Ne bih uzeo test, jer su svi automatici, a ja necu da pravim dvaput istu gresku. Dakle, automatik mi vise ne treba AKO vec mogu da biram. Evo 17.000 km sa BMW-om i jos uvek ga nisam zavoleo, niti cu ikad. Svi su mi govorili "kad jednom kupis automatika, posle vise nikad neces hteti manuelni", ali kod mene to nije slucaj. Kad vozim automatik, imam osecaj kao da me tata drzi u krilu, a ja okrecem volan.
Druga stvar, posto ce finansije biti problem ako idem na X3, tj nece biti problem samo vozilo nego napucavanje dodatne opreme koja je prilicno skupa pa umesto 39.000 eur koliko je osnovni model, ispadne auto 45-50 hiljada, a to je vec skroz druga cenovna prica, narocito jer pricamo o doplati pa razlika nije 10-20% u ceni nego gledano kroz doplatu moze da bude i 50% veca.
Dakle, uzeo bih samo ono sto mi zaista treba, a to cu pazljivo da razmatram sta je. Recimo, na sadasnjem autu imam gomilu stvari koje mi ne trebaju a za koje se doplacuje. Prvi vec pomenuti je automatski menjac, pa onda dvozonska klima koja je totalna bezvezurija u mom slucaju, cak mi nije bitno ni da je digitalna klima. Onda gledam, za Xenon je doplata nesto manje od 1000 eur. U poslednjih godinu dana sam upalio svetla koliko puta? Mozda 10 puta. Shvatio sam da ja uopste ne vozim nocu, a danju imam dnevna led svetla svakako.
Stvari na kojima insistiram su kozni volan + manuelni menjac + parking senzori + tempomat. To je ono cega mogu da se setim ovog momenta da mi je neophodno.
Mogu ili tako ili da uzmem jaku opremu, ali losiji auto (npr X1 ili Q3).
@Floyd, ne dolazi u obzir GLK jer je za moj ukus toliko ruzan da zaista ne mogu toliki kompromis da pravim.