhz.
Cak sto vise, ta graficka bi trebala jedva da predje 1500Mhz.
Evo, ovo bi trebalo da je neki maximum za tu graficku, manje, vise 10 Mhz, dok se za moju izvlaci obicno oko 1580, neki cak i preko 1600Mgz, kod mene na 1560 stabilno:
http://www.guru3d.com/articles-pages/gi ... ew,26.html
Imas li neke cifre iz 3dmarka mozda ili Unigine Heaven-a?

Slika

Evo lika koji je testirao obe:

http://www.vortez.net/articles_pages/gi ... iew,1.html

http://www.vortez.net/articles_pages/gi ... iew,1.html

Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Sigurno se nije zabagovalo ništa ... Afterburner svima (koliko ja videh) sa G1 kartom - pokazuje ovakve parametre.

Da, imam razna testiranja iz prvih meseci kada sam uzeo sve (krajem 2014.), učestvovao sam u temi o toj kartici i overklokingu - na bench forumu (od 2002 se bavim time), jedino što su sve slike bile na dodaj.rs pa su izgubljene, kao i kod većine ostalih članova.
Naravno, ovde su prikazani najbolji rezultati u tom trenutku (sa tim drajverima):

28.12.2014:
Slika Slika

26.12.2014:
(moj monitor je 1920x1200 ali da bi rezultat bio uporediv sa ostalima koji imaju "standardnu" rezoluciju, onda sam i ja izabrao da radim u 1920x1080p)
Slika

Slika

Slika

07.12.2014:
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Opet mi nije jasno kako dobijas 1570Mhz, kada ti i GPUz daje 1359Mhz?
To jest, kako dobijas 240Mhz boost sa samo 50Mhz clockom?
Eno dole sam postavio clock te G1 i lik je 150Mhz digao da bi dobio 1516Mhz, isto na MSI Afterburneru...

Inace, Heaven nam daje identican rezultat, sada cu da probam Extreme Fire Strike, na novom DirectX12 Spy testu sam zabelezio 4095 Graphic test, a 4265 ukupno.

Cekaj, koja su ti setovanja za taj Fire Strike?
O jebote, ja uradio testiranje na FS extreme, umesto obican, pa se cudim kako sam dobio ispod 7000 score :D
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

GPU-Z ne prikazuje isto što i Afterburner/igrice/aplikacije. Pa i kod tebe je tako.

A očito da je za Afterburner nelogičnost do toga što ovo nije MSI proizvod ... već neko vreme se priča da Afterburner mora da bude specifično njihova aplikacija i da će sve teže podržavati druge proizvođače.

Što se Fire Strike tiče: zato sam i stavio onaj "desni" detaljni uvid, gde se tačno vidi šta je izabrano.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jebem li ga, bilo mi cudno, svuda do 100Mhz laze, cak i sa tom tvojom grafickom, zato sam i rekao da je onaj dole lik klokovan na +150, definitivno je zbagovan program, cim svakome radi drugacije, a ne vidim da niko planira da izbaci neki tako detaljan ingame monitor...
Muski ste vi odvrnuli tu karticu, bas si neki dobar primerak ubo :)

Evo rezultata:

Slika

Jebiga, taj tvoj 5820k ima ogromnu prednost u sintetickim testovima, koji koriste vise jezgara.

Mogli bi modovi celu ovu diskusiju da prebace u temu o Racunarima, jer nema mnogo veze sa igrama :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Nije bitno, podešavanja su ionako više korisna za igre.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Evo malo lepote Witchera :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Stvarno mnogo lepa grafika :bravo:

Priču o karticama sam nastavio u temu o računarima, kao što si predložio.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

:kezo:

http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aZpgvD3_460sv.mp4
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Hahahha :rofl:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ahahaha, vrhunski :kezo:

Evo i mog gameplaya Assasin's Creeda Syndicate, malo sam noob, jer je ovo prvi AC da igram od keca, kog sam odigrao do pola :)

https://www.youtube.com/watch?v=i5DL7kZ ... e=youtu.be
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ja samo ovako volim da igram igrice: bez pomoći raznih nišana i radara
https://www.youtube.com/watch?v=eKGqtZc-xsQ
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nema ni nisan, ni radar u Assasins Creed, ono sto vidis na ekranu je kada stisnes C i udjes u silent mod, pa kao to njihovo Assasin culo, pokazuje ti samo neprijatelje koji su dosta blizu i prikaze se kada te neki od njih gleda, da kao treba da se sklonis iza necega i to je default, deo igre.
Da bi ti se na minimapi gore neko prikazao, moras vec da ga uocis na V, drugim assasin culom i da se selektuje, pa nekada i ako ga ti vidis na ekranu, nece ga biti na mapi.
Naravno, kada te vide i kada krenu da te jure ili te napadnu, onda se prikazu na minimapi.
FPS ne moze ozbiljno da se igra bez nisana nikako, moze ovako casual, kao sto moze i na dzojstiku da se igra, a dodatno, sto je ekran veci, to je teze pucati napamet, sto sam licno osetio sa AWP u CS 1.6, kada sam presao sa 17, na 42", oba stavio na 4:3 i svejedno mi je trebalo oko pola godine da se opet naucim da pucam sa AWP-om bez nisana, dosta je zajebano fokusirati se na centar ekrana, prevelika je povrsina. Ali da je lepse bez nisana, jeste :)
Nije ni isto bez mape igrati Battlefield, Crysis i slicne fps-ove i openworld igre poput Assasinsa, Fallouta, Witchera ili neke slicne, pa igrao bi po 1000 sati igru.

p.s.
Jedva cekam Battlefield 1 :)
Odgovori