Mazda CX-5
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Mazda CX-5
Outlander je duži 10cm, ali ima 3cm kraće međuosovinsko rastojanje. Ne kažem da nema više mesta, nego je pitanje da li su direktni rivali. U stvari više jesu nego što nisu, samo sam hteo da skrenem pažnju da se tu ni ne zna šta je sve ista klasa. Kad na svakih 5cm možeš da nađeš bar po jedan SUV/Crosover.
Direktni su rivali, ne mogu svi da budu identicnih dimenzija. Outlander je i laksi, iako je duzi. A istina je to sto kazes za ponudu.
Vidim na testovima da CX 5 sa 2.0 benzincem cak i u AWD verziji ostvaruje neverovatno nisku potrosnju:
"In the city we were able to ride a straight eight liters, as indicated by the manufacturer. For this category of car with petrol engine is really incredible. Out of town can with gasoline Mazda CX-5 ride for 6.5 liters. The manufacturer gives 5.8, which is not that much difference. When driving at highway motor rotates at a speed of 130 km / h 3000 rev. / Min. and at this rate decreases from the tank every 100 km 8.3 liters of petrol."
Prosto je neverovatno da trosi 8 litara u gradu.
Ja bih pre izabrao benzinca nego dizela.
http://translate.googleusercontent.com/ ... cC2eYJjpOw
"In the city we were able to ride a straight eight liters, as indicated by the manufacturer. For this category of car with petrol engine is really incredible. Out of town can with gasoline Mazda CX-5 ride for 6.5 liters. The manufacturer gives 5.8, which is not that much difference. When driving at highway motor rotates at a speed of 130 km / h 3000 rev. / Min. and at this rate decreases from the tank every 100 km 8.3 liters of petrol."
Ja bih pre izabrao benzinca nego dizela.
http://translate.googleusercontent.com/ ... cC2eYJjpOw
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Merili po bordu ili do čepa? Zvuči nerealno, sem ako im grad nije Novi Beograd u 3 ujutru. Nisam otvarao test, tako da mi samo kaži da je još 4x4 verzija trošila 8 po gradu da se pljasnem po glavi.
Tapatalk HD

Tapatalk HD
U svim testovima na koje sam naisao svi pominju neverovatnu malu potrosnju benzinca i dizela.
Cak se pominje da ne ide preko 9.
10 litara u fazonu "Ako vas je 5 u kolima sa stvarima i ako vozite kao ludaci"
Cak se pominje da ne ide preko 9.
10 litara u fazonu "Ako vas je 5 u kolima sa stvarima i ako vozite kao ludaci"
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Treba imati u vidu da je taj 2.0 benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva i stepenom kompresije od 14:1. Isto tako i da je mazdina preporuka za te motore premium benzin koji u Japanu ima 100 oktana. Postoje i motori koji ne zahtevaju premium, ali imaju manji stepen kompresije 13:1 pa im je i potrošnja neznatno veća.
Pride ima i svojevrstan KERS.
Sve u svemu izuzetno štedljivi motori.
Pride ima i svojevrstan KERS.
Sve u svemu izuzetno štedljivi motori.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozda toliko trosi sa 100 oktanskim gorivom, efikasnost je u direktnoj vezi sa stepenom kompresije.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zato sam i naveo. Mislim da benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i tom kompresijom i benzin od 95 oktana ne bi baš bili idealna kombinacija.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Ja sam gledao ceske i poljske testove, kao i nemacke uporedne i sa normalnim benzinom se vozi. Ne verujem da su u ceskoj i poljskoj sipali 100 oktana.
Pise na dosta mesta da je sasvim dovoljan 95 oktana. Takodje do pise i u katalogu - RON 95.
7,4l u proseku benzinac na testu, litru manje od Yetia 1.8 TSI.
http://translate.google.com/translate?h ... CE4Q7gEwBg
Pise na dosta mesta da je sasvim dovoljan 95 oktana. Takodje do pise i u katalogu - RON 95.
7,4l u proseku benzinac na testu, litru manje od Yetia 1.8 TSI.
http://translate.google.com/translate?h ... CE4Q7gEwBg
Poslednja izmena od cozmo u 11 Apr 2013, 11:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Cozmo opusti se, u pitanju je Mazda a ne Toyota tako da nije toliko bitno 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozes ti da sipas i cumur unutra, ali pitanje je samo koliku snagu daje sa njim. Ne znam da li su naglasili sa kojim gorivom daje date performanse.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Drugar koji radi u Toyoti je skoro vozio mazdu CX-5 na Navaku, kada su dobili novi RAV-4 obezbedili su im nekoliko automobila konkurencije radi poređenja.
Njegov utisak je da CX-5 ima ozbiljnih problema sa stabilnošću. Pri svakom ulasku u krivinu zadnji kraj mu je ozbiljno bežao. Prvo je pomislio da je do njega međutim i kada su je i ostali vozili isti simptomi su se pokazali. Bukvalno je kolona uvek morala da usporava iza Mazde jer su u krivini morali dosta da usporavaju kako bi iskontrolisali auto. Vozili su 4WD verziju.
Sa druge strane prijatno je bio iznenađen ponašanjem Kie Sportage.
Njegov utisak je da CX-5 ima ozbiljnih problema sa stabilnošću. Pri svakom ulasku u krivinu zadnji kraj mu je ozbiljno bežao. Prvo je pomislio da je do njega međutim i kada su je i ostali vozili isti simptomi su se pokazali. Bukvalno je kolona uvek morala da usporava iza Mazde jer su u krivini morali dosta da usporavaju kako bi iskontrolisali auto. Vozili su 4WD verziju.
Sa druge strane prijatno je bio iznenađen ponašanjem Kie Sportage.
Mazda zahteva 95 oktana, a u SAD su smanjili kompresiju sa 14:1 na 13:1 zato sto vecina toci "regular" benzin od 91 oktana. Odnosno misle da bi preporuka tocenja 95 oktana oterala kupce.
To enable running on regular gas, the U.S. version will have a compression ratio of 13:1, which means fuel economy and torque will diminish by about 3 to 5 percent, according to Mazda.
http://www.caranddriver.com/news/mazda- ... gines-news
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
8.3l je pri 130 i 3000rpmcozmo napisao:When driving at highway motor rotates at a speed of 130 km / h 3000 rev. / Min. and at this rate decreases from the tank every 100 km 8.3 liters of petrol."
Dovoljno je da se pogleda razlika u CO2 i ne čudi što manje troši od ovih drugih (Yeti, Tiguan)
Exhaust CO2 155 g / km 189 g / km 178 g / km
Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa kao sto lazu za potrosnju, identicno lazu i za CO2, te dve stvari su direktno povezane i tokom istog testa se mere.