Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Ne brže od života!

Post od Floyd »

Naravno da je uzasno to sto je ovaj klinac uradio, naravno da za to treba biti najstrozije kaznjen i naravno da treba promeniti zakon i preventivno trpati u zatvor one sto voze 100 po gradu (ne vezano za auto koji voze) ALI...nikako mi se ne svidja poziv na linc svih ljudi koji su sposobni da zarade za dobar auto, zasto je vozac dobrog auta po pravilu manijak a nije tako jer cinjenice govore potpuno suprotno itd.
Neki cajber kurajberi sto pisu komentare u kojima vredjaju vozace dobrih auta i kukaju kako oni nemaju ni za juga, bolje da tu energiju utrose tako sto ce da zasuku rukave i promene svoj zivot.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Ne brže od života!

Post od NexT »

:plusone:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Daj bre Floyd, ko da ne znaš kako je u Srbiji...
Kad se to kaže uvek se osete prozvanim oni koji us pošteno zaradili, ali se u takvim komentarima ne misli na njih.
A ovo nek urade nešto da promene svoj život, mislim... ko da se pojedinci pitaju :)
H4wkeye napisao:
stefanan napisao:^ dobar tekst

btw Pajo jel svako ko ubije nekoga kolima u saobracaju odgovara za tesko kd protiv bezbednosti saobracaja ? Ili ima veze da li je bio pijan
Ima veze vise faktora. U ovom slucaju on ce se teretiti za tesko delo protiv bezbednosti saobracaja sa smrtnim ishodom. Medjutim, ako se utvrdi da je devojka prelazila na crveno, delo ce biti prekvalifikovano.
Pa valjda je teško kd protiv bezbednosti saobraćaja kada ima smrtni ishod, nevezano za alkohol i ostalo, to utiče na visinu kazne
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Floyd :plusone:

Uvek cu se secati kada je profesorka osnova ekonomije jednom rekla:

Nemate iste ocene, ali da li ste vi svi isti? I onako u glas cuje se daaaa... A ona kaze e pa nista, neko je inteligentan, pametan i uspesan a neko nije.

Naravno, tada su je dobri i ambiciozni djaci zgotivili a losi zamrzeli.

Inteligencija nema presudne veze s ocenama ali jasno je sta sam ja i sta je profesorka htela da kaze.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mozemo mi ovde da drvimo do mile volje, ali jedini ko zna sta se desilo je taj mali.

Da je neko u nekom "obicnom" autu isto uradio (a tipujem da mnogi tuda prodju brze nego sto treba), vodio bi se kao neki A.F. , cobanin, budala. Dete je poginulo, drugom je zivot upropascen, ukoliko ima imalo savesti. Ako je mala prelazila na crveno, upropastila je dva zivota, isao ovaj 40 ili 160km/h i bio sin Djoke bravara ili Mitrovica. Ako je mali prosao kroz crveno, upropastio je dva zivota.

Sve sto mali dobije (od kazne), a bude vece od "obicnih" smrtnika, bice rezultat medijske hajke. Sve sto dobije manje, bice uticaj veza, vezica ili jednostavno novca. Sta god mi razmisljali, necije cerke/rodjake/drugarice vise nema. Ionako ce se uskoro sve zaboraviti. Donece se presuda, neko ce biti zadovoljan, druga strana ce biti nezadovoljna i prasina ce se sleci. Mozda se seti neko nekada, ko onog Karica.

Svi ste vi u pravu delimicno, a delimicno i niste. NIKO ne zna sta se stvarno desilo.

Da li je mali bahat ili ne, da li je zeleno ili crveno, da li je bio pun mesec bio, koja je bila brzina...
----

Samo molite Boga da nikada ne dodjete u slucnu situaciju, bilo kao pesak, vozac ili prijatelj/rodjak jedne od strana. Trenutak nepaznje moze obeleziti neciji zivot, bez obzira na to da li je krivica (makar i delimicna) na onoj drugoj strani.

Evo situacije:
Vozac se nekom brzinom krece kroz naseljeno mesto. Izlazi pesak i ovaj ga obara.
1. Vozac sam ja, koji vozim sluzbeni muceni Renault Clio.
2. Vozac je Xepoj sa gangsta Meckom (sve sa AMG amblemom :D)
3. Vozac je AcaKayak u nekom od auta.

