Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od H4wkeye »

Ja one gumene uglavnom u drugoj prelazim, ali cesto i u prvoj, necu da habam auto bezveze prelecuci preko lezeceg jer neko iza ne moze da ceka. Ako mu se zuri, nek me obidje, bas me briga. :kafa:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Koliko sam na brzaka razmislio - jedini krsteni lezeci u NS su pored masinske i gradjevinske skole, znaci ona ulica sto vodi od Betanije prema Bul. Jase Tomica, sve ostalo je kesa i zbog toga se iznerviram kad dave preko lezecih. Pogorovo oni lezeci u Narodnog fronta preko kojih predjem sa 80km/h...

EDIT: ovako nesto je u N. Fronta, samo betonski, gde skoro ne osetim kad predjem na 40/17, a kamoli na ovim zimskim balonjarama. Takodje mozes i da ih opkoracis pa samo jednim tockom da predjes bukvalno preko nanize tacke...... http://www.webgradnja.hr/images/katalog ... 7079-1.jpg
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kuzmanovic napisao:Jel zna neko kako se povezuje desna maglenka? Imam sijalicu na desnom stopu, ali svetli samo leva.

Next jel si to bese povezivao desnu maglenku na 406? Preko mi je potrebna kada se majmuni nabijaju u branik i voze pod dugim.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk
Ja nisam imao sijalicu, ali je bila sprovedena instalacija. Samo sam malo skalpelom "prosirio" ulaz za sijalicu i to je to.
Na 607 mi fabricki pali obe strane, a E klasa provereno moze samo sijalica da se ubaci sa desne strane, al me nesto mrzi.

Lezece prelazim u zavisnosti od toga kakvi su. Neretko u prvu pa lagano. Ovi pozadi mogu da sviraju, psuju, nek izvole.

Inace, ubedljivo najgori ljudi - oni koji ne znaju da voze na auto-putu.
Sad se vracam kuci i lik u levoj traci kod Arene vozi 55 i ne je*e zivu silu. Maksimalno izbegavam preticanje sa desne strane, blicnem par puta, i onda ako ne reaguje obidjem u najsirem mogucem luku. Kreten :besan: :besan: :besan:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Zar nije zabranjeno ici levom trakom toliko sporo?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

:rofl:
Tako sam ja dobio kaznu od 400 evra kada presretac isao levom trakom 100, a ja ga obidjem sa desne strane i pun gas. Na 190 na sat me sustize Volvo i ja mislim da on hoce da se trka, kad ono pokazuje mi znak ''Stop''.. :evil:
U Svedskoj se za tako nesto gubi dozvola ali su bili fer i pustili me uz 400 jevreja.

Hocu da kazem i mene to nervira kada neko na levoj traci kilavi i pravi se pametan ali ima ih raznih..
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Ima tu vise stvari. Prvo voze 100 a u svedskoj je ogranicenje 120 130 pa ako hoces da vozis po pgranicenju moras da ih preteknes, a preticanje sa desne je zabranjeno. Pa te uhvate na kulovsku foru samo tako.

Ovde je glupo sto je lik ispred nexta isap 50 levom trakom, a tom brzinom treba samo da se slepa pokvaren auto do prvog izlaza i to ne levom trakom

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Levom trakom ne sme da se vozi,samo obilazi.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

sebekkg napisao: a preticanje sa desne je zabranjeno
Da li mislis na skroz desnu, ili desnu u odnosu na levu, odnosno sredisnju traku? Ako je sredisnja, onda ne znam sta je tu zabranjeno. Ti samo vozis tom trakom 120 i to je to. Prodjes pored njega.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Koji post. Reč ne razumeh. :kezo:

Naš auto-put ima 2 (dve) trake u jednom smeru + zaustavnu 1 (jednu). Ova zaustavna se ne računa u vozne trake, tako da kada se kaže leva, tj desna nedvosmisleno se zna na koje se trake misli. Ta "srednja" praktično ne postoji. Izmišljena kad je izmišljena i vožnja zaustavnom.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Pa zar nije bilo u zakonu kad smo ucili (barem ja '89) da se zaustavna koristi za vucu pokvarenih vozila brzinom do 40km/h do prvog iskljucenja i prinudno zaustavljanje?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Za mene autoput ima minimalno sest trkaa, inace nije auto put. Mada su nas drugacije ucili, da auto put moze biti i sa tri trake, ali u oba smera :kezo:
I naravno naplate putarinu :kezo:
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Nas autoput ima dve trake levu i desnu dok se zaustavna ne racuna. U Nemackoj na A7 koji je i najduzi autoput je skoro sve tri trake + zaustavna.
Samo takve gluposti kao ovde tako i u Srbiji ne postoji u Nemackoj da neko drzi levu traku i da je ne pusta. Disciplina! :)
Poslednja izmena od GJSenna u 10 Dec 2013, 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Zasto se zaustavna ne racuna? Jel losijeg kvaliteta od druge dve? Ako ne vidim tri trake, medjusobno odvojene, bile zaustavne ili ne, to za mene nije auto put. Namena traka je posebna prica, levom se obilazi, srednjom se vozi, desna se ne koristi :kezo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Snimak je iz Hrvatske. Gledam i ne verujem da neko ko ovako vozi ima dozvolu, i jos kaze da je to za nju normlana voznja. :glavomuzid: :glavomuzid:

http://www.youtube.com/watch?v=gAHaaAq1QQc
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Makar su eventualni biciklisti bezbedni. :kezo:
Ђенерал Јанковић
Odgovori