2018 Ford Focus
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: 2018 Ford Focus
Jeste n1. Zbog toga sam ga i uzeo.
Poredjenja radi mene je n1 izasao 12.500e a kolegi firma sad kupuje za 20.000e putnicku verziju.
Budzet sam zacrtao pre kupovine i tu se uklapao dizel 120ks u klot opremi ili 1.0 u jakoj opremi. Kad sam video razliku kako izgledaju jedan i drugi odlucio sam se za benzin. Da mi neko poklanja onda definitivno dizel.
Dizel od 86ks nisam razmatrao, racunam da bi mi bio slab.
Poredjenja radi mene je n1 izasao 12.500e a kolegi firma sad kupuje za 20.000e putnicku verziju.
Budzet sam zacrtao pre kupovine i tu se uklapao dizel 120ks u klot opremi ili 1.0 u jakoj opremi. Kad sam video razliku kako izgledaju jedan i drugi odlucio sam se za benzin. Da mi neko poklanja onda definitivno dizel.
Dizel od 86ks nisam razmatrao, racunam da bi mi bio slab.
Kakvi su vasi pogledi na kupovinu novijeg ili skupljeg auta sa dizelom a u svetlu ovih zabrana ili ti hajke na dizele?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Za nova velika kola tesko da ce se ista promeniti na kraci rok. U malim su vec neki i izbacili dizel iz ponude.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Mislio sam na neki period koliko traje jedna generacija. I recimo neke skplje autombile, na primer da li ima bojazni uzeti predhodnu generaciju dizela.
Pa ako zivis u DE itekako ima veze, jer ne znas u kom smeru moze da se krene, a plus pitanje vrednosti auta nakon 3 do 4 god je upitno, jer mnogi gradovi po Evropi uvode ili planiraju ogranivenja /zabrane.
Nemci ne vole neizvesnost te vrste, zato je i prodaja dizela znatno opala.
Vecina skupljih auta sa dizelom su uzeti na lizing, gde vlasnika nine briga nakon 3 god sta ce biti sa istim. Privatno, gde gledas kolika ce biti ostatna vrednost auta za prodaju, nije sve jedno.
Plus ako imas DPF i EGR, u gradskoj voznji se brzo unistavaju, a vadjenje istih u civilizovanom svetu se pomera ka statistickoj gresci, na stranu sto je ilegalno.
Moj 1.0 125 u C Maxu koji je tezi i manje aerodinamican od Fokusa, nakon 11kkm, 6.9 l na 100 cep metodom.
Vecina skupljih auta sa dizelom su uzeti na lizing, gde vlasnika nine briga nakon 3 god sta ce biti sa istim. Privatno, gde gledas kolika ce biti ostatna vrednost auta za prodaju, nije sve jedno.
Plus ako imas DPF i EGR, u gradskoj voznji se brzo unistavaju, a vadjenje istih u civilizovanom svetu se pomera ka statistickoj gresci, na stranu sto je ilegalno.
Moj 1.0 125 u C Maxu koji je tezi i manje aerodinamican od Fokusa, nakon 11kkm, 6.9 l na 100 cep metodom.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Za nova kola tesko da ce uvesti zabrane, za Euro 6 pricam. Za starije je izvesno da ce imati veci pad vrednosti cim zabrane stupe na snagu. Ali za velika kola, D + segment tesko da ce ih izbaciti tek tako, tu je dizel i dalje u prednosti. Potisnuce ih iz malih auta, sto je i logicno. Za razliku od Spanije i Francuske i jos par zemalja, Nemci nikad nisu bili ultra dizel orjentisani.ikac2000 napisao: 23 Okt 2018, 12:18 Pa ako zivis u DE itekako ima veze, jer ne znas u kom smeru moze da se krene, a plus pitanje vrednosti auta nakon 3 do 4 god je upitno, jer mnogi gradovi po Evropi uvode ili planiraju ogranivenja /zabrane.

Poslednja rečenica je naopaka za 180°.
U Francuskoj, a pogotovo Španiji se više voze mala kola, češće benzin, a Nemci voze svoje, mahom dizele.
Pogledaj prodaju u D poslednjih 15 godina.
U Francuskoj, a pogotovo Španiji se više voze mala kola, češće benzin, a Nemci voze svoje, mahom dizele.
Recimo u NL ne moze (moze ali tesko) da se uzme benzinac na Liz ako se prolazi vise od 20.000km godisnje. Sto je realno jako malo ako se racunaju i odmori, cak ako i ne stanujes daleko od posla... Hibride su poceli isto da limitiraju kao i benzince....
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pogledao sam ja jos ranije, ne znam gde si ti gledao.aviator napisao: 23 Okt 2018, 14:41 Poslednja rečenica je naopaka za 180°.
- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2018-10-23-15-15-17-111_com.google.android.apps.docs.png (66.89 KiB) Pogledano 1808 puta

Ha. A izvor i uzorak? Samo za 2014. ili... Daj link.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Prekucaj to iz zaglavlja u google i izbacice ti, imas za sve

Ono sto je bilo do polovine 2015 u DE i nakon toga nema veze sa vezom u pozeljnosti dizela kod veceg dela privatnog stanovnistva, jer ko je lud da spuca novac u dizel kada ne zna koliko ce auto vredeti za 3 do 4 god. Sada vec oni sto su kupili dizelase Avgusta 2015 sa Euro 5 ne mogu da ih voze po nekim gradovima.
Ako i kazem da je ceo salon VW a kod mene samo na TSI, ukljucujuci Pasata i Tiguana, i osim T6....
Ako i kazem da je ceo salon VW a kod mene samo na TSI, ukljucujuci Pasata i Tiguana, i osim T6....
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa evo, moja firma je uzela dizel Focusa i ove godine, a svake 3 menjaju kola. Naravno sve u Nemackoj. Sve sto uzimaju je C segment dizel. Zavisi kojim tempom ce ici te zabrane, sto se zabrani gubice na vrednosti. Pitanje i koliko ce ovaj lov na vestice trajati, politicari izmisljaju svasta, koliko ce uspeti to da proguraju i na koji rok je pitanje. Industrija stalno lobira i ublazava te ideje raznih kikiriki menadzera.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Dobro izgleda spreda ali od pozadi...