Zamislite natpise u novinama i reakcije na ovom forumu (zanemarivsi da su navedeni clanovi istog)?
1. PK udario pesaka. Utvrdice se krivica.. dva reda u novinama. Na forumu mozda neko spomene vest. Zapitacemo se ko je mogao biti kriv i to je to.
2. Bahati mladic X sa Mercedesom oborio pesaka. Mora da je vozio bar 80km/h. Na forumu se sprovede rasprava kako su u tim kolima najbahatiji i cudo da nije bio neki BMW.
3. Reprezentativac AA, proleteo ulicom. Pesak je prelazio na ZELENO, uredno pogledavsi na obe strane, ali nije mogao primetiti auto koji se munjevitom brzinom priblizavao, a u trenutku zapocinjanja prelaska je bio tri ulice dalje. Forum: Da, lako je njemu, sada ce cale privrednik da povuce veze, Olimpijski savez, RedBull. Bahatost na kvadrat... Treba to na lomacu, trista godina robije... Gde mi zivimo, zemljo Srbijo itd

Poenta je da niko od nas ne zna sta se desilo, a da se stvara atmosfera srazmerno odgovarajuca kolektivnim kompleksima koje imamo.

Sto se mene tice, mali treba da popije kaznu kao i neki njegov vrsnjak u Yugu, ako je pod istim uslovima napravio isti prekrsaj. Udario (pod nekim okolnostima), pobegao, kraj. Zalosno je sto postoje dvostruki arsini, a nekada su oni tako jadni, cak i za one koji nemaju dobru vezu...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Off topic
Sve to stoji. Ali ljudi jednostavno ne mogu da prihvate da je i onaj koji je ukrao njihove pare koje su oni mukom zaradili ipak pametniji, bolji i uspesniji od njih, jer ih je bez po muke opeljesio.
U danasnjem svetu je uspeh doci do novca, jer novcem mozes da diktiras sve ostale stvari, uglavnom. Svako ko dodje do velike kolicine novca je pametan i uspesan, nebitan je nacin na koji je dosao do njega.
Jbg, tako to ide.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Aco, ja kapiram da se osećaš prozvanim jer ti i tvoji idete poštenim i vrednim putem, al ovde ispada da su oni koji su stekli kapital kriminalom i političkim vezama pošteni i uspešni zahvaljujući svom trudu??
A uz to ide još nešto, nije sve u samim parama, već i položaju i vezama da se neke stvari srede. E zato ima bahatosti kod ljudi kojima se može (ok, ne svih) jer šta njega briga za kaznu za crveno kada nikad neće biti kažnjen.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Grujic napisao:Daj bre Floyd, ko da ne znaš kako je u Srbiji...
Kad se to kaže uvek se osete prozvanim oni koji us pošteno zaradili, ali se u takvim komentarima ne misli na njih.
A ovo nek urade nešto da promene svoj život, mislim... ko da se pojedinci pitaju :)
H4wkeye napisao:
stefanan napisao:^ dobar tekst

btw Pajo jel svako ko ubije nekoga kolima u saobracaju odgovara za tesko kd protiv bezbednosti saobracaja ? Ili ima veze da li je bio pijan
Ima veze vise faktora. U ovom slucaju on ce se teretiti za tesko delo protiv bezbednosti saobracaja sa smrtnim ishodom. Medjutim, ako se utvrdi da je devojka prelazila na crveno, delo ce biti prekvalifikovano.
Pa valjda je teško kd protiv bezbednosti saobraćaja kada ima smrtni ishod, nevezano za alkohol i ostalo, to utiče na visinu kazne
Postoji i samo tesko delo protiv bezbednosti saobracaja. Ali da, tezina dela i posledice utice na visinu kazne. Nece isto biti onaj koji je vozio malo preko ogranicenja i udario pesaka ili da je neko isao mnogo preko ogranicenja, bio pijan i udario pesaka. U ovom konkretnom slucaju mu se stavlja na teret i krivicno delo bezanja sa mesta nesrece i ne pruzanja pomoci.
Poslednja izmena od H4wkeye u 20 Jul 2013, 14:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Koliko ja znam imaš u suštini 3 dela:
sa lakom telesnom povredom
teškom
smrtni ishod
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

U principu da, to je to ja mislim.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

@Pedja :plusone:

O tome sam i ja pricao, mali je napravio isti problem koji je mogao da napravi i neko vozeci Yuga, Cee'd-a ili SLR-a. Poenta price je ta da mu se treba suditi kao i ostalim, npr. ako sutra uhvate mene ili nekog drugog da vozimo zaustavnom trakom onda oba trebamo da dobijemo istu kaznu bez obzira sta vozi on a sta ja vozim...

Ok, mali je napravio s*ranje i niko to ne spori, ali sigurno je i da je njegov zivot ovom nepotrebnom gluposcu sada drugaciji. I sam imam ljude iz okruzenja koji su pravili probleme u saobracaju, na razne nacine i poneki sa ozbiljnim posledicama ali te ljude ne treba medijski lincovati jer od toga nema nista. Cilj drustva bi trebao da bude da se makar smanji broj slicnih dogadjaja, da se taj isti covjek promijeni i da vise ne vozi tako kako je do sada vozio.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Ne brže od života!

