Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Laki021 »

Posto ce imati jos jedan auto pored ovoga za grad (Juke automatik) ovo nije toliki problem. Jako god okrenes, sa bilo kojim menjacem ovo nije gradski auto :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Eee sad sam skontao od koga je Honda cornula zadnji deo za novi CRV :)
Inace je meni ovaj Volvo prelep :bravo:

P.S. Ortak da stavi rotaciju na krov i niko ga nece dirati u BGu jer imamo iste takve u pratnji :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

evo i ja malo nesto da napisem...

Juce sam vozio nesto sto se potpuno razlikuje od svega do sada pa da iznesem ukratko utiske...

Vozio sam espace koji mi se u sustini nikad nije svidjao, posebno u enterijeru. Uvek sam smatrao sta se bas toliko glupiraju generalno u renaultu sa tim enterijerima, pa i u citroenu, ali od sada i ne mislim tako i donekle razumem da zele da ponude drugaciji dozivljaj.. .

Stvarno osecaj je neverovatan. izuzetna avangarda. Sve nekako dobije smisao kad se sedne za upravljac. Definitivno je namenjen ljudima koji zele nesto drugacije od voznje, kojima je dosadila klasika nemackih konzervativaca, i ovde definitivno dobijaju to.

Sa velikim staklenim povrsina i potezima u enterijeru, dok auto ide, kao da je u pitanju tgv a ne neki auto. Pejzazi su neverovatni, kao u bioskopu. vozis, ali kao i da posmatras. Kao da lebdi iznad puta, a velika u jednom potezu zastita u sunca upotpunjuje osecaj. Nisam nikad voleo i centralne digitalne pokazivace, ali oni u ovom konceptu dobijaju smisao...

Jasno mi je zasto je ovakav prostup potreban. On u potpunosti daje nesto drugacije na trzistu, pomera granice primenjenog dizajna u auto svetu.

Kao i svaki eksperiment dovodi do napredka, ali postoji opasnost i od neuspeha.

Za razliku od megana, daleko udobniji u voznji.

Svakako jedno jedinstveno i upecatljivo vozacno iskustvo, koje mi je ostavilo jak utisak...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Vrlo poetski napisan review :)

P.S.
Onaj Volvo je kupljen :) Fabricka garancija 5 god od kraja 2011 ili 100 000km. Nov je placen 63 000chf, dobar deal rekao bih :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

swemir napisao:evo i ja malo nesto da napisem...

Juce sam vozio nesto sto se potpuno razlikuje od svega do sada pa da iznesem ukratko utiske...

Vozio sam espace koji mi se u sustini nikad nije svidjao, posebno u enterijeru. Uvek sam smatrao sta se bas toliko glupiraju generalno u renaultu sa tim enterijerima, pa i u citroenu, ali od sada i ne mislim tako i donekle razumem da zele da ponude drugaciji dozivljaj.. .

Stvarno osecaj je neverovatan. izuzetna avangarda. Sve nekako dobije smisao kad se sedne za upravljac. Definitivno je namenjen ljudima koji zele nesto drugacije od voznje, kojima je dosadila klasika nemackih konzervativaca, i ovde definitivno dobijaju to.

Sa velikim staklenim povrsina i potezima u enterijeru, dok auto ide, kao da je u pitanju tgv a ne neki auto. Pejzazi su neverovatni, kao u bioskopu. vozis, ali kao i da posmatras. Kao da lebdi iznad puta, a velika u jednom potezu zastita u sunca upotpunjuje osecaj. Nisam nikad voleo i centralne digitalne pokazivace, ali oni u ovom konceptu dobijaju smisao...

Jasno mi je zasto je ovakav prostup potreban. On u potpunosti daje nesto drugacije na trzistu, pomera granice primenjenog dizajna u auto svetu.

Kao i svaki eksperiment dovodi do napredka, ali postoji opasnost i od neuspeha.

Za razliku od megana, daleko udobniji u voznji.

Svakako jedno jedinstveno i upecatljivo vozacno iskustvo, koje mi je ostavilo jak utisak...
Idi bre uvek se zapitam kad pogledam tvoj novi avatar, koji je sad ovaj? :kezo:

Tetak je do sada imao sve generacije Espacea i pisao sam vec da sam prosto odusevljen tim automobilom. Sada ima najnapucaniju verziju i ono izgleda kao svemirski brod :klanjamse:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma dizel je bez dileme bolje resenje za ovaj auto. I koliko mi se cini auto je veoma ekonomican, cenim da ce mu prosek biti oko 8 (na osnovu naseg testa i onoga sto sam citao po netu).
Takodje cisto da pomenem da je Lozana zimi generalno osetno toplija od npr BG i NS :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Odličan auto, kupio vlasnik firme gde mi radi brat. Razmišljao se između njega i X3.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma ja licno nisam odusevljen X3-kom. A novopeceni vlasnik je u glavi vise poredio ovog Volva sa X5. E sad kolko to ima smisla ebem li ga...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Day Walker napisao:
Idi bre uvek se zapitam kad pogledam tvoj novi avatar, koji je sad ovaj? :kezo:

Tetak je do sada imao sve generacije Espacea i pisao sam vec da sam prosto odusevljen tim automobilom. Sada ima najnapucaniju verziju i ono izgleda kao svemirski brod :klanjamse:
:kezo: sad sam ovaj od plastelina :D

a za espace, jos uvek sam pod neobicnim utiskom...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sve test do testa. :palica:

Pre neki dan mi dadoše u firmi Fabiu (poslednja verzija) ali sa 1.6TDI motorom, od 75KS. Ranije sam vozio onu 1.4TDi i taj mi motor nikako nije odgovarao, pogotovo ne u gradskoj vožnji. Sa ovim 1.6TDI se malo lepše (lakše) vozi po gradu, bolje su uklopljeni stepeni prenosa. Očigledno sam se previše navikao na benzinca pa mi je sad vožnja dizela malo problem, mučenje dok se krene, mrtva prva brzina. U drugoj već vuče, oseti se da ima turbinu, a treća mu je najbolja čini mi se. Nadam se da ću imati prilike da je vozim i na magistrali, osećam da će se tu najbolje pokazati.
Što se ostalog tiče, motor je i dalje bučan i na leru, kad je hladan, kasnije je ok, dok se ne stisne gas. Mada je generalno zvučna izolacija dobra za taj segment, ali valjda sam navikao na benzinca pa mi smeta malo bučniji motor.
Auto je nekako krut za moj ukus, malo tvrđa sedišta nego što mi odgovara, a i u vožnji je nekako tvrd, a opet nije to ni blizu one sportske tvrdoće koju mnogi vole. Jednostavno mi i dalje taj auto iz više nekih razloga ne odgovara i ne bi bio moj izbor, bez obzira na dobre cene, kvalitet i pouzdanost koju nudi Škoda.

Moraću da probam jedan dan Octaviu koju vozi BobRock, malo da se podsetim one moje, pa baš da vidim da li je do Škode kao Škode i dizel motora ili mi je prosto do Fabie.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma dobar je benzinac, ali nista bez dizela. Duplo veci obrtni :mrgreen:

Nm, moj dobar drugar :kezo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Off topic u vezi dizajna instrument tabli u odgovarajućoj temi... viewtopic.php?f=25&t=1815&start=120
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Upravo me je provozao Dragan u Cliu RS. Wow! Kako ubrzava, kako koči... Oduševljen sam! Malo je glupo da ga poredim sa CR-V-om jer su u pitanju totalno drugačiji automobili, ali šta ću kad mi je CR-V referenca. Kad se gleda samo snaga, Clio ima 50-tak konja više, što nije preterana razlika. Ali kad oduzmeš težinu, skineš 4x4, staviš drugačiji menjač - razlika već postaje nebo i zemlja i samo toneš u sedište kako rastu obrtaji. Da ne ulazim sad u ogibljenje i ostalo, to uostalom nisam ni mogao da ocenim u tom jednom krugu oko bloka.

Meni na žalost takav auto ne završava posao, pa bi mogao da bude tek kao drugi ili treći auto u kući. Možda ubedim ženu da je za krizu srednjih godina bolje da uzmem tako neku trkalicu nego da jurim ženske :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Hehe, poredjenje Clia i CRV-a me podseca na poredjenje jabuke i banane :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nisu kola za poređenje, slažem se. Da sam nekad vozio neki Civic Type R ili tako nešto mogao bi smislenije da ocenim, ovako mogu da poredim samo sa onim što imam i znam, koliko god bilo pogrešno.

Moram da priznam da mi je sad malo bliži Floydov stav da mlađi ljudi treba da voze hot hatcheve. Dok ti ne treba veliki gepek i prostor za porodicu greota da se ne častiš ovako nečim, naravno ako možeš da priuštiš sebi.
Odgovori