Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Kompjuterske igre

Post od maxer »

Xepoj87 napisao:...FPS ne moze ozbiljno da se igra bez nisana nikako, moze ovako casual,... sto je ekran veci, to je teze pucati napamet,...
Taman posla da se igra bez ikakvog nišana ... nišan je tu ali kao kod pravog oružja: u pitanju je "mušica" na vrhu cevi. Obično se stisne desni taster miša da bi se puška digla u položaj za nišanjenje, što verovatno znaš.

Samo takav sistem nišanjenja ja i volim, a inače sam godinama bio, slobodno mogu reći, profesionalni FPS igrač (2003 do ~2012) samo jedne multiplejer igre: Vietcong-a (isključivo u "istoimenom modu", znači bez HUD-a i krstića tj. nišanjenje na mušicu ili snajper).

E sad, ako naletiš na neprijatelja dok si u trku ili ga nisi očekivao, tada je (zavisno od okolnosti) često bolje zapucati "sa boka" tj. pucati odmah bez dizanja puške a nišanjenje se svodi na to da neprijatelja pokušaš da postaviš u centar ekrana (usput gledaš i gde udaraju meci, ako takva animacija postoji). To pucanje sa boka je bez onog nišanskog krstića, naravno - prilično neprecizno ali ili to ili si mrtav ... pa kom opanci - kom obojci, precizniji/veštiji nastavlja dalje a onaj drugi se responuje. Mada u Vietcong-u je ipak bolje i tada dignuti pušku i pucati (ono: skoro istovremeno - desni pa levi), nego pokušavati sa boka, pre svega zbog velikog rasipanja pogodaka (tako je napravljena igra, da sledi realno ponašanje oružja).

Asasin Krid i druge igre iz trećeg lica, nikada nisam igrao (osim par pokušaja), jer me to ne privlači a i previše mi je konfuzno kretanje kamere "oko lika" i to me baš izluđuje (ovisno o tome da li postoji neka prepreka), pošto mi je nelogično da tako kamera skače i čas lik koji vodiš - gledaš sa leva, čas sa desna, čas odpozadi ... jednostavno mi to "ide na živce".
Sećam se da sam se prvi put sa time suočio kod prve Lare Kroft i zato je praktično nikada nisam igrao (kao ni druge slične igre).
Najduže sam igrao Mirror's Edge (od početka igre, jedno 4-5 nivoa) ali mi je i to na kraju smor: samo trčiš-skačeš, biješ, pa opet trčiš-skačeš, malo razmiliš, pa opet biješ ... i tako u krug. Nije to za mene. Ja volim "realnost", oružje, živog protivnika za koga ne znaš gde se nalazi, šunjaj se - zauzmi busiju i čekaj ili budi ofanzivan pa "uleti" negde gde ta ne očekuje pa tamo napravi zasedu i pripucaj ... ili snajperisanje - to mi je u stvari #1 u FPS igricama. Neko bi rekao "evo ga kamperaš" ... ne - ne mislim na taj stil, već kao u realnom životu, moraš se došunjati na neku totalno neočekivanu poziciju, ubiti par protivnika, brzo i neprimetno se povući i promeniti (unapred planiranu) poziciju, opet sačekati koliko treba da ti naleti nova žrtva ... i tako u krug, dok te neko ne skenja. To najviše volim, pogotovo ono nišanjenje sa preticanjem i potrebom da to odradiš u sekundi do dve - najviše, sa zaustavljenim disanjem i na čist instikt (iza koga stoji dugo iskustvo).

Eto zato volim samo takve igrice a pomenuti Vietcong je baš odličan primer toga, jeste grafika malo "starija" ali meni je ekstra jer ti omogućava da se kriješ u žbunju, drveću, vodi ... prilično je to realistično napravljeno, plus oružje ima "trzaj" pa moraš i to da kompenzuješ ... baš hard core FPS.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Znam, isti to sam ti ja pricao za AWP(sniper) u CS 1.6 i na to koliko je potrebno nauciti pucati bez nisana.
Kada ne igras sa snajperom, to sto ti spominjes je nemoguce :)
Nemas vremena ti da nisanis sa rafalnom puskom, pogotovo sto si sa istom ti u rush-u, to jest, izleces i pucas, pa su delici sekunde u pitanju.
Nema ni svaka igra alternativni nisan, a pogotovo sto je u svakoj igri drugacije uradjeno, pa je potrebno bas dosta da igras da bi se navikao.

Mene je odusevilo kada sam recimo saznao da su u GTA stavili First Person kameru, te i tri nivoa third person kamere, ali sam onda skapirao da to nije to, jer jednostavno ne vidis dovoljno stvari iz FPS, a za neke igre je bitno.
Sta znam, ja volim i FP i TP igre.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Assassins crees je odlicna igra. Imas lep gameplay, a i prica je fantasticna. Kad se ufuras sa igrom posle sat vremena i bez da skipujes snimke da bi ispratio pricu onda je veci gust igrati.

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ono što sam opisao je način na koji se igra multiplejer Vietcong u istoimenom modu :).
Evo kako to izgleda (moracu danas da odigram neki sat, napalili ste me ponovo :kezo:):
http://youtu.be/kRJQl6DC6hk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma to neozbiljno, nije bitno gde ga pogodis, samo ides i rokaj :D

To mora ovako nesto :)
https://www.youtube.com/watch?v=QsaDnirsCSs
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

U Vietcong-u je bitno: jedan metak u glavu - ubija odmah, nekoliko rafalnih metka u telo - ne (jer dolazi do rasipanja, pa ne pogode svi) pa protivnik sa preciznim nišanjenjem i jednim metkom u tvoju glavu - pobeđuje u dvoboju :mrgreen:

Zato se ovde uglavnom puca jedinačnom vatrom a ne rafalnom (već rekoh da puška odskače na gore, po malo, sa svakim metkom tj. rafal je diže u vis) ali fajal se u većini slučajeva, koristi za blisku borbu, skoro prasa u prasa ali i tada je poželjno ciljati u gudi, vrat i glavu (ciljati visoko u grudi/vrat) i odskakanjem cevi - bar jedan metak završava u glavu ... ende!

Pogledah ovaj Kanter ... nije to za mene. Ne volim to brzo i suludo đipanje na sve strane, svi protivnici se međusobno vide, jedan metak ubija :forumas: ... :naughty:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel zna neko koja je razlika izmedju dve verzije igre black ops?
Jedna ima ~60GB, a druga ~7GB.
Na pirate bay.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Mozda je jedna za Xbox

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako je neki corepack zipovan maksimalno i nesto izrezano onda moze biti za pc. Mozda je cak samo multiplayer.

Sent from my SM-N9005
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ma kanter je v1.6 backo moj, kakvi ovo iznad :D
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Rush B cyka blyat :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Scuderia napisao:Ma kanter je v1.6 backo moj, kakvi ovo iznad :D
Slazem se, dinamika je dosta bolja u 1.6, ali je i ovaj super kada se uhodas.
Ja sam i dalje nub, retko kad budem prvi na steam serveru.
Imam 27 sati igre, od cega je jedno 7 efikasan gameplay( sa novim kompom i normalnim fps-om), od cega je opet, svega mozda pola igranje, a pola blejanje u specu.
Vec pocinjem da se uhodavam i kopcam kako se puca.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ne bih ja to ni pogledao pored BF4 :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Haha, super su smislili :D
https://www.facebook.com/ign/videos/10153932105476633/

https://www.facebook.com/Related2Gaming ... 332169011/
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

:rofl: :bravo:
Odgovori