Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od maniaxxx »

kod nas ujutru -2, preko dana +13...moram da menjam gume oko 10 ujutru kad pređe 7 stepeni :mrgreen:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I kratkoročna prognoza (5 dana) i dugoročna (do polovine marta) kažu blago zahlađenje. Bar u BG dnevna temp neće prelaziti 15c, a u jutarnjim i večernjim satima će biti i ispod 7c što je po mnogima granica ispod koje su zimske gume neophodne.

Što se mene tiče, neka ih još.

http://www.hidmet.gov.rs/latin/prognoza/beograd.php
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Granica koja je meni totalno nejasna i nikad mi dokazana, toliko razlicitih bredova, sastava guma i vrsta koje uticu i bas sve letnje kao na 7 stepeni izgube svojstva u odnosu na zimske :uf:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ta granica bode oci samo vama sto zimske gume i ne koristiute inace ne sluzi nicemu. Zimske gume se koriste u zimskoj sezoni od- do i kraj.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jbt, ovi ljudi sto nemaju zimske i ne prestaju da drobe oko toga su mi ko oni latentni homoseksualci koje grize iznutra to sto im se svidjaju muskarci pa idu da biju pedere da dokazu svetu kako su straight
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Meni bode sve sto je neutemeljeno i netacno. Ja sam uvek rekao da onaj ko vozi stalno i zivi u podrucijima gde ima velikh kolicina padavina da treba da se odluci za oba seta. Onaj ko zivi kao ja u Subotici, koji vidi nedelju dana snega koje lako moze da izbegne koristeci javni prevoz i prelazi takvu kilometrazu da ce ta dva seta pre da omatore nego da se potrosi sara da je krajnje razumno da koristi samo letnje jer mogu normalno da se voze po suvom i mokrom kada nema leda i snega i na nizim temperaturama... Ono sto ja nisam nikad podrzavao je kupovina najeftinijih brendova a jos manje volim da slusam savete od tih koji ih koriste... E sad sto je vecina ljudi iz BG pa misle da niko sem njih i njihovog sela ne postoji i da svi vozimo kakvim brdima to je druga stvar... Inace sam imao M+S gume Continental i zamenio sam ih sa Michelin letnjim (istina izabrao sam ih posmatrajuci jedno testiranje gde je ocenjena kao jedna od najboljih letnjih guma po snegu i imala je bolje rezultate nego neke znj zimske) i u uslovima kojima ja vozim nikakve bitnije razlike. Uostalom, najgore vreme u kojem sam ja vozio je bilo usred leta kada je odjednom doslo do naglog pada temperature i pala je ledena kisa, led je bio debeo 2-3cm, koja je to bila pustara u gradu :mrgreen: Jedini dan kada sam smatrao da bolje da nisam vozio...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Druze, ovde je sve to prezvakano sto puta, vrati se na pocetak teme pa citaj. Nemoj praviti nas koji imamo dva seta debilima tvojim "neoborivim" dokazima da su letnje i zimske isti k..ac cim ne zivis na planincugi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Svako ima pravo na svoje misljenje. Jedino sto ne bi valjalo da se daju saveti da je letnja guma dobra alternativa u sneznim i ledenim uslovima na putu. Svakako da ima rezona da neko ko moze bez kola po uslovima u kojima zakon ne odobrava letnje gume ne vozi u tom periodu. Ali nema potrebe nekome nabijati na glavu sto je kupio zimske. Testovi su pokazali ucinkovitost i jednih i drugih po razlicitim podlogama i temperaturama, prema tome nema potrebe za nekom preteranom raspravom po tom pitanju jer je sve vec prezvakano x puta na ovom forumu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Vi sa dva seta, ste agresivni prema nama.... :)
Vi sye najpametniji, ko ja sad kad bi navukao lance, i vozio sa njoma stalno, ako slicajno uletim u smet, i pricao kako je to super :p

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Jesu nema sta, somo ovi sa letnim se ubise da posto poto dokazu da su letnje zakon po zimi a da su zimske go krs. ;)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Takodje i suprotno...

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa sad...
Bax napisao:Ko zna znanje, nije ih ni stavljao... :)

Sent from my ZTE-SKATE
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

To me i nervira, samo ti to lepse kazes :mrgreen:

Dakle, molba Baxu, Sasi, Yugisi i svim ostalima kojih sad ne mogu da se setim kao i onima koji ce doci: vozite na letnjim kad god i kako god zelite, vama na savest, ali ne tripujte se da ima BOLJEG resenja od dva seta dobrih guma. To sto vi nemate para, volje, nerava, ili vas prosto zabole, vasa stvar: ali jos jednom vas molim, ne pravite me debilom.

Na svakih 10 strana naidje jedan pametan da napise "letnje su ok nema snega kod nas ja vozim sporo pljackaju narod letnje su bolje na minusu blabla" i onda opet rasprava. Jel mozemo mi ovde da zakljucimo konacno da su neke stvari preporucene i zakonski se zahtevaju pa da malo kao forum promovisemo nesto bolje navike od uobicajenih? Ako cemo da negujemo slobodu misljenja ko zenicu oka svoga, ja zadrzavam pravo da svakoga ko kaze da su letnje i zimske isto naduvam adekvatno prema stepenu netacnosti njegovog posta.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Rakhil napisao:Druze, ovde je sve to prezvakano sto puta, vrati se na pocetak teme pa citaj. Nemoj praviti nas koji imamo dva seta debilima tvojim "neoborivim" dokazima da su letnje i zimske isti k..ac cim ne zivis na planincugi.
****, ajd citiraj mi gde sam ja to nazvao ljudima debilima jer imaju dva seta? Nisi u stanju ni da procitas moj poruku u celosti nego izvlacis neke fore tu ko klinac od 5 godina, mislis da ako se najglasnije deres da si u pravu... Ko moze da priusti sebi dva seta guma kvalitetnih brendova, podrzavam da ih koristi, ko ne moze, neka kupi kvalitetan brend letnjih i neka ispostuje zakon i ne vozi kada je na kolovozu led, sneg i poledica... Ne vidim sta je tu problem niti kako ja nazivam nekoga budalom, debilom i slicno... E sad ako je to postovanje propisa problem zbog duzih perioda zimskih uslova na kolovozu neka uzme zimske, ali postoje mnogi ljudi kao ja koji imaju nedelju dana snega na kolovozu, mozda mesec dana nekih tragova po okolnom tlu, dva meseca temperatura tamo oko nule i ispod i 10 meseci temepratura iznad nule vecinom po suvom kolovozu...

Ja nikoga ne savetujem da koristi letnje po snegu, ledu i poledici, ali jesam to praktikovao dok je zakon dozvoljavao bez ikakvih problema. Normalno nije svaki put, vozac, auto i guma ista pa samim tim ne mora svacije iskustvo biti takvo... Za razliku od toga to i sto jesam imao priliku da koristim zimske gume, nisu preterano cesta po snegu a po suvom i mokrom pogotovo na visim temperaturama nisu me nesto ocarale stim da su sve sem jedne bile brendovi nizeg kvaliteta tipa Wintera... Ne vidim sta je to problem prihvatiti nego se mora spasti na neko prozivanje i potezanje neutemeljenih kontra "dokaza"...

Edit by mod: obrati paznju na izrazavanje! Ovakav recnik se nece tolerisati!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Rakhil napisao: ja zadrzavam pravo da svakoga ko kaze da su letnje i zimske isto naduvam adekvatno prema stepenu netacnosti njegovog posta.
:plusone:
Odgovori