Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Na 4:40 lik radi figuru "блинчик" (palacinka), koju trenutno nijedan postojeci avion osim Su-35 ne moze da izvede.
http://youtu.be/n7bXxdtFH5I
http://youtu.be/n7bXxdtFH5I
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Super su sve te akrobacije, ali da li u nekoj realnom dejstvu mogu da se iskoriste? Uz to, kakve sile pilot trpi da uopste tako nesto moze da se izvodi kontinuirano a da pri tome ostane potpuno pri svesti?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Možda ukoliko bi ih automatski izvodio kompjuter, u sklopu manevra za izbegavanje rakete?
Ђенерал Јанковић
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Raketu na ovaj način ne možeš da izbegneš jer one mogu da eksplodiraju u blizini aviona tj. kada njeni detektori ustanove da se ona nalazi u "fatalnoj" zoni dejstva eksplozivnog punjenja koje nosi ... znači sama će eksplodirati kada se dovoljno približi avionu.
@Djole,
za vojne avione i sve što uz njih ide (u ovom slučaju manevarske sposobnosti o kojima si počeo), imamo odgovarajuću temu klikni ovde
@Djole,
za vojne avione i sve što uz njih ide (u ovom slučaju manevarske sposobnosti o kojima si počeo), imamo odgovarajuću temu klikni ovde
ovo izgleda kao zajebancija sa zakonima fizike... lepo izgleda, koliko je korisno, to je druga prica...
Kad zatreba korisno je, baš kao i 300 "konja" pod haubom putničkog automobila.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Od ovih bravurija, u realnom zivotu - leba nema. Dogfight se zavrsio negde u Vijetnamu ili Koreji, a manevri za izbegavanje rakete ne izgledaju ovako.
Pre neki dan smo radili valjak sa 737 na simulatoru, videli da moze.... sta ce nam to? Lik, bivsi vojak, je uradio i petlju, do duse na silovanje i nepravilnu, al eto da vidimo da 737 moze i to. Mogu da zamislim putnike - pola bi umrlo od stra'a na pola figure.
MMF protiv kupovine aviona zbog velikih dugova
Međunarodni monetarni fond protivi se ideji da Srbija kupi vojne avione jer je poznato da bi ih nabavila od Rusije, izjavio je premijer Ivica Dačić. Stručnjaci tvrde da je zahtev MMF-a posledica velike zaduženosti Srbije, jer bi se avioni plaćali kreditom.
Kreditom vrednim nekoliko stotina miliona evra bila bi plaćena modernizacija vazduhoplovstva, što obuhvata nabavku višenamenskih aviona „mig-29M/M2“, raketnih PVO sistema „S-300“, osmatračkih radara i transportnih helikoptera.
Rusi taj kredit, prema rečima Dačića, uslovljavaju sklapanjem aranžmana sa MMF. Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da je u javnosti stvoren utisak da je posao s Rusima gotov, iako nije tako zbog finansija.
- Srbija u budžetu nema dovoljno para ni za redovno funkcionisanje sistema odbrane, a kamoli za nabavku aviona. Postoji jasna ideja o načinu finansiranja ovog posla, kroz ruski robni kredit, ali ne i o tome kako to podmiriti - tvrdi Radić. Prema njegovim rečima, ekonomisti iz MMF-a na to gledaju bez ikakvih emocija jer s jedne strane Srbija traži pomoć od MMF-a, a s druge strane spremna je da uzima kredit od druge države za kupovinu borbenih aviona.
I ekonomista Miroslav Prokopijević ocenjuje potez MMF-a kao logičan.
- Za tu, prema mom mišljenju u ovom trenutku nepotrebnu kupovinu trebalo bi bar 300 miliona evra, što je oko jedan odsto BDP. U MMF-u verovatno razmišljaju na način „ne damo pare dok se vi razbacujete na avione“ - kaže Prokopijević.
Istovremeno uslovljavanje s ruske strane da će kredit biti odobren posle sklapanja aranžmana s MMF-om, prema njegovim rečima, pokazuje da očigledno ni u Moskvi ne misle da je Srbija siguran platiša.
Ceo ovaj slučaj, prema rečima Aleksandra Radića, ne treba politizovati jer problem nije u tome što je Srbija za nabavku ruskih aviona, već u parama.
- Ne treba razvijati razne teorije zavere. Srpskim oficirima predstavljeni su i NATO avioni, ali oni znaju da mi za njih jednostavno nemamo para - kaže Radić.
"BLIC"
Al da je za zapadne avione, MMF bi jos pripomogao kojim milioncetom kredita
Pre neki dan smo radili valjak sa 737 na simulatoru, videli da moze.... sta ce nam to? Lik, bivsi vojak, je uradio i petlju, do duse na silovanje i nepravilnu, al eto da vidimo da 737 moze i to. Mogu da zamislim putnike - pola bi umrlo od stra'a na pola figure.
MMF protiv kupovine aviona zbog velikih dugova
Međunarodni monetarni fond protivi se ideji da Srbija kupi vojne avione jer je poznato da bi ih nabavila od Rusije, izjavio je premijer Ivica Dačić. Stručnjaci tvrde da je zahtev MMF-a posledica velike zaduženosti Srbije, jer bi se avioni plaćali kreditom.
Kreditom vrednim nekoliko stotina miliona evra bila bi plaćena modernizacija vazduhoplovstva, što obuhvata nabavku višenamenskih aviona „mig-29M/M2“, raketnih PVO sistema „S-300“, osmatračkih radara i transportnih helikoptera.
Rusi taj kredit, prema rečima Dačića, uslovljavaju sklapanjem aranžmana sa MMF. Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da je u javnosti stvoren utisak da je posao s Rusima gotov, iako nije tako zbog finansija.
- Srbija u budžetu nema dovoljno para ni za redovno funkcionisanje sistema odbrane, a kamoli za nabavku aviona. Postoji jasna ideja o načinu finansiranja ovog posla, kroz ruski robni kredit, ali ne i o tome kako to podmiriti - tvrdi Radić. Prema njegovim rečima, ekonomisti iz MMF-a na to gledaju bez ikakvih emocija jer s jedne strane Srbija traži pomoć od MMF-a, a s druge strane spremna je da uzima kredit od druge države za kupovinu borbenih aviona.
I ekonomista Miroslav Prokopijević ocenjuje potez MMF-a kao logičan.
- Za tu, prema mom mišljenju u ovom trenutku nepotrebnu kupovinu trebalo bi bar 300 miliona evra, što je oko jedan odsto BDP. U MMF-u verovatno razmišljaju na način „ne damo pare dok se vi razbacujete na avione“ - kaže Prokopijević.
Istovremeno uslovljavanje s ruske strane da će kredit biti odobren posle sklapanja aranžmana s MMF-om, prema njegovim rečima, pokazuje da očigledno ni u Moskvi ne misle da je Srbija siguran platiša.
Ceo ovaj slučaj, prema rečima Aleksandra Radića, ne treba politizovati jer problem nije u tome što je Srbija za nabavku ruskih aviona, već u parama.
- Ne treba razvijati razne teorije zavere. Srpskim oficirima predstavljeni su i NATO avioni, ali oni znaju da mi za njih jednostavno nemamo para - kaže Radić.
"BLIC"
Al da je za zapadne avione, MMF bi jos pripomogao kojim milioncetom kredita

@NexT, povodom pisanija sa prethodne strane...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Zar bi avion uopste pustio da krenes sa akrobatikom (mislim realno van simulatora)? Ja sam stekao utisak da on board racunar uopste ne bi dozvolio tako nesto ili to oni malo preteruju u hvaljenju avionike?zuzazu napisao:Od ovih bravurija, u realnom zivotu - leba nema. Dogfight se zavrsio negde u Vijetnamu ili Koreji, a manevri za izbegavanje rakete ne izgledaju ovako.
@ zuzazu
Da li CPL ima rok vaznosti tj. da li treba da se ponovo polaze ako se neki period ne koristi ili je dovoljan samo lekarski pregled za obnovu?
Da li CPL ima rok vaznosti tj. da li treba da se ponovo polaze ako se neki period ne koristi ili je dovoljan samo lekarski pregled za obnovu?
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
To kod old school aviona kao sto je B707 jednostavno nema, Boingov Test Pilot Tex Johnson je uradio valjak na test avionu Dash 80 (ispitivanje prototipa) kasnije preimenovan u B707.Dzoni_m napisao: Zar bi avion uopste pustio da krenes sa akrobatikom (mislim realno van simulatora)? Ja sam stekao utisak da on board racunar uopste ne bi dozvolio tako nesto ili to oni malo preteruju u hvaljenju avionike?
http://www.youtube.com/watch?v=Ra_khhzuFlE

Sama dozvola ima rok vazenja, medjutim limitiraju te ovlastenja unutar dozvole koja su na godinu dana. Kao i lekarski pregled.
Znaci, dozvola moze da vazi do recimo 2018te.
Ali ovlastenja koja su upisana u dozvolu vaze samo godinu dana, pa se moraju obnavljati svake godine.
Postoji propisana procedura sta ako ti istekne ovlastenje, a sta ako ti istekne dozvola.
Sve je ovde:
http://www.cad.gov.rs/index.php
@DzoniM, Airbus ti ni u taksiranju po zemlji ne da da radis sta hoces, a pogotovo ne u vazduhu. Sa Boeingom, pa i ovim najnovijim 737, to nije slucaj. Za 777 i 787 ne znam.
Znaci, dozvola moze da vazi do recimo 2018te.
Ali ovlastenja koja su upisana u dozvolu vaze samo godinu dana, pa se moraju obnavljati svake godine.
Postoji propisana procedura sta ako ti istekne ovlastenje, a sta ako ti istekne dozvola.
Sve je ovde:
http://www.cad.gov.rs/index.php
@DzoniM, Airbus ti ni u taksiranju po zemlji ne da da radis sta hoces, a pogotovo ne u vazduhu. Sa Boeingom, pa i ovim najnovijim 737, to nije slucaj. Za 777 i 787 ne znam.
Nije da njemu od ostalog arsenala dalekog i srednjeg dometa nešto fali. Inače, da dogfight ne postoji, odavno bi prestale da se usavršavaju IC samonavodeće rakete i ugrađuju topovi u avione. Dapače, još u Vijetnamu su Amerikanci skapirali sa F4C/D koliku su grešku napravili dizajniranjem aviona koji nema top, pa su odradili modernizaciju u E/F. Otad nema greške, svaki avion nosi sredstva za blisku borbu, bez obzira što primarno nosi rakete većeg dometa. Mig-25 recimo nije imao ugrađeni top, a Mig-31 ga ima, pored sasvim male verovatnoće da će ga ikad upotrebiti.zuzazu napisao:Od ovih bravurija, u realnom zivotu - leba nema. Dogfight se zavrsio negde u Vijetnamu ili Koreji, a manevri za izbegavanje rakete ne izgledaju ovako.
Ne vidim da nešto može da škodi ako imaš ovakav kec u rukavu za blisku borbu, ako se ispromašuje sa raketama većeg dometa. Takođe ne zaboravi da je moguće ući u borbu sa nekom drugom letelicom, kao što je helikopter, gde nema neke vajde od raketa velikog dometa. Zašto ne iskoristiti jedan Su-35 koji se tu našao na pravom mestu u pravo vreme?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Baš to, nemam pojma o avionima, odgledao sam ukupno dva slična klipa u životu, ali mi ovo deluje potpuno nemoguće i zapanjujuće kako leti.dragan napisao:ovo izgleda kao zajebancija sa zakonima fizike... lepo izgleda, koliko je korisno, to je druga prica...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Hm kad malo bolje razmislim to o cemu sam citao i jeste bio Airbus, ja sam pomislio da i Boeing to ima....zuzazu napisao: @DzoniM, Airbus ti ni u taksiranju po zemlji ne da da radis sta hoces, a pogotovo ne u vazduhu. Sa Boeingom, pa i ovim najnovijim 737, to nije slucaj. Za 777 i 787 ne znam.