Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ljuba »

Evo moje kolege Holandjani pljuju po nemackim firmama zbog cvrstih hiararhiskih struktura "her" odnosno gospodine, sto u Holandiji obicno nije slucaj... I uopste pritisak i sloboda razmisljanja zaposlenih nije bas na visokom nivou.. Mada sve ima svoje prednosti i mane ali su Nemci teski bre u svim oblicima..
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Tako pričaju i Austrijanci koje znam - Nemci su uštogljeni, a oni Austrijanci se lože da su neformalni i opušteni kao mi :kezo:

Što je najbolje ovo nije ni daleko od istine, ali to je relativno mala IT firma sa opuštenom atmosferom pa ne mogu da znam da li baš važi generalno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Oko cega se vi raspravljate... :ccc:
Ljudi su razliciti, vole razlicite stvari i to je ok. Tako i treba. Neko voli opustenost, neko voli formalnost, neko voli sneg, neko sunce. Nemojte biti kao oni sto po ceo dan piju pivo ispred dragstora.

@Grujicd, ja sam imao situaciju u malom hotelu u Klagenfurtu, gde je gazda Italijan, koji me je pitao kako mi se cine Italijani (posto smo dolazili iz Italije i prenocili kod njega u hotelu). Ja kazem ok su mi, ali malo previse galame, a on kaze nesto u stilu - pa bolje tako, nego kao ovi Austrijanci. Ja im kazem "dobar dan", a on se namrgodi u fazonu "HM, sta me uznemiravas?".
Dakle, on bas i nema misljenje o Austrijancima kao druzeljubivim. :pardon:
Poslednja izmena od Texonja u 05 Dec 2013, 21:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Delija napisao: Ja nikad ne bih ziveo u A - to mi je negde izmedju iliti nit' smrdi, nit' mirise...
polu-premium. :rofl:

BTW, ja bih ziveo maltene bilo gde samo ne ovde.
Ako neko ima semu, vadite me odavde! :pardon:

PS. Nije mi bitno na koliko sam sati od Srbije, jer mi ne pada na pamet da dolazim cesce od jednom godisnje, MOZDA! :hand:
Poslednja izmena od Texonja u 05 Dec 2013, 21:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Tema ociscena od licnih prepirki. To se nece tolerisati, narocito jer su pojedinci javno upozoreni, a uopste nisu to primili ka znanju. Licne prepirke na pp, to niko nije duzan da cita po forumu. Nastavak diskusije nadam se u normalnoj atmosferi, bez nepotrebnih postova. Hvala.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: AW: Obrazovanje i školstvo

Post od Dusan »

Floyd napisao:Drzi se Nemacke...Austriju, tu malu zatucanu i ksenofobicnu zemlju bih obisao u sirokom luku...
Floyd napisao:Minhen mi je vrhunski grad :)
Ja bih samo da kazem Austrija je daleko od ksenofobicne zemlje. Takodje zemlja sa jednim od najbolji socijalnih programa u Evropi. Pod tim mislim na pomoc ljudima koji ostanu bez posla (isplata oko 80% plate), socijalnu pomoc za nezaposlene (mislim da je negde oko 800e mesecno), ogroman broj stanova koje pravi drzava i mogu da se zakupe na jako dug period po jako niskoj ceni.

E sad rekao bih da je Austrija svakako zatucana zemlja u odnosu na sever Nemacke. Bavarska je podjednako primitivna ako ne i vise od same Austrije i zato mi nije jasno kako ti se Minhen svidja. E sad, po meni ima to dosta veze sa tim sto je taj jug jako religiozan, pa to utice na sve ostalo. Npr ovde a i u Bavarskoj ljudi koriste pozdrav ''Grüß Gott'' umesto dobar dan sto je meni skroz zatucano, ali postujem.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja prenosim iskustva iz druge ruke a navescu i dva primera. Drugaricin stric zivi u Villachu i doziveo je da mu austrijanac kaze "vi svi srbi ste cigani". Dobar drugar inace polu-slovak zivi u okolini Bratislave a radi u nekom mestu pored Beca i par puta je cuo provokaciju kako oni tu dolaze samo da im "uzimaju posao".

Ok, moja je krvica jer prenosim iskustva iz druge ruke ali ja izmedju AT i DE, ne bi ni pogledao AT. Socijalni programi me ne interesuju mada postoje i ovde ali ne vidim zasto je to bitno radnom coveku.

Letos sam bas posmatrao, dok odmaram i pijem kafu nocu na parkinzima u AT, kako policija startuje i kontrolise vozace kamiona sa SRB i TR tablama. Zasto bas njimih kad su oni svakako dobro prekontrolisani na ulasku u EU?
Nemoj reci da je ona poruka upucena nasim Romima na ORF-u (za neupucene "austrijski RTS") tolerantna?

Uostalom svako bira ono sto mu najvise odgovara. Ja sam izneo moje misljenje :)
Mozda mi necete verovati ali ja generalno nikada nisam imao simpatije prema "nemackim" zemljama a eto dosao bas u jednu takvu :mrgreen:
Nemacki nikada ranije nisam ucio, ma nisam mogao ni da ga slusam na TV-u ali eto...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

To sto se nesto desilo jednom coveku ne znaci da je cao narod los zbog toga.

