Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Mad auto kod Rubina. I na ovom piše zemlja porekla Kina. Pokušaću sledeće nedelje da potražim u još nekim veleprodajama, a u krajnjem slučaju videću možda i original da naručim ukoliko nije preskup.
Prvo pitaj za original.
nisam pazaro u Mad Autu ne pamtim, sto se tice tih nosaca original ricambi je najbolji ali i preskup, neke kolege su za alfe menjali razne proizvodjace tih nosaca i sa svakim bi vibracije bile iste ili jace, na kraju su kupovali polovne ali originalne nosace od rasturenih alfi iz uvoza i to se uglavnom pokazalo kao najbolje resenje jer su originalni nosaci bili jako skupi....
Ja sam menjao 3 puta onu malu kosku gore od motora do koša sto ide, prvo sam stavio acron, pa pireli pa febi koji je bio i najgori i na kraju vratio originalnu staru kosku sa malom naprslinom na gumi i tu je motor bio najmirniji...isto tako i drugar kome sam prodao alfu kad je hteo da menja nosac na menjacu, izmenjao par komada, nije hteo da me slusa, bacio pare bez veze i nista nije dobio i na kraju vratio originalni stari a za originalni novi mislim da su mu trazili nesto tipa 200e ili tako nesto sto je suludo
btw, proveri u EuroAuto kod ekonomske skole, skoro otvorili radnju, vidi dal oni imaju, ja samo skoro kod njih nasao neke delove koje Gazela ili Delmax nisu imali, zastupaju delphi ali i druge marke drze po narudzbini pa vidi
Ja sam menjao 3 puta onu malu kosku gore od motora do koša sto ide, prvo sam stavio acron, pa pireli pa febi koji je bio i najgori i na kraju vratio originalnu staru kosku sa malom naprslinom na gumi i tu je motor bio najmirniji...isto tako i drugar kome sam prodao alfu kad je hteo da menja nosac na menjacu, izmenjao par komada, nije hteo da me slusa, bacio pare bez veze i nista nije dobio i na kraju vratio originalni stari a za originalni novi mislim da su mu trazili nesto tipa 200e ili tako nesto sto je suludo
btw, proveri u EuroAuto kod ekonomske skole, skoro otvorili radnju, vidi dal oni imaju, ja samo skoro kod njih nasao neke delove koje Gazela ili Delmax nisu imali, zastupaju delphi ali i druge marke drze po narudzbini pa vidi
Videću i tamo, iskreno nisam znao da postoji Euro auto u Kruševcu.
Ja sam prvo uzeo u Delmaxu original, ali nije odgovarao, moj motor je 1.6, a dali su mi za 1.9 i slični su, gotovi identični, jedino ona rupa gde se šrafi na menjač je uža nego što treba tj. šraf je širi od rupe. Cena je bila oko 3900 dinara. Na fiat lancia forumu vlada mišljenje da samo original vredi i da su svi zamenski manje više krš.
Ja sam prvo uzeo u Delmaxu original, ali nije odgovarao, moj motor je 1.6, a dali su mi za 1.9 i slični su, gotovi identični, jedino ona rupa gde se šrafi na menjač je uža nego što treba tj. šraf je širi od rupe. Cena je bila oko 3900 dinara. Na fiat lancia forumu vlada mišljenje da samo original vredi i da su svi zamenski manje više krš.
zato sam i pomenuo moje iskustvo sa alfama a i kolega sa alfa foruma, svi ti zamenski nosaci su problematicni kod italijana pre svega dizela nemam pojma zasto, pricao sam sa drugarom mehanicarem kaze nismo imali losa iskustva sa ostalim markama koliko sa italijanima sto se toga ticeIkac napisao: 05 Jan 2019, 17:26 Na fiat lancia forumu vlada mišljenje da samo original vredi i da su svi zamenski manje više krš.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Drugari, malo pre promenio patosnice na 607 i primetio malu kolicinu antifriza kod suvozacevih nogu. Takodje nedostaje mala kolicina antifriza u boci.
Predpostavljam da su popustile gumice ili grejac/hladnjak kabine pa curka antifriz.
