Koji internet koristite?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Koji internet koristite?
Iznasao
80.74.164.249
80.74.160.26
Hvala svejedno
80.74.164.249
80.74.160.26
Hvala svejedno
- pedja
- član 001
Podneo sam zahtev za izdavanje MIKa, kod Oriona.
Rekli su da ga dobijam za 48h. Sutradan su zvali da pitaju zasto sam podneo zahtev, te sta mogu da ucine da nastavim da koristim njihove usluge. Kada sam im pojasnio da ne postoji takva mogucnost, pa makar mi dali i za DZ, fina teta rece da ce mi MIK biti dostavljen za 24h (sto je u skladu sa onih 48 sati, od prethodnog dana).
Gle cuda, proslo je jos skoro 24h, nakon najavljenih 48h, MIKa nema, a sutra je nedelja...
Rekli su da ga dobijam za 48h. Sutradan su zvali da pitaju zasto sam podneo zahtev, te sta mogu da ucine da nastavim da koristim njihove usluge. Kada sam im pojasnio da ne postoji takva mogucnost, pa makar mi dali i za DZ, fina teta rece da ce mi MIK biti dostavljen za 24h (sto je u skladu sa onih 48 sati, od prethodnog dana).
Gle cuda, proslo je jos skoro 24h, nakon najavljenih 48h, MIKa nema, a sutra je nedelja...
- pedja
- član 001
Evo, od ovog posta je proslo godinu i mesec dana, promenih provajdera.
Bio sam na Neobee/Orionu, neki 6 godina. Dosta vala...
Predjoh na 5Mbps kod Eunet-a i situacija je sledeca:

Ocekivano povecanje

Znam da je sve to isto, isti telefon, ista centrala, isti Telekom, ali su mi dojadili zbog nekih stvari, a bar je operatera ADSL lako prebaciti. Plus, usteda u promo periodu, pa na redovnoj ceni paketa, pa za avansnu uplatu, iako mi cena nije bila primarni motiv.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I ja sam kod Euneta na istoj brzini sa tim da sam kod njih od pre nekih 8 godina. Sve je počelo sa brzinom 256/64.
Re: Одг: Koji internet koristite?
Do daljnjeg nema povecanja protoka u sbbu. Mada mozda bude povecanja od 01.04. Ostaje samo da se nadamo.
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2

Probao sam razne provajdere. Ovaj mi je najbolji do sad. Beotel.
Konstantno dobro rade, već ~3 godine koliko sam kod njih.
Nedavno presao na VIP i za sada vrlo zadovoljan, upload je redovno blizu 1.5M, down je 3-5M mada je bilo povremeno i preko 8M.
Sto je najvaznije ne gube se paketi kao sto sam imao pre toga redovni problem sa MTS ovim prikljuckom.
Najavljenih VIP marketingom 21M (tacnije do 21) nisam ni ocekivao tako da sam dobijenim sasvim zadovoljan. Za sada jer je previse kratko za neki zakljucak.

Sto je najvaznije ne gube se paketi kao sto sam imao pre toga redovni problem sa MTS ovim prikljuckom.
Najavljenih VIP marketingom 21M (tacnije do 21) nisam ni ocekivao tako da sam dobijenim sasvim zadovoljan. Za sada jer je previse kratko za neki zakljucak.

Poslednja izmena od ljubitelj u 01 Mar 2013, 22:52, izmenjeno 2 puta ukupno.
Koliko imaš downloada pre nego pređeš na spori režim?
Za probu sam uzeo paket 5Gb.

Bgd-Bec server
Ovo koristim generalno nevezano za domaceg provajdera.

Bgd-Bec server
Ja gde god mogu koristim DNS 8.8.8.8 od Gugla, ne secam se kada je pao. I ne stavljam rezervni, jos nisam imao potrebe da testirampedja napisao:Moze li neko da pogleda DNSove na Adslu Orion Telekoma?
TT

Ovo koristim generalno nevezano za domaceg provajdera.
Jel ti uvek tako velik ping?
To ti može biti problem kod igranja. Barem je tako bilo kada sam se ja aktivno igrao
To ti može biti problem kod igranja. Barem je tako bilo kada sam se ja aktivno igrao

