ddanijell napisao: 21 Sep 2017, 00:20
ljubitelj napisao: 20 Sep 2017, 23:59
Ne vidim nakon svega ni sta si zapravo zeleo da demantujes iz mog pocetnog posta sa opisom iskustva punjenja mog telefona.
1.Demantovali smo te da srednji napon baterije ne moze da bude 4.1v vec po definiciji proizvodjaca i svih dostupnih podataka je izmedju 3.6 i 3.7v
2.Demantovali smo te da maximalni napon LiIOn nije 4.15v vec 4.2v , a kod novije generacije LiIon ide i do 4.35v (objasnjeno na kojim i nema veze sa samsungom).
3.Demantovali smo te da donji napon nikako nije 3.6 ili 3.7v ( vise ne ne secam sta si pisao jer si pisao i menjao vise puta napisano) vec 2.5v (na kome iskljucuje i zastita integrisana u recimo 18650 elemetima koji imaju)
Ovim zavrsavam i pozdravljam te
1.Pricali smo o tvom racunu energije koja se iskoristi iz baterije, ne vidim argument cime si demantovao sumnju da uz 3.6V dobijas realna slika. Nije sporan napon od 3.7V koji se daje od proizvodjaca kao nominalni.
2.Nisi nicim demantovao da je maksimalni napon punjenja MOG telefona drugaciji od 4.15V, odnosno 4.12V kod drugog telefona. Pitao si koji model je u pitanju i naveo sam ti TACNU oznaku modela na koji se odnosi podatak.
Za opsti slucaj sam korigovao, na 4.2V. (imas u tabeli istih tih 4.2V kao doyovljeni maksimum punjenja)
Nije pominjana sa moje strane nikakva drugacija baterija kako ti zoves novija generacija i koju si ti povezao sa tvojim Samsungom iskustvom.
3. Na 3.5V kao sto pise u tabeli je kapacitet 0mAh. Nema vise energije da se dalje trosi i koristi. Zastita telefona ga iskljucuje. Gasi se telefon i tada se stanje baterije prikazuje sa 0%. To je donji napon kada nema daljeg koriscenja telefona. Ja ne znam telefon koji nastavlja da radi nasve do 2.5V (koje si ti izmerio).
U linku koji sam dao su navedene i tacne oznake modela i proizvodjaca koje su testirane, da ne bi prebacivao pricu kao sto pokusavas na neke razlicite baterije sa drugacijim karakteristikama.
I ja te pozdravljam uz konstataciju da testovi pokazuju radni opseg 3.5V do 4.2V za (jos jednom) tip Li Ion baterije o kojoj se prica i da je priblizno isto kod razlicitih proizvodjaca.
Trazio si neki link gde to pise, prilozio sam. Evo ti daj neki link sa 2.5V da potvrdi ono sto si ti dobio merenjem.