Servis - Razno
Re: Servis - Razno
I posle neko kaze najbolje nov auto.
jebo takva kola, u tom slucaju benzinjara je keva
Svakako neka promeni ulje. Meni je nenormalno menjati ulje na 30000km. Sta ce ostati od motora? Ulje je jeftino, motor je skup. Neka menja na 15000km ili 10000km. Povremeno neka pogleda koliko ima.
Gledao sam nesto nova Dacia 0.9 TCe 90ks benzinka ima interval zamene ulja na 40000km!
Ne postoji ulje koji bi toliko izdrzalo. Preko 20000km pa je mnogo ali ako ne planira da cuva mnogo auto neka tera tako.
Gledao sam nesto nova Dacia 0.9 TCe 90ks benzinka ima interval zamene ulja na 40000km!

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Meni i Kia i Corsa zamena na 30k km. Bemliga
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
na mnogo kola je fabricki deklarisana zamena na 30k, u inostranstvu se pridrzavaju toga i van garancije a u garanciji se podrazumeva i tamo i kod nas, meni licno sve preko 15k je mnogo bez obzira na kvalitet ulja
Deklarisana zamena na 30000km a motor deklarisan na 150000km ili 200000km. Toliko o tome.
Nije tačno. imam Sandero sa navedenim motorom i eksplotacioni resurs za zamenu ulja je 20k km, a vremenski 1 godinaNestado napisao: 15 Jan 2019, 18:20 Svakako neka promeni ulje. Meni je nenormalno menjati ulje na 30000km. Sta ce ostati od motora? Ulje je jeftino, motor je skup. Neka menja na 15000km ili 10000km. Povremeno neka pogleda koliko ima.
Gledao sam nesto nova Dacia 0.9 TCe 90ks benzinka ima interval zamene ulja na 40000km!Ne postoji ulje koji bi toliko izdrzalo. Preko 20000km pa je mnogo ali ako ne planira da cuva mnogo auto neka tera tako.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
opel servis ristic se ne javlja na telefon ili sam ja lud? mislim sam da su praznovali do srpske NG, ali evo ni danas ih nema.
Da prelaziš 5k km mesečno išao bi svaki treći mesec na servis?Nestado napisao: 15 Jan 2019, 18:20 Svakako neka promeni ulje. Meni je nenormalno menjati ulje na 30000km.
- passenger

Meni je 90% autoputa. Nema razloga da menjam ranije. Doduše, u subotu menjam na ispod 10k jer probam novo ulje, 10W40.
U subotu rodjak rezervisao termin za dizalicu od pola 7 do 8. Samo sat i po i neće biti tu da pomogne, pa moram sam da zamenim zadnje diskove i pločice, mali servis. Biće to trkanje.
Odmah posle idem u Opel servis da ga dignu na dizalicu da vidimo šta klopoće preko rupa. Idući mesec tehnički

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
koji opel servis?
@pass
koje si sipao do sad pa prelazis na 10w40?
koje si sipao do sad pa prelazis na 10w40?
- passenger
gazza, opel egle götzis
U Austriji, odmah poreko granice
sipao sam 5W30, ali guta ga. E sad, guta jer je loš motor ili preretko ulje. Prešao je 180 000 km, ali ne dimi uopšte plavo.
Sipao sam od GM, Motul, Castro, Mobil 1, a sada sam uzeo Ravenol 10W40. Da probam da vidim kako drži

sipao sam 5W30, ali guta ga. E sad, guta jer je loš motor ili preretko ulje. Prešao je 180 000 km, ali ne dimi uopšte plavo.
Sipao sam od GM, Motul, Castro, Mobil 1, a sada sam uzeo Ravenol 10W40. Da probam da vidim kako drži

sa tom km treba preci na nesto gusce, mislim da ce sa 10W40 biti bolje stanje iz nekog mog iskustva ali ne mora da znaci, u svakom slucaju bolje da motor trosi ulje nego ulje da trosi motor 
kad dimi plavo to je kraj
moze da trosi ulje a da ne dimi, kakav je na iberu jel duva na crevu?

kad dimi plavo to je kraj

- passenger
Nigde nista nisam primetio da dimi.
Ujutru samo dok se ne zagreje beli dim pozadi, što je normalno.
Biće da je malo više razradjen motor, pa mu treba gustina. Da probam sa 10W40, pa ako ne bude bolje, onda gušće. Ako ni to ne pomaže, autoscout24 će pomoći
Ujutru samo dok se ne zagreje beli dim pozadi, što je normalno.
Biće da je malo više razradjen motor, pa mu treba gustina. Da probam sa 10W40, pa ako ne bude bolje, onda gušće. Ako ni to ne pomaže, autoscout24 će pomoći