Računari
Re: Računari
da. ima ih u ps2 i usb varijanti. uvek je bolje ici na usb, jer ps2 zna da sija i kada je ugasen racunar. 

Menjao sam par stvari u kompjuteru i kad sam upalio Win mi trazi da ponovo aktiviram Win... kao ako sam upgradeovao racunar da nazovem tamo neki broj telefona i pratim uputstva...
E to je potrajalo jedno 20min
Win mi dao neki kod od 54 (slovima: pedeset i cetiri) cifre, izdeljenih u 9 grupa koje sam moao da ukucam preko telefona. Nakon toga mi je autoat izdiktirao broj od mislim 48 ili cak opet 54 (opet izdeljeno u vise grupa) cifre kojim sam aktivirao Win... Jasno, MS Switzerland nema servis na enelgeskom pa sam morao da se gnjavim sa francuskim 
E to je potrajalo jedno 20min

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Imao slicnu zezanciju kad sam instalirao Windows 7 zadnji put.
Instalaciju skinuo preko portala FTN-a (napravili dil sa Microsoftom pa za studente i osoblje je besplatan Win itd). Kad je trebalo aktivirati Win, nije prihvatalo i izbacivalo mi je poruku da nazovem Microsoftov call centar, sto sam i uradio - nasao br call centra u Beogradu. Nazvao, pitao, kazu aktivacioni kljuc moze da se iskoristi valjda 5x (kad sam sabrao i oduzeo, i jesam toliko puta bio aktivirao), posle mora da se potraze te silne cifre preko automata sto je Laki spomenuo.
Instalaciju skinuo preko portala FTN-a (napravili dil sa Microsoftom pa za studente i osoblje je besplatan Win itd). Kad je trebalo aktivirati Win, nije prihvatalo i izbacivalo mi je poruku da nazovem Microsoftov call centar, sto sam i uradio - nasao br call centra u Beogradu. Nazvao, pitao, kazu aktivacioni kljuc moze da se iskoristi valjda 5x (kad sam sabrao i oduzeo, i jesam toliko puta bio aktivirao), posle mora da se potraze te silne cifre preko automata sto je Laki spomenuo.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Malo sam zbunjen. Kompjuter kada je ugasen ne meri vreme. Da pojasnim, kada se podigne Win nastavi da meri vreme onda kada je ugasen, Zar nebi trebao da cita vreme iz biosa koje je tacno?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Da, čita iz BIOS-a.
Koji sistem?
Možda samo treba baterija da se zameni na ploči.
Koji sistem?
Možda samo treba baterija da se zameni na ploči.
Posetite www.garaza.rs !
- ivancho
- Kontakt:
Win XP, pala mi je na pamet baterija, ali kada udjem u bios i pogledam vreme, ono pokazuje dobro tj ternutno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Aha, znači sad ti je na kompu recimo 11:00h, a u BIOS-u ti pokazuje 13.45h?
Vidi jel ovo pomaže?
http://youtu.be/JJL6geu7ovk
Vidi jel ovo pomaže?
http://youtu.be/JJL6geu7ovk
Posetite www.garaza.rs !
- ivancho
- Kontakt:
Ta fora, samo sto duze prolazi vreme krece i dani da kasne, tj datum. Tipa maolpre pise 19.02.2014 10:54. Probacu ovo, samo komp nije vezan na net. To je kompjuter za centriranje trapa. Cu probam ovo u ponedeljak.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Čudno, ali ima neke veze sa podešavanjima sistema. Zovi ako treba pomoć.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Dešava mi se čudna stvar, kada upalim komp on se normalno zavrti, posle 2 sekunde se ugasi kao da si ga izvukao iz struje, i onda odmah nastavi sa podizanjem sistema, onaji BIOS ekran izbaci i sve dalje normalno. To sve traje jako kratko a u radu se ponaša najnormalnije, nikakve probleme ne pravi, brz je, nema BSOD-ova, baš sve kako treba.
Nisam siguran da li se to dešava pri svakom paljenju jer ga jako retko gasim, uvek je na sleep-u preko noći i kada nisam kod kuće. Ali 99.9% da se dešava svaki put kada ga upalim.
Šta to može da bude?
Skoro je menjan CPU, GPU, RAM, dodat HDD, pa sve to u novo kućište, ali prvi put sam primetio to pre nekoliko dana.
Nisam siguran da li se to dešava pri svakom paljenju jer ga jako retko gasim, uvek je na sleep-u preko noći i kada nisam kod kuće. Ali 99.9% da se dešava svaki put kada ga upalim.
Šta to može da bude?
Skoro je menjan CPU, GPU, RAM, dodat HDD, pa sve to u novo kućište, ali prvi put sam primetio to pre nekoliko dana.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Mislim da se ne ugasi on, tako ti samo deluje. Možda samo pogasi ventilatore.
Posetite www.garaza.rs !
- Uroš S.
Moguće, mada se čuje neki kao relej-klik u tom trenutku, i onda nastavi.
Pretpostavljam da nije ništa strašno obzirom da stvarno lepo radi, i baš sam zadovoljan kako sam ga skockao sada. Još samo SSD fali, i neko modularno napajanje
Pretpostavljam da nije ništa strašno obzirom da stvarno lepo radi, i baš sam zadovoljan kako sam ga skockao sada. Još samo SSD fali, i neko modularno napajanje

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
OK je to da se desi ponekad. Zvuci kao da se sam resetuje, sto verovatno i uradi. Najcesce sam vidjao na MSI plocama.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Uroš S.
Ne radi mi ni jedan USB. Tj rade ovi u koje su ubodeni miš i Bluetooth, ali ostali ni jedan ne radi ma šta ubo u njih. Aj što ne rade ovi od kućišta, oni mogu da izgube kontakt doduše to nisam proveravao, nego što ne rade ni ovi na ploči. Problem se manifestuje tako što se ne dešava ništa kada ubodem bilo koji USB uređaj u njih. Fotoaparat, 5 različitih fleševa, telefon, ništa. A sve je to radilo do pre par dana.
Edit: Ne rade samo prednji, na kućištu. Dva su USB 3.0, jedan od ta dva adapterom povezan na USB 2.0 na ploči, a treći je regularni USB 2.0. Na ploči su tri džeka za USB, u svakoj mogućoj kombinaciji ni jedan USB ne radi. Kućište je novo, ni mesec dana starosti, Cooler Master.
Edit2: Malo pre su radili zadnji USB-ovi na ploči, sada opet ne rade.
Edit: Ne rade samo prednji, na kućištu. Dva su USB 3.0, jedan od ta dva adapterom povezan na USB 2.0 na ploči, a treći je regularni USB 2.0. Na ploči su tri džeka za USB, u svakoj mogućoj kombinaciji ni jedan USB ne radi. Kućište je novo, ni mesec dana starosti, Cooler Master.
Edit2: Malo pre su radili zadnji USB-ovi na ploči, sada opet ne rade.