Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Letnje gume

Post od Paja »

stefank napisao: ne vidim da je ista od toga toliko strasno kao prosto ostrija voznja.
To što ti radiš nije oštra vožnja već divljanje. Kada to shvatiš shvatićeš i sve ostalo što pokušavamo da ti objasnimo i postaćeš neuporedivo bolji vozač.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ok, nekom divljanje, nekom obicna, svakodnevna voznja. Nemamo svi iste pojmove, sto je i normalno. Ja vase ne pljujem, iako su iz mog ugla jednako toliko neshvatljivi. ;)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ja ne vidim ovde nikakvo razmimoilaženje i neslaganje, pa samim tim nema potrebe za ubeđivanjem. Samo je pitanje percepcije i ugla gledanja. Stefan nije sporio zamerke na račun njegove vožnje. On na to gleda subjektivno i misli da je on za sebe jedino merilo stvari, ne vidi tu nikakav problem, ne žali se, ne traži pomoć i ne želi da uči. To je derivat vaspitanja današnje generacije i ovog doba. Možda jednog dana promeni ugao gledanja. Najbezbolnije za njega bi bilo da ode na track day s nekim dobrim vozačima i kad bude poslednji možda mu se probudi radoznalost zašto misli da je brz, a u stvari je spor. A možda promeni ugao gledanja i na neki manje nežan način, što mu ne želim. Do tada...trošite tastaturu za džabe...nećete ga ni naučiti, ni uplašiti preko foruma.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

+1
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Sto uopste mislite da ja imam ikakvu potrebu da se trkam? Ja vozim svoj tempo, ako neko oce da me obidje propustim ga (mada je to jako rijetko, koji god razlog bio), ne kretenisem se i ne potezem.

Track day i sl. me tek ne bi pogodili, to je vid zabave i dobro bi mi doslo da vidim dje grijesim, ako grijesim i to me tek ne bi pogodilo niti uticalo na moju voznju u saobracaju.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Pa trebalo bi da utiče,

Inače sam ja verovatno zadnji ili među zadnjima ovde koji ti može pregovoriti oko potrošnja guma, da li patosiraš svoj avto hladan ili ne opet je tvoja stvar ( Iako je tu več pitanje neke opšte tehničke kulture ali pustimo to po strani ), ovde je u pitanju neka sigurnost vožnje, ako več ne tvoja lična, koliko znam imate u CG još neki avto, šta znači da na putu nisi sam....idi ti divljaj po nekim brdima među ovcama i sleti u provaliju ako več treba, samo ne ugrožavaj nedužne ljudske živote a bogami ni ovca nije kriva što imaš ti na gasu samo on i off položaj, to pokušavaju ovde neki da ti kažu.

A da bude ON, PS3 sam izvozio u cca 20kkm i držale su do zadnjega, znači da su šta se toga tiče OK, a svake gume se troše ako imaju grip, hvala bogu da ga imaju, ne gledam toliko na potrošnju guma tad, a ako mi je trošenje guma prioriteta, onda neču da gledam ništa osim eco i touring guma...
Poslednja izmena od maniaxxx u 21 Feb 2015, 15:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Starac je u pravu, samo gresi u jednom: da mi (ili bar ja, da ne pricam u tudje ime) pokusavamo tebe nesto da naucimo ili uplasimo, kako kaze. Ja ti ozbiljno kazem, ne ubedjujem te u nesto, samo ti ukazujem da zbog tvojih stavova tvoje misljenje postaje irelevantno :pardon:
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja sam ti objasnio, ako direktno poredim 2 stvari koje sam koristio mislim da tu nema dileme da je relevantno koja je BOLJA, nista vise. Ako nista bar zato sto su obije bile jednako ekstremno "izmucene". ;)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ti si tu uporedio letnju HP skupu gumu sa zimskom budget gumom po pitanju gripa i trosenja i time sebi pucao u stopalo kako si zinuo. Da je to napisao bilo ko drugi, zvucalo bi glupo, a ja ti nabacio razloge ZASTO ti dodjes do takvih obzervacija a ne neko drugi :kezo:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Pa sta i Ken Block je pocinjao na Winterama :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja vidim da je na ovom forumu najbitnije sta je teorijski premium, budget, sportsko, eco... I gomila drugih podjela i epiteta.

