Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Dobro veče

Post od Saša »

Rakhile, pola Novog Sada tako vozi. :D Moj drugar iz BG-a se jednom tako šokirao dok smo se vozili i stalno je ponavljao "Šta je ovo"!? Pa je na sledećem semaforu opet isto ponovio... Kada sam ga pitao šta nije u redu, rekao mi je da ako u BG-u na žutom nije već na pola raskrsnice - svi mu sviraju i psuju m...u. A "Lale", polako, prođe žuto, upali se zeleno... I još ne kreću, nego opet lagano. :D I tako na svakom semaforu.
Treba shvatiti da nije svuda ludilo, frka i nervoza u saobraćaju kao u Beogradu (mada mi i NS u poslednje vreme sve više liči na BG). :)

TT
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Dobro veče

Post od stefanan »

To je kul, mnogo su ljudi u bg-u živčani. Ja prvi priznajem, uvek računam najkraće vreme koje mi treba do nekom mesta, i onda kunem usput ljude sto dave
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kod naseg naroda ima i do toga sta vozis. Ukoliko vozis SUV, pa jos i sa zatamnjenim staklima, 90% vozaca nece svirati, dok u nekim drugim kolima imam osecaj da ljudi jedva cekaju da ti sviraju. Doduse ja ka Rakhil krecem na zuto pa nemam taj problem. :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Istina. Kada sam u Avensisu (boljem autu) niko ni da svirne, čak mi se ponekad učini da me neko tu i tamo čak i pusti da se ubacim i slično. A za BG sam brzo "naucio" da ako hoćeš da negde stigneš i ostaneš živ - moraš brzo da voziš i budeš bezobrazan. Inače ne stižeš nigde. :D

TT
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

To je odlican pristup voznji
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

:plusone:

Da se ovo "brzo" ne shvati pogresno, ne treba da se divlja vec da se vozi tempom koji vozi cela kolona tj. da se ne davi.
Poslednja izmena od Kuzmanovic u 19 Mar 2015, 21:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Rakhil napisao:Ja sam vozio u zajebanijim gradovima od Beograda pa nisam pravio probleme tog tipa.

Zato sam i napisao da bi to vazilo za veliku vecinu.

Mozda ja relativizujem do neke tacke, ali ti je lepo Sasa vec napisao da gro ljudi mimo Bg-a vozi na drugaciji nacin i uopste ni nepomislja na to da treba da drzi auto ubacen u brzini i netrepnuvsi posmatra semafor...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Saša napisao:Rakhile, pola Novog Sada tako vozi. :D Moj drugar iz BG-a se jednom tako šokirao dok smo se vozili i stalno je ponavljao "Šta je ovo"!? Pa je na sledećem semaforu opet isto ponovio... Kada sam ga pitao šta nije u redu, rekao mi je da ako u BG-u na žutom nije već na pola raskrsnice - svi mu sviraju i psuju m...u. A "Lale", polako, prođe žuto, upali se zeleno... I još ne kreću, nego opet lagano. :D I tako na svakom semaforu.
Treba shvatiti da nije svuda ludilo, frka i nervoza u saobraćaju kao u Beogradu (mada mi i NS u poslednje vreme sve više liči na BG). :)

TT
Ovde u PO je isto tako. Kad se upali zeleno svi polako krecu. Ali tako i treba, cak i kad neko malo ceka na zelenom niko ne svira, ili ako svirne to je jednom kratko, cisto radi obavestenja. Mislim, ne znam cemu zurba da se krene odma na zuto, pa to je 2-3 sekunde, sta ce da postigne time. :D
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Pretpostavljam da je u Bg-u problem to sto je katastrofalna guzva, pa sporijim startom kroz raskrsnicu prodje manje vozila. U manjim mestima, uglavnom prodju sva kola koja su tog trenutka stajala na semaforu... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Opet ste krenuli da pravite od muve slona.

Ja sam napisao da JA krecem na zuto, ne ocekujem to od ostalih. Ako neko krene kad se upali zeleno, to je ok; ako se zamisli, u najgorem slucaju cu trubnuti najkrace moguce; ako na to reaguje u stilu "ma opusteno" pa nastavi da ne krece, zasluzio je batine, a ne toleranciju.

Sem toga, postoji i bitan faktor prilagodjavanja tamo gde dodjes. Ko me vidi u Novom Sadu da vozim brzo ili trubim, placam rucak - u NS vozim kao sto je uobicajeno u NS, ne izigravam zajebanog Beogradjanina kog eto frustriraju Lale.
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Peace brother!
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

u bg gomila semafora traje 2 do 3 sekunde, a onda 2 do 3 min cekanja. e onda ti stojis 5 u koloni i znas da ces cekati 6 min i takvih imas x semafora do destinacije.

to je 15 min vise vremena blejanja na semaforu puta 365 dana, nije svejedno :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Što se mene tice svi ljudi koji žive kao da samo oni postoje na svetu su za jednu vaspitnu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

:kezo: :kezo:

Gde nalazis sve ove gifove i slike? :D
Odgovori