Vožnja na gas - vaša iskustva

Iskustva u vezi autogasa, preporuke za ugradnju
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Vožnja na gas - vaša iskustva

Post od ljubitelj »

Par minuta vremena, lako se softverski podesava prag osetljivosti svake "lampice" ali je jako zgodno da se svaka lampica podesi prema realnom stanju u rezervoaru po metodi ima 1/2 rezervoara je tacno i onda se podesi paljenje druge i gasenje trece, itd za drugaciji nivo rezervoara.

Problem svih pokazivaca tog posrednog tipa je sto informaciju o nivou goriva daje multiventil i magnet spolja na kucistu koji prati polozaj plovka.
Ako je to tacno onda je i pokazivanje lampica tacno.

Kod dobrog mulitventila je upravo tako kako je opisano puni koliko treba pa odmah zaustavi bez lupkanja ako je pri tome i pritisak na pumpi u opsegu predvidjenog.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Vožnja na gas - vaša iskustva

Post od Saša »

Više to zavisi od pumpe. Kod mene na nekoj stane momentalno a na nekoj drnda dok ne kažem da ugase.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Naravno da je tako.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da li postoji multiventil sa špulnom na dovodnom delu?
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Heinz napisao:Pa kod Ivana sam i bio, i to više puta, dok nismo svi zajedno odustali :)
Skroz sam zatečen. Upravo Ivan mi je na Puntu za par minuta to naštelovao preko blututa, a poslao sam tamo i jednog kolegu na servisiranje uređaja, pa su i njemu to usput rutinski uradili.
Verovatno kod tebe postoji neki zayeb :zbunjen:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Eeee... Punto je Punto... :mrgreen: :rofl:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

E da, nije kod mene STAG, nego LECHO. Ne znam iz kog razloga. Verovatno zato ne može da se našteluje :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

To zavisi od multiventila i magnetnog davaca.
Kada sam imao lovat multiventil, lovato magnet, lovato pokazivac DI198 radilo je sve kako treba bez ikakvog podesavanja (i nema nikakvog podesavanja).

Sada sa tomaseto multiventilom, lovato magnetom i ac pokazivacem ne pokazuje kako treba i posle milion podesavanja jer se povremeno zablokira magnet sto je problem mehanicke prirode pa ga softver ne moze resiti.

lovato magnet je manjeg precnika od tomaseto lezista- multi ventila.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Kod moga autića sve to je Landi Renzo... Radi dobro... :)
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

mr.Big napisao:
Heinz napisao:Pa kod Ivana sam i bio, i to više puta, dok nismo svi zajedno odustali :)
Skroz sam zatečen. Upravo Ivan mi je na Puntu za par minuta to naštelovao preko blututa, a poslao sam tamo i jednog kolegu na servisiranje uređaja, pa su i njemu to usput rutinski uradili.
Verovatno kod tebe postoji neki zayeb :zbunjen:
Možda je mislio zbog cene koja je kod Ivana znatno veća nego kod drugih servisa koji ugrađuju identične uređaje.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kako misliš zbog cene?
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Mislim na onaj deo rečenice koji kaže: "dok nismo svi odustali".
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Saša napisao:Kod moga autića sve to je Landi Renzo... Radi dobro... :)
kod mene na kliju 2 je landi, ne znam tacno koji model, i ostatak sistema, i stvarno je uvek radio manje-vise kako treba.
ja sam se vec, kako je i trojanac rekao, navikao, znam po kilometrazi da procenim koliko imam jos gasa, ali bih voleo da to ipak nastelujem da radi...
posto mnogo vozamo i zena i ja, brzo ce doci sledeci servis plina pa cu napisati jel uspelo...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja sam na mom predproslom autu Citroen BX ugradio 2004 neku marku Marini venturi sistem, sa bocom od 100 litara :D . Auto prodam kolegi sa posla, a on posle prosledi svom rodjenom bratu. Covek je alas i ja od njega kupujem ribu tako da taj moj bivsi auto vidjam cesto. NIkad nikakve probleme nije imao sa gasom i ako je osam godina proslo od kako je ugradjen.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Evo i jedne fotke motora (tačnije - motornog prostora) na komšijinoj Z10 sa ugrađenim gasnim uređajem... ;)

Slika

Ta "desetka" je 2007. godište, službeni je automobil i do sada je prešla preko 200.000 km i to sve na gas. Ima ugrađen gasni uređaj "Landirenzo Omegas" od prvog dana koji savršeno radi i nikakvih problema nije bilo sa motorom. Redovno je servisirana na svakih 15.000 km, menjani su svi filteri i sipano Selenia ulje, sve po preporuci proizvođača. Isparivač gasa nije servisiran do sada (nije bilo potrebe), u njemu su i dalje originalne membrane... :D

Kao što vidite, sve je prašnjavo i suvo kao barut, motor nigde ne pušta ulje. Hteo komšija jednom prilikom da opere motor ali mu je majstor rekao da to ne radi... Treći akumulator već u njemu... Auto nema šuspleh... :)

Do sada je imao par čukanja i jedan ozbiljniji udes (blaži frontalni "susret" sa Mercedesom S klase :D ) pa su menjani prednji spojler, hauba i prednji vezni lim. Oba hladnjaka takođe zamenjena. Farovi su preživeli, popucale su im samo one plastike preko kojih su pričvršćeni za lim, no svejedno su promenjeni (o trošku osiguravajuće kuće, naravno. Vlasnik Mercedesa bio je kriv za udes)... Da je auto doživeo udes vidi se samo po iskrivljenom zaštitnom limu preko izduvne grane, koji su majstori u ovlašćenom servisu zaboravili promeniti... :)

Drugi "udes" skrivila je mlada komšinica sa sveže položenim vozačkim koja je pri skretanju u ulicu svojim Fordom zakačila komplet levu stranu parkiranog auta i pošteno ga oderala, pa je bio farban i sa te strane... :D Obijan je jedno 4-5 puta, svaki put popravljana i zafarbavana (oboja) vrata...

Autić inače izgleda kao bombonica i ne sumnjam da će da pređe bar još ovoliko... :)
Odgovori