Sad mi je jasno: ne, ne pokušavam da kažem ništa - osim da ti nemaš dovoljnog znanja da sudiš o tome što pričaš. Ovim komentarom si to sam - crno na belo oslikao.ddanijell napisao: 20 Sep 2017, 12:38 Pokusavas da kazes da slika koju si poslednju postavio je odlicna, coskovi nisu mutni i geometrija nije sjebana? AKo je tako nemamo sta dalje da pricamo jer ocito neko ne vidi dobro.
Mobilne telekomunikacije
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Re: Mobilne telekomunikacije
Ubacio sam zeni mts karticu u telefon koji je kodiran na telenor, vratio ponovo u predhodni koji je kodiran na mts i sad ne rade pozivi i slanje poruka. Da li zna neko kako da resim problem?
Probaj sa drugom MTS karticom.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I ja vidim mutne coskove, ali ne znam da li je to normalno.ddanijell napisao: 20 Sep 2017, 12:38 Pokusavas da kazes da slika koju si poslednju postavio je odlicna, coskovi nisu mutni i geometrija nije sjebana? AKo je tako nemamo sta dalje da pricamo jer ocito neko ne vidi dobro.
Meni deluje da daje cistije slike od mog S7e, mada on vise ni po cemu nije reper za kvalitet, ali mi se cini i da kod mene nema mutnih coskova.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
Poenta V30 su nekoliko stvari koje za sada nema ni jedan telefon:
- "normalni" objektiv (nije navedena tačna žižna dužina ali se vidi da spada u grupu FF 40 do 50mm) od 16MP, sa staklenim sočivima, optičkom stabilizacijom istih, plus elektronskom stabilizacijom slike, velikom svetlosnom moći - f/1.6 i 10-bitnim čipom (što nema ni jedna kamera u telefonima). Ukratko: apsolutno tehnološki superiorna kombinacija, do sada neviđena u svetu mobilnih telefona;
- pravi širokougaoni objektiv od 13MP (cenim negde oko FF 21 od 24mm), na žalost sa plastičnim sočivima, fiksnog fokusa (nema potrebe za fokusiranjem jer je sve oštro tj. fokus na beskonačno, što kod širokougaonih objektiva je lak posao);
- OLED ekran (koji je u stanju da pokaže veliki dinamički raspon i veoma "kvalitetne" boje).
- "normalni" objektiv (nije navedena tačna žižna dužina ali se vidi da spada u grupu FF 40 do 50mm) od 16MP, sa staklenim sočivima, optičkom stabilizacijom istih, plus elektronskom stabilizacijom slike, velikom svetlosnom moći - f/1.6 i 10-bitnim čipom (što nema ni jedna kamera u telefonima). Ukratko: apsolutno tehnološki superiorna kombinacija, do sada neviđena u svetu mobilnih telefona;
- pravi širokougaoni objektiv od 13MP (cenim negde oko FF 21 od 24mm), na žalost sa plastičnim sočivima, fiksnog fokusa (nema potrebe za fokusiranjem jer je sve oštro tj. fokus na beskonačno, što kod širokougaonih objektiva je lak posao);
- OLED ekran (koji je u stanju da pokaže veliki dinamički raspon i veoma "kvalitetne" boje).
Da, voleo bih da jos neko ima OLED ekran, pored V30 
I voleo bih da i moj ima stabilizaciju kamere
Oh, wait...pa to svi imaju vec godinama
Dodatno:

I voleo bih da i moj ima stabilizaciju kamere

Oh, wait...pa to svi imaju vec godinama

Dodatno:
Dodatno, po ovim slikama, rekao bih da V30 daje dosta manje detalja trave od S7e(a ja sam ovo samo izvadio telefon i opalio fotku na auto, moze daleko bolje da izgleda) i da ima tendenciju da svo zelenilo spoji u jednu celinu...opet, ako je ovo nezavrsen telefon, ne znam ni zasto uopste pricamo o istom, suludo je.Unlike the Galaxy Note 8, the V30’s camera only has Optical Image Stabilization on the main lens (not the wide-angle, which doesn’t really require stabilization), and the difference in resolution between both lenses means there’s a noticeable jump when switching lenses in the middle of a video. The front camera is a 5 MP wide angle lens of f/2.2 aperture with 90° field of view and, like the G6 and others before it, there’s the option to switch between wide-angle selfie and regular selfie camera modes.
stvarno mutni coskovi

- maxer
Prvo sam hteo da napišem samo ono što drugi nemaju a posle sam rešio da dodam sve glavne karakteristike ali nisam adekvatno izmenio prvu rečenicu.
A što se tiče detalja koje spominješ u nastavku tvog posta, ja sam vrlo jasno više puta naveo odakle potiču prikazane fotografije. Tako dobijene primere ne možeš na takav način porediti sa fotografijama koje su izašle pravo iz tvog aparata.
I to nas dovodi do mog inicijalnog zakljucka, sve okacene fotografije sa V30 su totalno bespoentne.
Da pokazuju neki kvalitet, ne pokazuju, a da li je to zbog kompresije ili ne, nemam pojma, ali kao sto i rekoh, nema neke poente kaciti sve to.
Kada se odradi test gotovih uredjaja, pa da se vidi kako stoji sa Note 8 ili Pixel-om, nisam ispratio ko sada ima najbolju kameru.
Da pokazuju neki kvalitet, ne pokazuju, a da li je to zbog kompresije ili ne, nemam pojma, ali kao sto i rekoh, nema neke poente kaciti sve to.
Kada se odradi test gotovih uredjaja, pa da se vidi kako stoji sa Note 8 ili Pixel-om, nisam ispratio ko sada ima najbolju kameru.
- maxer
Žalim ali bezpoentne su onome ko ne zna šta treba da gleda.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Ja sam danas prekinuo sa raspravom i cekam da mi neko kaze sta trebam da gledam, posto nisam expert. Video sam sta sam video i na sample foto na gsm areni , a i na fotkama koje si ti okacio da na sirokougaonoj kameri su jako mutni coskovi i ne vidim neku svrhu te kamere ali ajde de. Znaci sirokougaona je jedva upotrebljiva za ista pametno sa onakvom optikom.
Evo jos jednom te pitam sta je poenta i sta zapravo treba gledati, i zasto zanemariti blurovane uglove?
Evo jos jednom te pitam sta je poenta i sta zapravo treba gledati, i zasto zanemariti blurovane uglove?
Poslednja izmena od ddanijell u 20 Sep 2017, 18:27, izmenjeno 1 put ukupno.
BeSpoentno je tvoje bezobrazno naklapanje nas da nemamo pojma, a da pritom ne objasnis sta ti to vidis na ovim slikama toliko ocaravajuce i da nama objasnis sta to treba da gledamo?
- maxer
Nije bezobrazno, ja sam svoje rekao a to što neko neće da čita ili ne poznaje temu ... je drugi problem. Ja nisam dužan da obučavam ljude nekim osnovama fotografije.
Nema potrebe da se dalje upuštamo u priču. Tebi se ne sviđa - OK. Meni se sviđa - OK.ddanijell napisao: 20 Sep 2017, 18:27 Evo jos jednom te pitam sta je poenta i sta zapravo treba gledati, i zasto zanemariti blurovane uglove?