Baksuz razmišlja o promeni auta
Re: Baksuz razmišlja o promeni auta
Jbg, treba bas da imas dosta para onda da bi vozio toliko dece u kolima :|
Pa treba... Odgajanje dece (ako hoces sve "po PS-u") je skupa rabota. Ameri ko Ameri, posto gledaju sve kroz biznis i lovu, racunali su koliko kosta jedno dete prosecni americki bracni par (od rodjenja do 21. godine) i dosli su do neke cifre ako dobro pamtim oko milion dolara ili jos vise... Znam da mi je prvo bilo neverovatno, ali posle kada sam razmislio sta sve za 21 godinu pojedes, popijes, koliko je skolarina kod njih, pa onda odeca, obuca, neka putovanja, lekari, kompjuteri, telefoni, automobili, zivotno osiguranje... 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Uvek moze da se improvizuje, nije nikakav problem.nikaragva napisao:Sta voze ljudi sa vise od troje dece?
(verovatno nista :| )
Ako hoces da sve bude po pravilu i komforno zato postoje minivenovi.
Mislis da americke domacice sa vise od dvoje dece voze te kombije zato sto im se svidjaju?

Da su pratkicni, jesu i ako covek ima mogcnosti na tome ne bi trebalo da pravi kompromis...istina i ovaj C4 picasso sto je izabrao, nije los.
Tako je ali to vazi u americi i jos nekim normalnim zemljama.Texonja napisao:Pa treba... Odgajanje dece (ako hoces sve "po PS-u") je skupa rabota. Ameri ko Ameri, posto gledaju sve kroz biznis i lovu, racunali su koliko kosta jedno dete prosecni americki bracni par (od rodjenja do 21. godine) i dosli su do neke cifre ako dobro pamtim oko milion dolara ili jos vise... Znam da mi je prvo bilo neverovatno, ali posle kada sam razmislio sta sve za 21 godinu pojedes, popijes, koliko je skolarina kod njih, pa onda odeca, obuca, neka putovanja, lekari, kompjuteri, telefoni, automobili, zivotno osiguranje...
U Srbiji retko ko ima mogucnosti da odgaja decu po PS-u ali se nasi ljudi opet trude da deci stvore sto bolje uslove.
S'druge strane Indusi, Afrikanci i neki evropski narodi prave decu zivotinjskim institktom sa jednim jedinim ciljem a to je uvecanje nacije

Kasnije o deci brigu neka vode socijalne sluzbe drzava u koje su se nastanili.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37
Još ću ispasti budala što ću imati troje dece
A upravo sam u kolima prelomio da idemo na treće. Vozio sam se sam i zamislio situaciju kako njih troje nešto čavrljaju na zadnjem sedištu. Kada sam skontao da mi se nesvesno razvukao kez od uva do uva na tu pomisao odluka je bila laka.
Relano, imam više od godinu dana da se konačno odlučim. Žena može nazad između dece, a bebica napred na suvozačko. Do tada ću smisliti tačno šta. To je sve u redu ako Yeti radi. Ako nastavi da se kvari, onda mora da se menja jer ja moram da radim.
Možda ipak da uzmem malu zujalicu za sebe, i polovan minivan koji bismo koristili kad idemo svi popodne i za duža putovanja.

Relano, imam više od godinu dana da se konačno odlučim. Žena može nazad između dece, a bebica napred na suvozačko. Do tada ću smisliti tačno šta. To je sve u redu ako Yeti radi. Ako nastavi da se kvari, onda mora da se menja jer ja moram da radim.
Možda ipak da uzmem malu zujalicu za sebe, i polovan minivan koji bismo koristili kad idemo svi popodne i za duža putovanja.
Au dokle se stiglo
I dalje mislim ono sto sam vec rekao, moras da trazis iskljucivo kola sa 3 odvojena sedista pozadi...
Imas cini mi se, dal' Top ili Fifth gear epizodu kada testiraju porodicna kola i zadnju klupu, tj 3 sedista ili 2 sedista + osoba... Potrazi...