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam jeste pisali ovde vec, jel koristi neko BOX paket od Telekoma?
Ja sam nesto racunao da bi mi/nam se debelo isplatilo ako to sljaka tako kao sto pise na njihovom sajtu...
Naime uz BOX4 paket se dobija:
1. fiksni telefonski priključak, 300 impulsa besplatnog saobraćaja na fiksnom telefonu je uključeno u pretplatu za paket Box.
2. neograničen pristup Internetu brzine protoka do 6144/1024 Kb/s uz WiFi modem kojim možete napraviti svoju kućnu bežičnu mrežu,
3. mobilnu postpaid tarifu u kojoj dobijate 500 poruka, 500 minuta ka svim mrezama i 1gb interneta
4. IPTV televiziju (Osnovni IPTV paket TV kanala)
I sve to za oko 3200 dinara mesecno uz ugovor na 12 meseci.
E sad ja internet od 1,5mbit placam oko 1600 din, TotalTV 1200 din, fiksni oko 1000-1500 din, mobilni je relativan posto ne znam ko ce od ukucana koristiti taj broj. Sve se svodi da se to placa preko 5000 mesecno, a ovde bih imao sve to plus 4 puta brzi internet, Arenu na TV, postpaid broj...
Sta mislite o tome? Jel koristi neko ovo? Jel "sljaka"?
Kakva je razlika izmedju IP i baznog ISDN prikljucka za fiksni?
http://www.mts.telekom.rs/index.php/Sta ... adrzi.html
Ja sam nesto racunao da bi mi/nam se debelo isplatilo ako to sljaka tako kao sto pise na njihovom sajtu...
Naime uz BOX4 paket se dobija:
1. fiksni telefonski priključak, 300 impulsa besplatnog saobraćaja na fiksnom telefonu je uključeno u pretplatu za paket Box.
2. neograničen pristup Internetu brzine protoka do 6144/1024 Kb/s uz WiFi modem kojim možete napraviti svoju kućnu bežičnu mrežu,
3. mobilnu postpaid tarifu u kojoj dobijate 500 poruka, 500 minuta ka svim mrezama i 1gb interneta
4. IPTV televiziju (Osnovni IPTV paket TV kanala)
I sve to za oko 3200 dinara mesecno uz ugovor na 12 meseci.
E sad ja internet od 1,5mbit placam oko 1600 din, TotalTV 1200 din, fiksni oko 1000-1500 din, mobilni je relativan posto ne znam ko ce od ukucana koristiti taj broj. Sve se svodi da se to placa preko 5000 mesecno, a ovde bih imao sve to plus 4 puta brzi internet, Arenu na TV, postpaid broj...
Sta mislite o tome? Jel koristi neko ovo? Jel "sljaka"?

Kakva je razlika izmedju IP i baznog ISDN prikljucka za fiksni?
http://www.mts.telekom.rs/index.php/Sta ... adrzi.html
- pedja
- član 001
Ja sam razmisljao da li da predjem na taj box.
Mobilni bi dao kevi (ionako planiram da joj prebacim trenutni prepaid), cime bi se fiksni sveo na pretplatu (koja je uracunata u Box).
Internet kao internet, a na IPTV bi moralo da se doda jos setbox-ova, koliko je TVa u kuci. Trenutno placam kablovsku, bez ogranicenja u broju TV uredjaja. E sad, racunao i racunao, pa shvatio da je sve to sitna razlika, ako se dobro organizuje covek
Epilog:
Ostao na kablovskom TVu - Nema problema, nema dodatnih troskova za dodatne TV, a imam i gomilu Fox kanala, sto kod IPTVa nema. Cinjenica je da ih ne gledam, ali eto plusa
Presao na Eunet ADSL, 4 meseca sa 50% popusta, a posle cu platim za 12 meseci i dobijem 20% popusta.
Kevin mobilni cu prebaciti na neki postpaid, bez interneta, sa 50% popusta.
I ne moram da potpisujem ugovor sa Telekomom (osim za postpaid)
Mobilni bi dao kevi (ionako planiram da joj prebacim trenutni prepaid), cime bi se fiksni sveo na pretplatu (koja je uracunata u Box).
Internet kao internet, a na IPTV bi moralo da se doda jos setbox-ova, koliko je TVa u kuci. Trenutno placam kablovsku, bez ogranicenja u broju TV uredjaja. E sad, racunao i racunao, pa shvatio da je sve to sitna razlika, ako se dobro organizuje covek

Epilog:
Ostao na kablovskom TVu - Nema problema, nema dodatnih troskova za dodatne TV, a imam i gomilu Fox kanala, sto kod IPTVa nema. Cinjenica je da ih ne gledam, ali eto plusa

Presao na Eunet ADSL, 4 meseca sa 50% popusta, a posle cu platim za 12 meseci i dobijem 20% popusta.
Kevin mobilni cu prebaciti na neki postpaid, bez interneta, sa 50% popusta.
I ne moram da potpisujem ugovor sa Telekomom (osim za postpaid)

Ja ga imam par meseci. Nema sta da ne radi, sve kao i pre samo sto za iste pare dobijem i IPTV (kad kazem "za iste pare" mislim za iste pare koje sam davao kao i ti za pojedinacne racune ADLS+fiksni+mobilni). Jos za te iste pare imam 6mbit net umesto ranijih 4mbit i na mobilnom imam 500min i 500sms i jos ne znam da li 1 ili 2gb, koje svakako ne potrosim ni cetvrtinu od svega.Gaginh0 napisao: Sta mislite o tome? Jel koristi neko ovo? Jel "sljaka"?![]()
Jos mozes i na konto ugovora da povuces neki telefon pod uslovom da nisi uzimao na ugovor sa mobilnim, tj da nisi trenutno vezan ugovorom.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
nikaragva napisao:Jel ti uvek tako velik ping?
Veliki ping

Ovo je sasvim dobro s obzirom da je kod Telekoma redovno 600mS a retko se spusti na 400mS. U mrezama koje sam koristio ovde i u inostranstvu ping je oko 250 najcesce, izuzetak je pomenuti Telekom.
Nisam se nikada bavio igranjem pa ne poznajem tu vrstu problema.
Otkud bre toliki ping?
Evo sad sam uradio test, ping 10ms, download 6.07 mb/s , upload 0.85 mb/s (deklarisano down 6, up 1)

Evo sad sam uradio test, ping 10ms, download 6.07 mb/s , upload 0.85 mb/s (deklarisano down 6, up 1)

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!