Pola ljudi u Srbiji sami za sebe govorimo da smo govna, ovamo mu cudno sto neko u razvijenijoj zemlji to misli za nas.

Kao sto vazi misljenje da ce u Iraku svaka osoba da te ubije iako ima ko zna koliko normalnog stanovnistva, tako i mi vazimo za idiote u Evropi. I ne znam cemu se tu neko cudi ili sta mu tu nije jasno.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Ja sam samo rekao da je jug Nemacke isti kao Austria, ako ne i gori. Meni se Bec ne svidja i svakako bih voleo u narednim godinama, da idem "dalje".

Tapatalk Post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ja sam cuo jednu dobru...anegdotu pa da podelim sa vama(inace je prica stvarna): sretnu se dva prijatelja, u medjuvremenu je jedan bio u Nemackoj ili Austriji na bausteli oko godinu dana i na pitanje kako je tamo on kaze: "Dobro, jedino sto kasne za nama u svemu 30 godina"

Mnogo dobra fora.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Floyd »

Dusan napisao:Ja sam samo rekao da je jug Nemacke isti kao Austria, ako ne i gori. Meni se Bec ne svidja i svakako bih voleo u narednim godinama, da idem "dalje".
Pa moguce, mada ja imam super iskustva iz Minhena ali kao turista :)
Imam neke drugare i rodjake koji zive tamo, njima je super, meni kad odem pa izlazimo, takodje. Svidja mi se bavarska klopa i pivo itd. :)

Izabrao bih Bavarsku ili BW pre Austrije ako je samo to u izboru ali radije ne bih ni jednu.
Madrid mi je npr. extra grad...opet pricam kao turista :)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

ljuba napisao:Evo moje kolege Holandjani pljuju po nemackim firmama
Holanđani i inače koriste svaku priliku da "ocrne" Nemce, jer sa njima imaju slična iskustva kao mi. Samo što Holanđani nisu pružali otpor, pa su manje i ginuli. Vrhunac holandske hrabrosti je što su za vreme Drugog sv. rata sadili narandžasto cveće (pošto im je to nacionalna boja) kao simbol otpora okupatoru. :kezo: Mora da su se Nemci jako potresli zbog toga. :rofl:
Texonja napisao: @Grujicd, ja sam imao situaciju u malom hotelu u Klagenfurtu, gde je gazda Italijan, koji me je pitao kako mi se cine Italijani (posto smo dolazili iz Italije i prenocili kod njega u hotelu). Ja kazem ok su mi, ali malo previse galame, a on kaze nesto u stilu - pa bolje tako, nego kao ovi Austrijanci. Ja im kazem "dobar dan", a on se namrgodi u fazonu "HM, sta me uznemiravas?".
Dakle, on bas i nema misljenje o Austrijancima kao druzeljubivim. :pardon:
Austrijanci i Bavarci se namrgode i kad im npr. neki severni Nemac poželi "dobar dan". Očekuju da ih pozdravljaš sa "Grüss Gott!" Najozbiljnije.

EDIT: Dušan već napisao. Čitam redom temu, pa nisam video.
Floyd napisao:Ja prenosim iskustva iz druge ruke a navescu i dva primera. Drugaricin stric zivi u Villachu i doziveo je da mu austrijanac kaze "vi svi srbi ste cigani".
Ih, govore oni nama i mnogo gore stvari. Ja bih njemu rekao da Villach (Beljak) i nije Austrija. :mrgreen: Naša vojska je držala i Graz (Gradec) i celu Korušku do 1920-neke godine. Tada je bio neki kvazi-referendum, tj. neko je odlučio da je mnogo da cela Koruška pripadne Jugoslaviji, pa je granica postavljena tu gde je sada. Posle II sv. rata su Tito i Kardelj hteli da obnove tu ideju, :D ali im saveznici nisu dali. Eto... danas bi Slovenija bila znatno veća...
AcaKayak napisao: Pola ljudi u Srbiji sami za sebe govorimo da smo govna, ovamo mu cudno sto neko u razvijenijoj zemlji to misli za nas.
I crnci u Americi jedni druge oslovljavaju u šali sa "nigger", ali to ne znači da belac sme tako nešto da kaže crncu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nije isto, mi se ne salimo nego stvarno mislimo to o sebi.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

To zadnje je više za temu zato je Srbije tu kde je, a šta se tiče Austrije i Slovenije jedini spas za SLo bi bila, da je kupe Austrijanci, pa makar za 1 evro :mrgreen: . Pošto sam relativno blizu Austrije, dosta sam tamo i turistično mi je OK, standard je dobar i to, ali ako to odmislim, ne bih nikada tamo živeo, isto kao ni u Nemačkoj i slično, jednostavno sam previše " balkanca " u duši, da bi mi to odgovaralo
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Floyd napisao: Pa moguce, mada ja imam super iskustva iz Minhena ali kao turista :)
Imam neke drugare i rodjake koji zive tamo, njima je super, meni kad odem pa izlazimo, takodje. Svidja mi se bavarska klopa i pivo itd. :)
Uvek ce ta ''jezgra'' gradova biti otvorena i multicult, ja sam vise mislio na to kada zadjes negde u okolinu, tek tu se vide razlike. :)
Inace Nemci sa severa zbijaju sale na racun tog pozdrava Grüß Gott koji se koristi na jugu i u Austriji. :kezo:
Odgovori