320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: 320d za Q5

Post od sebekkg »

a koji ti je to auto u potpisu :D

elem pogledaj, naravno, samo im reci u welautu, ako nesto kenjaju, da ima ljudi koji vise vrednuju, slobodno im nabaci, da znaju da opusteno mozes x3 da uzmes, sto i jeste konkurent q5. Mada iako vise volim audi, iskren sam budi i vidi koji ti se vise svidja, i jel bi u delti kupio neki test auto, ili nov sa DOOOOBROM ponudom?
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Vidim da ipak neces tako lako da se odreknes BMW-a :)
Uzmi u razmatranje i GLK. Nije da mi se nesto preterano svidja ali mnogi ga hvale.
Uostalom i cene su im super...http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
Novi X3 je stvarno prelep ali su jos uvek malo skuplji (ako oces malo jacu opremu)...ne znam da li ti odgovora cena.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ne bih uzeo test, jer su svi automatici, a ja necu da pravim dvaput istu gresku. Dakle, automatik mi vise ne treba AKO vec mogu da biram. Evo 17.000 km sa BMW-om i jos uvek ga nisam zavoleo, niti cu ikad. Svi su mi govorili "kad jednom kupis automatika, posle vise nikad neces hteti manuelni", ali kod mene to nije slucaj. Kad vozim automatik, imam osecaj kao da me tata drzi u krilu, a ja okrecem volan.
Druga stvar, posto ce finansije biti problem ako idem na X3, tj nece biti problem samo vozilo nego napucavanje dodatne opreme koja je prilicno skupa pa umesto 39.000 eur koliko je osnovni model, ispadne auto 45-50 hiljada, a to je vec skroz druga cenovna prica, narocito jer pricamo o doplati pa razlika nije 10-20% u ceni nego gledano kroz doplatu moze da bude i 50% veca.
Dakle, uzeo bih samo ono sto mi zaista treba, a to cu pazljivo da razmatram sta je. Recimo, na sadasnjem autu imam gomilu stvari koje mi ne trebaju a za koje se doplacuje. Prvi vec pomenuti je automatski menjac, pa onda dvozonska klima koja je totalna bezvezurija u mom slucaju, cak mi nije bitno ni da je digitalna klima. Onda gledam, za Xenon je doplata nesto manje od 1000 eur. U poslednjih godinu dana sam upalio svetla koliko puta? Mozda 10 puta. Shvatio sam da ja uopste ne vozim nocu, a danju imam dnevna led svetla svakako.
Stvari na kojima insistiram su kozni volan + manuelni menjac + parking senzori + tempomat. To je ono cega mogu da se setim ovog momenta da mi je neophodno.
Mogu ili tako ili da uzmem jaku opremu, ali losiji auto (npr X1 ili Q3).

@Floyd, ne dolazi u obzir GLK jer je za moj ukus toliko ruzan da zaista ne mogu toliki kompromis da pravim. :nonono:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Texonja napisao:Kad vozim automatik, imam osecaj kao da me tata drzi u krilu, a ja okrecem volan.
:rofl: :rofl:
Texonja napisao:@Floyd, ne dolazi u obzir GLK jer je za moj ukus toliko ruzan da zaista ne mogu toliki kompromis da pravim.
Dobro to je vec stvar ukusa :zbunjen:
Nije ni meni neki lepotan ali u kvalitet i pouzdanost Mercedesa ne sumnjam.
Q5 izgleda najmocnije, kao da je iz vise klase ali me u poslednje vreme malo smara jer ih sve vise vidjam po gradu...

Ako mozes da se uklopis sa lovom, novi X3 bi bio najbolji izbor :doubleup:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Bio je juce neki tip da gleda Yarisa... Verovatno ce da otputuje sutra-prekosutra za 8k, tako da to olaksava doplacivanje. Takodje, morao bih da cekam par meseci X3 jer se pravi u Americi i jer bih uzimao "custom", a ne sa lagera, ali ni to nije problem jer ovog puta nisam u bilo kakvoj zurbi. Necu dozvoliti gresku ovog puta. Prevelike su pare.

Istina, Q5 je ubedljivo najlepsi, a i nekako mi je srcu milo jer znam da je on u sustini "Veliki Golf", a verovatno svi znaju da sam ja oboleo od VW sindroma. :siriruke:
Problem tog auta je sto ga ne radi Delta Motors, nego Porsche Srbija. Ja se cudim svaki put koliko su ti ljudi u BMW-u ljubazni i koliko imaju zivaca za kupce. Prosto pomislim da nisam u Srbiji, za razliku od Porsche-a gde imam osecaj da sam u Iraku.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