Post od Floyd »

Grujic napisao:Daj bre Floyd, ko da ne znaš kako je u Srbiji...
Znam zato sam i napisao to mada je to vise za onu drugu temu.
Na zalost za vecinu komentatora i sajber kurajbara nije vise ni bitan sam dogadjaj o kome se prica vec potenciranje neke socijalne pravde, nacionalizacije, poziv na linc bogatih itd.
Generalni problem naseg drustva je taj mentalitet (konkretno ljubomora) sa kojim sam ja odavno izgubio "rat".
Nebitno za ovu temu, pricam generalno.
Ako imas i hoces da uposlis nekog onda si lopov, lako je tebi i sl. Ako hoces da napravis nesto, opet si lopov ako kupis dobar auto, opet si bahati lopov.

Najbolje je da vozis juga od 200e (sto ja ne bih vozio pa makar isao pesaka kako sam i radio...ne zato sto sam snob nego smatram da ta baraka nije za saobracaj), pijes pivo ispred prodavnice, bijes zenu...e onda si srpski domacin :kuku:

Najzalosnije od svega sto niko ne bi ni pricao o ovome da je ucesnik nesrece bio pijani sapke u jugicu.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Koja bre crna ljubomora nemoj me zezati??
Ako govoriš protiv nekog ko se obogatio na nelegalan način, i za to nije odgovarao ti si ljubomoran :trljamoci:

Pričalo se, kako ne bi. Pa eno ti onaj sa Bmw-om u Pančevu, jeste nesreća ekstremnija, al on je niko i ništa (što bi se reklo, gologuzija) pa se opet mnogo pričalo...

Ovaj drugi deo posta takođe nema veze sa suštinom, zakucao si ga u totalni ekstrem, a govori se o jednoj tačno određenoj grupi ljudi za koju sve rečeno važi.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dobro Floyd, sad i ti malo ides u krajnost. Sad ce biti ljudi ljubomorni na u najmanju ruku sumnjivo stecene milione. I sam znas koje su paralele izmedju da kazemo zapadnog standarda i ovog ovde. Bio ja u Americi i video kako to funkcionise, jer tamo sa mnogo jednostavnijim poslom mozes doci do dobrog auta, ne moras bas da zapnes iz petnih zila i da budes Bili Gejts. Tamo ti lupam za X5 treba 2-godisnja plata, ovde 15-godisnja, ne moze se to bas porediti tako, ko zapne imace i u Srbiji, da imace, samo pitanje sta ce imati. Tamo mozda neki lekar, pekar apotekar, inzenjer moze sa lakocom na kredit uzeti X5 ili tako nesto, ovde visa srednja klasa ako uopste postoji ne moze bas tako da se razbacuje X-ovima. Ne kazem da nema ljudi koji svojom pamecu i radom zarade i za tako nesto u Srbiji ali oni su u velikoj manjini u odnosu na ove sto su na razna muvanja dosli do tih vozila. I ovo sto Grujic rece, raznoraznim poznanstvima po sudovima, policiji, itd. ispeglaju svasta nesto. To je bananija. Ima toga i na zapadu sigurno, samo moras da budes ultra veliko mudo, a i tad je pitanje da li ce proci nezapazeno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ma jel duguje on milion eura drzavi? Sad pricamo o konkretnom slucaju.

Flojde, jel se secas Lakijeve price o bogatom kolegi sa fakulteta koji nije hteo da pozajmi sinu pare da vodi devojku na more zato sto on ne moze te pare da mu vrati jer ne zaradjuje? Ja se secam tako neke price i mislim da to dosta govori o relaciji bogatih ovde i tamo, tj nepostojanju te relacije.
E bas me zanima koliko devetnaestogodisnjaka u CH ciji roditelji imaju mogucnosti da mu kupe X6, zapravo to i uradi.

Kao sto je receno, ova medijska frka oko ovoga je upravo strah, uslovno receno, ljudi da ceo oproci nekaznjeno na odgovarajuci nacin, nakon sto se ustanove relevantne cinjenice koje su ovakve ili onakve, crveno ili zeleno itd.

Niko ne napada bogate, ali kada dobijem odgovor na dugove Mitrovica, onda cu ti reci da li je on lopovcina i prevarant, ili je nesto posteno zaradio. Pritom i da jeste, a nije, tim svojim radom nije nista dobro doneo ovoj zemlji, da je bar poreze placao pa da ima neke vajde od njega. Ovako je lopov, sa bahatim sinom ubicom, as far as im concerned.
Odgovori