Ali mene to apsolutno ne zanima kad poredim bilo sta, izbrisem brend iz glave kao i da ne znam koje su. Pogotovo kad poredim svoje stvari, jer ono, kupio sam obije, sto sebe da lazem? Da pricam o tamo nekim tudjim gumama na kojim sam odvozao krug do kafica i nazad pa i ajde.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

stefank napisao:Pilot Sport 3 se na oci trosi. Imam ih na Golfu i toliko sam ih izlizao za ni 10 000 km da mislim da ih necu moci koristiti ove sezone. Primjera radi na istom autu s istim stilom voznje Barum sto Subic pomenu u cini mi se negativnom kontekstu mi je minimalno potrosen, a vozen je sezonu vise. Sad je i na BMW-u a prije je bio i na Juke-u, odlicna guma u svakoj dimenziji iz mog iskustva. Doduse to su mi zimske (Polaris 3), ljetnje nisam probao, ali dacu i njima sansu posle ova 3 zimska seta bez problema.
Evo ti post gde ti fakcticki kazes da se Barum zimska guma zimi manje trosi od Michelin letnje gume leti. Jel treba da objasnjavam sta je tu glupo ili sam vidis?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Nije stvar teorije
Ja se ponasam isto kao ti prema brendingu, samo zahvaljujuci firminim gumama, jer licno kupujem samo gume koje znam da su dobre za ono za sta mi trebaju
Michelin odavno ne volim, ali sam siguran da su nove njihove gume u samom vrhu, u skladu sa onin za sta su namenjene

Porediti zimsku gunu sa letnjom je apsurdno, cak i u teoriji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Besmislena rasprava u svakom slucaju. Nek ostane na tome da me PS3 razocarao jer sam ocekivao mnogo po svim pitanjima, i da cu iduci put ici na recimo Dunlop ili Conti, je li ok tako? Jednostavno, Michelin me ne zanima vise (a volio sam ga, imao sam ranije isto neku Pilot seriju, samo stariju, davno na drugom autu, te su mi glavu sacuvale jer je metar bio u pitanju).

A zimske Barumke jednostavno ne zelim ni da mijenjam, kao sto rekoh uzeli smo 3 seta ovih godina i gume su best buy. ;)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a ja mislio da vodim bespotrebne rasprave :kezo:

u nekoj meri se iz svog iskustva moram sloziti sa stefanom, u prici o gumama i ponasanju tokom koriscenja, ostalo ne komentarisem - na mislen pilot exalto 2 sam napravio preko 20k km i sad su na 4-4,5mm, ali se ponasanje dosta pogorsalo u odnosu kad su bile nove. tu moram da se ogradim jer su stavljne kad su bile stare vec nesto oko 3g, iz magacina, tako da sad imaju vec 6-7g, i same karakteristike gume nisu iste.
gledajuci saru, ima ih sigurno koji bi ( izmedju ostalog i vulkanizer u sm koji mi ih je pre mar meseci skidao ) rekli da to moze i treba jos da se vozi, i nekome bi bile sigurno odlicne, da ne kazem na nekom slabijem autu, na mom fokusu bi sigurno jos jednu sezonu lepo izvezle, ali sto se mene tice ja sam sa njima zavrsio...
sa druge strane, satrati mislen koja je po pravilu najtrajnija guma, za par hiljada km je, pa da budem blag, krajnje neuobicajeno...

sto se tice prolaska kroz krivinu, razlike brzina kojima se fokusom i kliom mogu proci neke krivine jako variraju od mnogo cega, negde su jako slicne, a negde su i po par desetina kmh kod vecih brzina, bar iz mog iskustva. tu se dosta manje ulovi nego sto bi se ocekivalo kad pogledas suve sifre na papiru, ali malo se ustine tu, malo na ubrzanju i kocenju, i na dovoljno dugoj traci eto sekundi i desetina sekundi razlike, bez po muke...
Odgovori