nidza napisao:Na žalost da. DSLR su im užas. Nex/Alpha nešto bolji utisak i mislim da će da odrade dobar posao. A7 prvenac, iako prepun mana, itekako dobre kritike ima. Otvori prvu stranicu dpreview, od 10 top gledanih aparata, sve 3 verzije A7 su tu, što je izuzetno.
Pogresno i bez dublje analize gledas na listu gledanosti.
Tacno je da ima tri Sony A7 medju prvih deset najgledanijih. To su A7 obican, A7 S i A7 R.
Sony ponavlja gresku iz proslosti, ne uvazavajuci svoje buduce korisnike. Napravili su tri varijante istog modela i kupca stavljaju na muke.
Normalno da je posecenost velika, jer se svako ozbiljan pita " pa dobro gde je razlika, cekaj da udjem u test i vidim", isto kao sto sam i ja uradio pa je moje brojanje otislo i na A7 i na A7S i na A7R.
Sta mislis da je recimo Canon napravio 7D mkIi, 7D mkII A i 7D mkII B? Imao bi tri Canona 7D medju prvih deset.
Ne, samo to.
Kao sto znamo, sistem se pravi oko stakla a ne oko tela, a tu Sony nikako da se otvori. Izbacili su dobar aparat (A7) i ljudi uveliko kukaju po forumima koja stakla da stave kad je izbor nikakav?
A ono sto nude kida sa cenom. Pomenuti 50mm 1,8 E mount koji imam, jeste odlican ali je 3,5 puta skuplji od Canonovog pandana od 50mm u istoj svetlosnoj jacini. Jeste ima stabilizator, ali koji ce mu? I kosta li kolika je razlika?
Ovakva ubedjenja ljudi iz Sony da su najbolji, i da ce ljudi platiti i vise samo da bi imali " Sony kvalitet" dovela su i do najvecih greski u istoriji firme - Betamax, Minidisc, memory Stick.... Pimenimo one gde je tvrdoglavo insistiranje na standardu i cifri na kraju dovelo do gasenja proizvoda.