Moracu u servis da mi pogledaju ali ako je potrebna zamena grejaca koliko je po vasem misljenju potrebno da se rastavi oko table da bi se to zamenilo na peugeotu 607?
Svojevremeno sam na astri imao isti problem, ali je tamo ipak bilo pristupacnije i lakse doci do tog dela.
Predpostavljam da su popustile gumice ili grejac/hladnjak kabine pa curka antifriz.
Moracu u servis da mi pogledaju ali ako je potrebna zamena grejaca koliko je po vasem misljenju potrebno da se rastavi oko table da bi se to zamenilo na peugeotu 607?
Svojevremeno sam na astri imao isti problem, ali je tamo ipak bilo pristupacnije i lakse doci do tog dela.
Za ovo najbolje da izguglas, znam da je za 206 bila varijanta da se promene gumice bez skidanje table, a sam mali hladnjak je mogao da se izvuce uz malo zasecanje plastike. Zeznuto kod skidanja table je da li ce da se polome zabice i da li ce biti vise cvrcaka kad se vrati.
P.S.
Pogledaj da nisu otpali srafovi koji drze spoj hlsdnjaka i cevi.
Pozdrav
P.p.s
Guglaj
heater matrix replacement peugeot 607
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
P.S.
Pogledaj da nisu otpali srafovi koji drze spoj hlsdnjaka i cevi.
Pozdrav
P.p.s
Guglaj
heater matrix replacement peugeot 607
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Pogledaj uputstvo, imas PSA CitroVideo kanal na YT, ceo film kako se rasklapa.
Model 607 (kao i 307) je detaljno obradjen.
Ako guglas, trazi depose (rasklapanje) repose (sklapanje) interieur /ili toga sto trebas neki drugi put/ pa ce ti izaci.
Sve je na francuskom pa je mozda malo teze sve razumeti precizno ali slike i video govore vise od 1,000reci sto se kaze.
Model 607 (kao i 307) je detaljno obradjen.
Ako guglas, trazi depose (rasklapanje) repose (sklapanje) interieur /ili toga sto trebas neki drugi put/ pa ce ti izaci.
Sve je na francuskom pa je mozda malo teze sve razumeti precizno ali slike i video govore vise od 1,000reci sto se kaze.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ortak koji ima Astru K, presao je njome 9200km. Pojavila mu se poruka kao na slici, danas je 1%, juce je bilo 4%.

Zvao je ovlasceni, navodno je to zastita motora kada od ceste gradske voznje (koju on uopste nema mnogo) ulje izgubi viskozitet I trebalo bi ga zameniti. Inace je interval 30k ili godinu dana. Auto ima 3 meseca u vrh glave. Meni to zvuci neverovatno. Znaci li to da ce 4 puta godisnje menjati ulje ?

Zvao je ovlasceni, navodno je to zastita motora kada od ceste gradske voznje (koju on uopste nema mnogo) ulje izgubi viskozitet I trebalo bi ga zameniti. Inace je interval 30k ili godinu dana. Auto ima 3 meseca u vrh glave. Meni to zvuci neverovatno. Znaci li to da ce 4 puta godisnje menjati ulje ?
Svasta. Meni je tako pistalo za zamenu plocica, a one mogu sigurno jos par hiljada da idu. Navodno kao preventivno.
Ako je dizel u pitanju, to je možda zbog dpf-a. Može da se desi da je prekidao regeneracije i da je tako "razredio" ulje.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
I sta u tom slucaju ? Jeste, dizel.
Pa ništa, da zameni ulje. Jednostavno, gorivo je verovatno razredilo ulje i zbog toga mu je izbacilo to obaveštenje. Neka proveri nivo ulja, tako će najbolje da vidi da li je došlo do povećanja nivoa istog.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Da zameni ulje o njihovom trošku. Nigde ne piše na koliko km gradske vožnje se menja.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Baš tako. Ako je čist grad, nikad nije završio regeneraciju i nafta se slila u karter i razredila ulje.Ikac napisao:Ako je dizel u pitanju, to je možda zbog dpf-a. Može da se desi da je prekidao regeneracije i da je tako "razredio" ulje.
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk