Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Ne brže od života!

Post od ftj »

Ma ako cemo iskreno ja se i dan danas potrkam, doduse uvek u idealnim uslovima i nikad ne dovodim ni sebe ni druge u opasnost. Trkanje po zakrcenim gradskim ulicama i uletanje u nezgodnu krivinu tom brzinom je krajnje rizicno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja iskreno ne verujem da bi to pomoglo...
Idioti se ne plase da ce da zavrse u sanduku ili kolicima, sto bi se plazili bilo kakve zakonske kazne? Za takve ne znam sta pomaze
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sad sam procitao komentar na 24sata o ovoj nesreci:

"netje se taj vratiti niukakva kola... solomio je 2 prsljena... ja sam u tom trenutku bio u urgentnom kada sam pao na poslu http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 5225.phtml ostao je paraplegican... (Nece moci da hoda)"

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 5200.phtml
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ne znam jel se seca iko one nesrece u Takovskoj kad se Punto i Stilo sudarili,najveci dokaz da konjaza nema veze sa nezgodama,vec stil voznje.Ja svaki put kad sednem u kola od Zvezdare do Dorcola se nagledam takvih manevara,ja generalno vozim ko penzioner +- 10 km od ogranicenja,auto sam najbrze vozio 130 na autoputu i to je to.
Beograd postao ko divlji zapad,ne trebaju nama nepogode ko sto su Cunamiji i ostala cuda,sami cemo se istrebiti ovako.A najgore od svega ja ne znam da li je iko robijao zbog voznje od ovih vecih prekrsaja,ali zato se zute trake sankcionisu i brzine od 62 km u gradu kao da su prekrsaji od esencijalne vaznosti.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Grujic napisao: Idioti se ne plase da ce da zavrse u sanduku ili kolicima
Zato sto ne razmisljaju o tome. Napali se u momentu, skoci nivo testosterona i udri po gasu...
... isto kao sex bez kondoma sa nepoznatom zenskom. :uf:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Grujic napisao:Ja iskreno ne verujem da bi to pomoglo...
Idioti se ne plase da ce da zavrse u sanduku ili kolicima, sto bi se plazili bilo kakve zakonske kazne? Za takve ne znam sta pomaze
Preko 30km/h prekoračenja u gradu se uzima dozvola i kraj a onda neka vozi GSP. Onaj koji vozi ponovo bez dozvole u zatvor!
Trenutno u Srbiji ima 900 "šofera" kojima je oduzeta dozvolla na "tačkice", a kad bude 9000 godišnje i to momaka iz silnih auta, pa kad krenu da slušaju časove ponovo i idu doktoru na pregled, onda će da bar malo da porazmisle do drugog puta.
Znači, jako strroge kontrole, i to sankcionisati samo teške prekršaje, tipa pijanstvo preko 1%, crveno svetlo, brzine preko 30km/h u graddu i van grada 50km/h, preticanje na punoj liniji i sl, i uspeh je sigurno zagarantovan i rezultati dolaze za manje od 1 godine. 9000 silnih bez dozvole, ej! Pa da vidimo.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ta nesreca u Takovskoj je bla bas specificna, jer su takvi udesi relativno cesti al su posledice srecom uglavnom daleko manje..
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kad bi kod nas sudstvo radilo ekspresno i strogo za saobracajne prekrsaje, kao u Velikoj Britaniji za prekrsaje-prestupe na sportkim dogadjajima [nama poznate uglavnom fudbalske utakmice], sigurno bi se popravila situacija u saobracaju ...
Samo stroge kazne, po hitnom postupku, bez mogucnosti odlaganja/korupcije.

Ima vozaca koji svesno prave prekrsaj, najcesce prekoracenje brzine, zato sto znaju da ce sa 10-20e nastaviti dalje ...
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Svega ovog ne bi bilo kada bi se znalo da ce svako ko napravi ovakvo nesto dobiti debelu zatvorsku kaznu + debelu novcanu kaznu + dozivotnu zabranu upravljanja vozilom. Ovako tatini sinovi izadju za par dana ili meseci pa posle jovo na novo.
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

steva_anya napisao: Ima vozaca koji svesno prave prekrsaj, najcesce prekoracenje brzine, zato sto znaju da ce sa 10-20e nastaviti dalje ...
Evo ja sam medju njima, ali racunam na 5.000 din jer ne umem da podmicujem. Put Zrenjanin-Novi Sad ne mogu da vozim 80km/h. Ubi me, ne mogu... Ne divljam, ali vozim 100-110km/h jer znam da za to prolazim sa novcanom kaznom. Isto je na svim magistralnim putevima. Retko idem ispod 100km/h gde je limit 80km/h.
Po autoputu ista prica, uvek idem 20-30km/h preko limita.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Mislim da se malo preteruje sa izjavom da niko ne ide u zatvor za ovakve stvari.. Mislim da paja tu ima vise da kaze
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa niko nije rekao da se ne ide samo sto neko izadje ranije nego sto bi trebalo
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Procitaj komentare po novinama pa ces da shvatis na koga se odnosio moj komentar :)
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Sad gledam na youtube-u i kod tog knaufa moze da se nagrabusi samo tako...
Pitanje momenta kad ce neko izgubiti kontrolu i uleteti u publiku,bar po ovom snimku...

http://www.youtube.com/watch?v=9F0YSPv5qqw#t=00m30s
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Texonja napisao:Isto tako verujem da je svako imao situaciju da se potrkao sa nekim nekad, priznali to ili ne.
Evo, ja nisam :mrgreen:

Kako god, iritantno je da ljudi divljaju kako stignu, kako u automobilima, tako i na motorima. verovatno se deo njih procesuira, ali i dalje ih ima na ulici. Koliko sam samo noci proveo jeduci sladoled na Terazijama, dok su saobracajci "u akkciji". Zaustave sve koji dodju iz Prizrenske (sa Brankovog) i skoro svi duvaju. Bude tu gomila onih nastavaka... Medjutim, rekoh skoro, a to je zato sto oni sa boljim kolima skoro pregaze "sluzbeno lice na obavljanju duznosti". Neki stanu, progovore malo i odu.
Zvuci kao fraza, ali nagledao sam se toga...

Da ne gresim dusu, jedno vece je bilo milina za videti: Intervetna, marica i par patrola saobracajne. Zaustavljali i testirali ove "obicne", dok su bolji , ako se pozale, uglavnom dobijali i gratis pregled auta i istresanje na ulici :doubleup: Dakle, nema pravila.

A mene zaustavi pandur (u SM), jer sam prekoracio brzinu (50km/h). I to sam bio parkiran, krenuo, prva, druga, malo gasa kako bih se prestrojio levo, a da ne smetam ovima iza i STOP... I sada ja njemu objasnjavam kako Clio u drugoj ne moze da ide 62 kmh, a ni navigacija se ne bi slozila da sam vozio toliko :rofl: Srecom, tada je stupio na snagu novi ZOBS, pa su me samo utefterili, opomenuli i cao.
Odgovori