I dalje mislim ono sto sam vec rekao, moras da trazis iskljucivo kola sa 3 odvojena sedista pozadi...
Imas cini mi se, dal' Top ili Fifth gear epizodu kada testiraju porodicna kola i zadnju klupu, tj 3 sedista ili 2 sedista + osoba... Potrazi...
-
Probao sam danas da stavim sedišta u Scenic i C4 Picaso. Staju u oba, stim da mi C4 mnooooooogo bolje leži kao auto. Samo što su skuuuuupi
C4 picasso u ful opremi sa 2.0 HDi vozi matorac bivse devojke, prezadovoljan je autom... A, auto je bas bas u fulu i neverovatno je udoban... Ceo auto kao da nema nikakve veze sa obicnim C4.
Taman posla...e da vecina u Srbiji razmislja kao tiizmedju 3 i 20 karak napisao:Još ću ispasti budala što ću imati troje dece

Ako imas mogucnosti to ti je definitivno najbolje resenjeizmedju 3 i 20 karak napisao:Možda ipak da uzmem malu zujalicu za sebe, i polovan minivan koji bismo koristili kad idemo svi popodne i za duža putovanja.

preporucujem c4, mada i senic nije los...
Nemoj da te brine pouzdanost, to su sjajni automobili.
Vise nije kao nekad, i svaki proizvodjac ima dobrih i losih modela. Ja sam zbog estetike uzeo megane, na kraju ispao najpouzdaniji auto koji sam imao
fiat mi je isto bio bez kvara, a svi ga pljuju....
Sad vise ne verujem u price i to sto vidim, nego kupujem srcem. I ljudi oko mene imaju slicna iskustva sa renautlom fijatom,
ponavnjam kao papagaj ovo, zato samo ono sto ti se svidja, slika sa foruma i neta, se ne slaze sa svacijim licnim iskustvom
Nemoj da te brine pouzdanost, to su sjajni automobili.
Vise nije kao nekad, i svaki proizvodjac ima dobrih i losih modela. Ja sam zbog estetike uzeo megane, na kraju ispao najpouzdaniji auto koji sam imao
fiat mi je isto bio bez kvara, a svi ga pljuju....
Sad vise ne verujem u price i to sto vidim, nego kupujem srcem. I ljudi oko mene imaju slicna iskustva sa renautlom fijatom,
ponavnjam kao papagaj ovo, zato samo ono sto ti se svidja, slika sa foruma i neta, se ne slaze sa svacijim licnim iskustvom
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Meni se Senic oduvek svidjao, ali voli dosta da brljavi... I to je jedino sto bi me odbijalo od njega.
Komsinica ima senica 2008. god u totalnom fullu, nov kupljen i ima npr problem da kad vozi, samo joj se odjedamput iskljuci instrument tabla. Isto tako je zeza senzor za svetla, nece sam da ih ukljuci, a za to joj traze Boga oca da plati..
Komsinica ima senica 2008. god u totalnom fullu, nov kupljen i ima npr problem da kad vozi, samo joj se odjedamput iskljuci instrument tabla. Isto tako je zeza senzor za svetla, nece sam da ih ukljuci, a za to joj traze Boga oca da plati..
Brzine idu u H-a !!!

to da brljavi samo citam na netu... brljavi kao i svaki drugi auto sa datom kilmetrazom, ne vishe sigurno, manje mozda od nekih
ko zna kakve ljudi voze.
prijatelj ima sa 240.000km na satu i ne pravi probleme. kuipo ga je sa pravom kilometrazom, u divu...
mani te price brljavi, garantujem da ne brljavi, posebno noviji, cak sta vise u njihovu pouzdanost bas verujem iz licnog iskustva jer vozim megane 2, sve posle 2004. 2005 su pouzdani, ako se pravilno odrzavaju
takodje citroen verovatno isto...
bas me zanima da li nuk ima problem i koliko mu je presao, jer nuk ima pravu kilometrazu...
ko zna kakve ljudi voze.
prijatelj ima sa 240.000km na satu i ne pravi probleme. kuipo ga je sa pravom kilometrazom, u divu...
mani te price brljavi, garantujem da ne brljavi, posebno noviji, cak sta vise u njihovu pouzdanost bas verujem iz licnog iskustva jer vozim megane 2, sve posle 2004. 2005 su pouzdani, ako se pravilno odrzavaju
takodje citroen verovatno isto...
bas me zanima da li nuk ima problem i koliko mu je presao, jer nuk ima pravu kilometrazu...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
table mu generalno jesu problem ali to je reseno na restilizovanim verzijama znaci, 2006+ godiste, moja je menjana u FR tako da nisam imao tih problema.
inace, to se popravlja za 30ak eur tako da nije bauk, ne u ovlascenom servisu naravno.
Slobodno mnogu da kazem da mu je elektronika dosta pouzdana, svi problemi sa elektronikom koji se navode na internetu se odnose na prve generacije laguna 2, sve ostalo je losa interpretacija.
inace, to se popravlja za 30ak eur tako da nije bauk, ne u ovlascenom servisu naravno.
Slobodno mnogu da kazem da mu je elektronika dosta pouzdana, svi problemi sa elektronikom koji se navode na internetu se odnose na prve generacije laguna 2, sve ostalo je losa interpretacija.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Samo kazem sta se njoj desava. Auto nema ni 70k km..
Brzine idu u H-a !!!

