Vec neko vreme planiram da zamenim patike za kosarku, iako su moje i dalje ko nove (posle 3-4god) ne odgovaraju mi, tvde su poceli su da me bole zglobovi i nekako vim ih obujem osetim da nije to to i da mi se nekako krivi noga.
Konacno sam se dao u ozbiljnije istrazivanje i posle potrage narucio 5 modela, 4 Nike i famozni Adidas Boost o kom se toliko prica (posaljem nazad sta mi ne odgovara).
Adidas je izrazito ruzna i kic patika uzivo, ali aj reko zbog tog Boosta da ga probam:
Cim sam ga probao skontao sam da nije to to. Jeste prijatno mekana patika, ali mi osim toga bas nista ne odgovara. Fali mi cvrstina na koju sam navikao od Nike-a, patika mi uopste ne deluje anatosmka i ne ide uz nogu, nema lepu podrsku luku noge na kakvu sam navikao, cak mi je unutrasnji materijal nekako klizav i ne drzi nogu... Imam utisak da bih izvrnuo nogu posle 15min...
Sve u svemu ni najmanje mi se nisu svidele, razocarao sam se malo i ne vidim nista spektakularno u toj Boost peni...
Isprobao sam jos nekoliko Nike npr ove:
Odlicne lagane patike, ali opet dosta tvrde sto nisam zeleo, mislim da nisu idealan izbor za ljude od preko 100kg jer je pozeljna bolja amortizacija doskoka.
I ove:
Ove su bas fine meke, ali mi nije jasno koja je budala ovako projektovala patike, ovaj gornji deo nije ni elastican niti se raskopcava, meni je bilo skoro nemoguce uci u patiku (citao sam da se ljudi zale ali nisam kontao o cemu pricao), apsolutno mi nije prihvatljivo da se svaki put mucim da udjem u patike, pride bih na kraju pokidao to, a jos ruzno i izgleda. Ne drze nogu tako cvrsto kako sam navikao od nike patika.
I onda konacno, stize ovo:
E ovo je vec to, kao pravljena patika po mojim standardima. Apsolutno mi idealno odgovara, pocev od tvrdoce djona koja je taman kako treba (Air Zoom podloga sa vazduhom ispod cele povrsine patike), podrska ispod luka idealna, patika stoji cvrsto oko stopala, sjajno.
Odavni mi neka patika nije ovako dobro legla, sad jedva cekam da idem da igram basket

Boja nije bas idealna ima ovaj model par dosta boljih kombinacija ali ovo je bila najbolja u kojoj su imali moj broj i uzivo cak deluje dosta bolje... (ni one prethodne nisam hteo crvene ali zbog broja sam te narucivao...)