Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od dragvorl »

Eto onda potencijalnog razloga zasto je u Ceskoj jeftiniji. Ne bi me cudilo da idu sa malim ili nikakvim profitom na trzista gde hoce da se probiju. Ali to je vec do strategije marketing odeljenja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ventus
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2013, 13:49

Post od Ventus »

Slazem se da su cene pojedinih automobila jeftinije u drugim zemljama negoli u zemljama gde se proizvode (USA trziste bih ostavio po strani).

Ali zbog cega se onda dize ogroman spin da ce upravo ta drzavna subvencija od 3000 eura po automobilu siromasnom srpskom kupcu obezbediti neku extra cenu i povoljnost koju niko nema,ako je moguce da se isti automobil prodaje 3000 jeftinije nego u Srbiji sa znatnom vecim ulaznim troskovima (transport do Ceske,radna snaga...) postavlja se pitanje opravdanosti ovakve odluke (subvencije).
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kako sam ja razumeo gitaristu, drzava je po ugovoru u obavezi da za svakog novo-zaposlenog isplati Fiat-u 10ke.
Fiat-u zbog povecane traznje treba vise radnika te planira da zaposli 1400 novih i za to bi od drzave ni kriv ni duzan dobio 14.000.000e.
E, navodno oni te pare nece uzeti od drzave ali ce drzava s'istim parama raditi subvenciju za 5000 primeraka 500L.

To je u principu dil koji odgovara i jednima i drugima ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ne, nego ce uzeti te pare a onda prodavait 500L jeftinije. Ovako ispadne da ne subvencionise vozila drzava vec sam fiat :)
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Rekla- kazala...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nije šija nego vrat. Videli da su pojeli i da se digla prevelika frka uključujući i sve ambasadore pa promenili priču. Suština je ista, a priča je nebulozna. Fiatu ne treba neki milion pa odlučio da časti Srbe evropskom cenom. Ma važi, a ja sam teletabis. (ajd udrite na ovo poslenje :D )
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Ne, nego ce uzeti te pare a onda prodavait 500L jeftinije. Ovako ispadne da ne subvencionise vozila drzava vec sam fiat :)
Pa to mu dodje isto :)
Fiat je u principu mogao da uzme tu lovu i odnese u IT...ovako, ostaje u zemlji.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jeste, ali ovako drugi ne mogu da se zale na neravnopravne uslove :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Da je kampanja krenula pričom Fiat spustio cene i dotira deo kamate svi bi bili super srećni, a mi ne bi vodili ovu diskusiju, međutim kako to obično biva u zemlji Srbiji u želji da se zarade jeftini politički poeni napravi se teško sranje pa se onda na glup način vade iz njega.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Subvencionisani Fiat 500L Nacionale

Post od MilisaV »

Zaboravljate da se subvencioniši i krediti i to samo za fijat.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

paja napisao:Fiatu ne treba neki milion pa odlučio da časti Srbe evropskom cenom.
Pa nije Evropska cena...u IT je svakako skuplji nego kod nas a verovatno i u celoj zapadnoj EU.
Koja je fora sa Ceskom, gde su svi automobili jeftiniji, ja ne znam ali jeste malo cudno da se na cenovniku za njihovo trziste odmah daje akcija za najtrazeniji model.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Mamu im diplomatsku, kako skaču za svoje, pa makar i za siću :x
Baš me zanima dal' će naši da stisnu jaja...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

dragvorl napisao:Eto onda potencijalnog razloga zasto je u Ceskoj jeftiniji. Ne bi me cudilo da idu sa malim ili nikakvim profitom na trzista gde hoce da se probiju. Ali to je vec do strategije marketing odeljenja.
Ovde ne govorimo o nijansama već o ozbiljnim ciframa. 3.000 € razlike u ceni između tržišta matične fabrike i stranog tržišta (koje nije Amerika ili zemlja trećeg sveta) je veoma ozbiljna.

Fiat tamo ima tu cenu bez subvencije a ovde država iz budžeta pomaže mojim parama nekoga ko nije socijalna kategorija.

U vezi subvencionisanog kredita, to je FAS u potpunosti preuzeo na sebe, oni finansiraju kamatu a ne država.
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

Zaseda savet fabrike. Tema, loše poslovanje u prethodnom periodu.
Predsedavajući:Gospodo, poslovanje je bilo loše u prethodnom petogodišnjem planu i došli smo do zaključka da su za to krive
mašine i da treba da kupimo nove ruske mašine...
(Mile se javlja za reč)
Predsedavajući: Kaži Mile!
Mile: Kada je moja baba pre rata držala kupleraj...
Predsedavajući: Mile, mani nas tvoje babe i kupleraja, ovo je ozbiljan sastanak!
(Nakon 5 godina, održava se sličan sastanak)
Predsedavajući: Gospodo, poslovanje je bilo loše i u ovom petogodišnjem planu i došli smo do zaključka da su za to krive
mašine i da treba da kupimo nove američke mašine...
(Mile se opet javlja za reč)
Predsedavajući: Šta je Mile !?!
Predsedavajući: Mile, opet ti o babi i kupleraju, rekao sam ti da je
ovo ozbiljan sastanak!
(Nakon 5 godina, ista priča...)
Predsedavajući:Gospodo, poslovanje je opet bilo loše i došli smo do zaključka da su za to definitivno krive mašine i da treba da kupimo nove nemačke mašine...
(Mile se i ovoga puta javlja za reč)
Predsedavajući: Mile, ti opet o babi i kupleraju? Hajde baš da čujemo šta je tvoja baba radila pre rata!
Mile: Kada je moja baba pre rata držala kupleraj i posao išao slabo, nije menjala krevete nego kurve!
:loool: :loool: :loool: :loool:
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Woodoo napisao:Ovde ne govorimo o nijansama već o ozbiljnim ciframa. 3.000 € razlike u ceni između tržišta matične fabrike i stranog tržišta (koje nije Amerika ili zemlja trećeg sveta) je veoma ozbiljna.
Kao sto rekoh a sad sam i proverio...

Renault Clio 4 1.5 dci 75ks Expression u CZ kosta 12.400e a u FR 18.370e.

Isti taj Fiat 500L Pop o kome se prica je u IT 15.500e, u FR 15.700e a u DE skoro 16ke.

E sad, sto je u Ceskoj najjeftiniji, mozemo samo da nagadjamo...uostalom i nije jeftiniji nego se daje na nekoj akcijskoj ceni.
Odgovori