- Polke
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:09
- Garaža: Accord CL7 & Focus C519
Pogledaj i Mitsubishi Grandis, fenomenalno izgleda, a treći red sedišta nije u gepeku, tako da su i putnici u tom delu bezbedniji. Mesta koliko hoćeš.
-
Da reaktiviram temu, sa novim utiscima i razmišljanjima.
Izvozao sam Yetija poprilično od kako je topik zamro. Samo poslednje 3 nedelje sam prešao preko 5.000 km. I ništa. Nikakav problem. Jedino što ću verovatno morati da dosipam oko 0,5-1 l ulja na nekih 12.000 km. Ako nastavi ovako da radi nemam razlog da ga menjam, jer mi skroz odgovara. Loše je što sam probao sam da stavim 2 normalna dečija sedišta i jedno za bebu. Ne ide. Mogu da se uguraju, ali nije to to.
Bio sam u Nemačkoj i tamo sam se nagledao VW Touran-a. Mnogo mi se svideo, ima dobra tri sedišta na zadnjoj klupi i velik gepek. Nov je mnogo skup, tako da mogu da gledam samo polovan. Kod nas se nude uglavnom sumnjivi modeli iz uvoza sa 1.9 TDI (ili 2.0 ?!) motorom. Ono što sam video da je kupljeno kod nas su 1.6 benzinci. Zna li se nešto o tom motoru?
Prodao bih ženinu Corsu i praktično njoj kupio Touran-a. Taj auto bi išao po gradu, od aprila do oktobra 2-3 puta nedeljno na Frušku Goru, do mora i još koji izlet. Sve u svemu do 10.000 km godišnje. Nešto mi nije bitno da li je benzinac ili dizel i da li troši malo više.
Šta mislite o tome?
Izvozao sam Yetija poprilično od kako je topik zamro. Samo poslednje 3 nedelje sam prešao preko 5.000 km. I ništa. Nikakav problem. Jedino što ću verovatno morati da dosipam oko 0,5-1 l ulja na nekih 12.000 km. Ako nastavi ovako da radi nemam razlog da ga menjam, jer mi skroz odgovara. Loše je što sam probao sam da stavim 2 normalna dečija sedišta i jedno za bebu. Ne ide. Mogu da se uguraju, ali nije to to.
Bio sam u Nemačkoj i tamo sam se nagledao VW Touran-a. Mnogo mi se svideo, ima dobra tri sedišta na zadnjoj klupi i velik gepek. Nov je mnogo skup, tako da mogu da gledam samo polovan. Kod nas se nude uglavnom sumnjivi modeli iz uvoza sa 1.9 TDI (ili 2.0 ?!) motorom. Ono što sam video da je kupljeno kod nas su 1.6 benzinci. Zna li se nešto o tom motoru?
Prodao bih ženinu Corsu i praktično njoj kupio Touran-a. Taj auto bi išao po gradu, od aprila do oktobra 2-3 puta nedeljno na Frušku Goru, do mora i još koji izlet. Sve u svemu do 10.000 km godišnje. Nešto mi nije bitno da li je benzinac ili dizel i da li troši malo više.
Šta mislite o tome?