Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Sad će pivopije da se jave.
Pa tih 1,5-2l dnevno su jedna sasvim pristojna količina 

Ako su krave zdrave i ako se prilikom muže i skladištenja održava čistoća, može se piti i sveže-nekuvano mleko. Čak je i zdravije. Postoje na Zapadu farme koje (po velikoj ceni) nude ovakvo "skroz organsko" mleko. Na običnim farmama i kod individualnih proizvođača je često problem što krave jesu zdrave, ali je druga stavka (higijena) problematična. Treba imati sveže oprane posude, oprati vime krave neposredno pre muže i imati čiste ruke (ako je ručna muža), a ne pre toga npr. čistiti balegu u štali.Xepoj87 napisao: 09 Jan 2019, 22:23 Nekuvanim si mogao samo tako da se zarazis.
Mi smo kuvali i zamrzavali visak.

Tačno, pisali smo o tome pre par godina. Za vreme SFRJ je "podrazumevani" procenat masti u mleku i jogurtu bio 3.2 (npr. jogurt Imlek-roze boje), a sa manje je bilo vrlo retko u prodaji (jogurt Imlek-zelene boje). Mleko sa manje od 3.2 i jogurt sa manje od 2.8 % praktično nisu ni postojali.nikaragva napisao: 11 Jan 2019, 10:24 Pa na korak smo do toga da mi uskrate. Mnogo je vise na policama raznih bezmasnih i malomasnih jogurta kao nekih modernih napitaka, a sve manje punomasnih. Mislim da je sad najmasnije sto se moze na policama naci 3.2% i to moras bas da imas srece.
Za mleko vec neko vreme ne mogu nigde da nadjem 3.2%, maksimum je 2.8%.
Inače, ko se seća - ranije se šolja u kojoj je bio jogurt nije mogla oprati samo vodom da ne bude na dodir masna, već je mogla da se odmasti samo deterdžentom. Od onih koje često kupujem, sada se Imlek, Meggle i Dukat isperu vodom bez problema (bez obzira da li piše 2.8 ili 3.2). Jedino je još onaj koji proizvodi Mlekara Šabac ostao mastan na dodir.
Ђенерал Јанковић
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Mrzi me da citam sta pisete, samo bih da kazem da obozavam I mleko I jogurt I cepam ih samo tako. Ogorcen sam sto vise nema sa 3,2%.
Bas nam je drago 
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Mleko se valjda mora homogenizovati, inače se teško vari.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Da se vratimo na temu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Mene pitao komšija da li hoću da idem, mora selo da posalje 20, 30 ili tako nešto, ali slabo ide... Malo mi je glupo da za ovo mora da se dovlači narod, zar Srbi nisu rusofili (Putinofili?) pa išli bi i sami zbog toga bez da ih se ubeđuje
Uvek se zapitam, kad vidim one SFRJ snimke pa Tito i neke tako face se voze, a ono raja okupljena maše, baca cveće itd. Jel su i tada išli komesari i slali proletarijat iz firmi da to radi, ili su se stari ljudi ložili na to da gledaju kraljeve, careve, predsednike itd... Msm i pre Tita u kraljevini je isto bilo...

Uvek se zapitam, kad vidim one SFRJ snimke pa Tito i neke tako face se voze, a ono raja okupljena maše, baca cveće itd. Jel su i tada išli komesari i slali proletarijat iz firmi da to radi, ili su se stari ljudi ložili na to da gledaju kraljeve, careve, predsednike itd... Msm i pre Tita u kraljevini je isto bilo...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Naravno da je bilo isto. Ovo i jesu deca komunizma 
Nije ovo picousti smislio on samo radi isto sto i svi politicari na vlasti do sada. Ujak mi bio veliki DOSovac, od sendvica do kupljenih glasova vrecom brasna ili paketom briketa i ostalim stvarima za sirotinju nesretnu .

Nije ovo picousti smislio on samo radi isto sto i svi politicari na vlasti do sada. Ujak mi bio veliki DOSovac, od sendvica do kupljenih glasova vrecom brasna ili paketom briketa i ostalim stvarima za sirotinju nesretnu .
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Misliš socijalizma i samoupravljanja, narodne odbrane i ostalih budalaština?
Boringly average, but also perfect for school run mums
-
Vecina mestana ovde u mojoj sredini zali za tim vremenima samo zato sto su u ime Tite i partije mogli da kradu do besvesti. Bas kao i danas sto rade u ime druga Aleka Prvovencanog ili malo ranije u ime Borisa izvini . Slobino vreme da se ne spominje, pola Srema ti je islo i kralo po HR od Srba , Hrvata nije bitno . Vrsili njive tudje pa kad kombajn naleti na tenkovku kuku majko. Sad mi isti ti pricaju kako nemam pojma o zivotu , balo balavi eeeee to je bilo srecno vreme..
Sto je najbolhe u 90% slucajeva vrte se isti ljudi iste porodice. Vremena i boje se menjaju ali oni ne .
Sto je najbolhe u 90% slucajeva vrte se isti ljudi iste porodice. Vremena i boje se menjaju ali oni ne .
- Pulp Fiction
Svakako da je bilo i nateranih, ali kontam pre jbg. nisi mogao da ih gledaš na TV ili po novinama toliko, pa je znatiželjan narod voleo da vidi maršala i njegove goste.
Nisam rusofil, ali kad već toliko ljudi jeste, mogli su svog omiljenog političara da dočekaju i bez političkog upliva...
Nisam rusofil, ali kad već toliko ljudi jeste, mogli su svog omiljenog političara da dočekaju i bez političkog upliva...
-
Svega ima naravno...moj drugar tako vec deset godina putuje u bg, ns a nije clan nijedne stranke 

- Pulp Fiction
Uf da ima toga idu ljudi pa se razbeže po gradu obave kupovinu ili bleje, pa eto mogao sam i ja sad, ali me mrzi