@ texonja, to sto si naveo od opreme i jeste ono sta ti treba, kozni volan, parking senzori (koji su na bmw odlicni+ odlican gui na centralnom ekranu), xenone naravno-ako nisu nesto bezobrazno skupi, jer znaci taj kvalitet svetlosti po lose osvetljenom putu,i jedino ako bi imao dobar audio sistem(pristojna cena). Znaci nista vise coveku ne treba a da uziva u voznji. Nego samo da ne bude kao onaj fazon za opelom, strpaju nesto u paket opreme, pa moras da uzmes i neke bezvezne stvari da bi uzeo npr prskalice svetala+xenon, moras uzeti i navigaciu(neku skuplju bese) i tako neke stvari, za sta ti izbiju iz dzepa bar 550e,ako ne i vise.
Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ostajes ti na BMW-u :sreckovic:
Ne zalim te ni malo!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

sebekkg napisao:@ texonja, to sto si naveo od opreme i jeste ono sta ti treba, kozni volan, parking senzori (koji su na bmw odlicni+ odlican gui na centralnom ekranu), xenone naravno-ako nisu nesto bezobrazno skupi, jer znaci taj kvalitet svetlosti po lose osvetljenom putu,i jedino ako bi imao dobar audio sistem(pristojna cena). Znaci nista vise coveku ne treba a da uziva u voznji. Nego samo da ne bude kao onaj fazon za opelom, strpaju nesto u paket opreme, pa moras da uzmes i neke bezvezne stvari da bi uzeo npr prskalice svetala+xenon, moras uzeti i navigaciu(neku skuplju bese) i tako neke stvari, za sta ti izbiju iz dzepa bar 550e,ako ne i vise.
Sta bulaznis? :mrgreen:
Ne ogranicavaju te paketom ako to hoces moras i ovo..

imas ponudjen neki paket koji ti izadje povoljnije za par stvari... Npr. xenon + navigacija, platis 100e manje nego odvojeno..
Ili ako hoces da im das pare, sve pojedinacno uzmes :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ja sam te razumeo da kupujes polovan auto iz nemacku :)
Ako je nov u pitanju, onda naravno trebas da uzmes u obzir i kvalitet usluge lokalnog dilera a bitna stavka je i to kako ce koji da ti proceni sadasnji auto ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Day Walker napisao: Sta bulaznis? :mrgreen:
Ne ogranicavaju te paketom ako to hoces moras i ovo..

imas ponudjen neki paket koji ti izadje povoljnije za par stvari... Npr. xenon + navigacija, platis 100e manje nego odvojeno..
Ili ako hoces da im das pare, sve pojedinacno uzmes :D

pa gledao sam na konfiguratoru i uglavnom trpaju pakete, ima kao tamo i dodatno svaka stavka podeljenja, ali bude onako sa - oznaceno da ne mozes da biras, ili im je mozda samo sajt u problemu. :zbunjen:
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Floyd napisao:Ja sam te razumeo da kupujes polovan auto iz nemacku :)
Ako je nov u pitanju, onda naravno trebas da uzmes u obzir i kvalitet usluge lokalnog dilera a bitna stavka je i to kako ce koji da ti proceni sadasnji auto ;)

samo da kaze, da mu je ispala negde servisna knjiga :D
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma nije to njima problem, posebno onima u BMW-u.
X3 se ne prodaje tako lako pa kontam da ce ozbiljnom kupcu izaci u susret tako sto nece da mu daju bezobraznu cenu za njegov auto.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Neko spomenu parking senzore BMW-a i interface, a mislim da je bas kod BMW-a auto na ekranu prikazan horizontalno umesto da bude vertikalno kako bi bilo logicno zbog pracenja situacije, a ne da se prilikom manevrisanja mora obrtati slika u glavi. Uglavnom, sto se tice materijala, a verujem i lezanja mislim da nikako neces pogresiti sa bavarcem.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Iskreno,meni je i ako najlepse resenje,takodje i najgluplje na Bmw-u... Ne znam kako je kada nemas ekran,kapiram da samo piste kao na Audiju,sto je meni sramota,ali kada imas navigaciju,moras u nju da gledas dok vozis u rikverc,sto je i te kako glupo... Cim sam seo da vozim X5 i krenuo u rikverc,prvo sto sam pored svog odusevljenja dzipom prokomentarisao je bilo to :D
Opet ispada da pricam zato sto je Mercedes u pitanju,ali je tu najbolje i najprostije reseno,da na retrovizoru vidis parking senzore koji su odmah iznad soferke i da pored toga imas i zvucno upozorenje,jednom na 45cm i drugi put na 30cm ja mislim...
A na navigaciji se prikazuje kamera ako je imas,sto je logicno...
X3 ako ti se svidja je super vozilo,kao i svaki Bmw... Sve je to stvar ukusa.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

dragvorl napisao:Neko spomenu parking senzore BMW-a i interface, a mislim da je bas kod BMW-a auto na ekranu prikazan horizontalno umesto da bude vertikalno kako bi bilo logicno zbog pracenja situacije, a ne da se prilikom manevrisanja mora obrtati slika u glavi.
Jok, vertikalno je, ovako kao na slici, barem na ovom X3 kojeg sam danas provozao.
Slika
Zaključana tema