TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od rade74 »

Stara Pazova proizvodi Gorenje , rece mi matori da kvalitetno rade jer je bio u fabrici.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:thumbup:
I meni je gorenje prvo palo na pamet.
Videcu sutra kad majstor postavi dijagnozu
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

sebekkg napisao:uzmi ovaj stb1, jeste da je najskuplji, ali koliko znam i bolje su komponente unutra, tako je manja verovatnoca da ce biti problema pri radu.
Uzeo Horizons S RF modulatorom(3790,00), prikačio na krovnu antenu i šljaka sve ok, slika ko mLIJEKo. :D
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

@blaugrana

Čuo sam da su Termorad bojleri poprilično dobri, a nisu skupi...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Puzo81 napisao:
sebekkg napisao:uzmi ovaj stb1, jeste da je najskuplji, ali koliko znam i bolje su komponente unutra, tako je manja verovatnoca da ce biti problema pri radu.
Uzeo Horizons S RF modulatorom(3790,00), prikačio na krovnu antenu i šljaka sve ok, slika ko mLIJEKo. :D
:doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moram i ja tašti da kupim to čudo, zavlačio sam se iza televizora i ima SCART ulaz. Znači kod njega može i uređaj bez tog RF modulatora? Da kupim ovaj obični Horizons ili ipak taj malo skuplji?
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

rade74 napisao:Stara Pazova proizvodi Gorenje , rece mi matori da kvalitetno rade jer je bio u fabrici.
Meni su prodavci (i jedan serviser potvrdio kada je crkao bojler Gorenje) rekli ovako:

Nešto od Gorenje proizvoda se radi kod nas, nešto u Kini (Midea).
Dok npr. u Gorenje fabrici u SLO se pravi Bosch.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Saša napisao:Moram i ja tašti da kupim to čudo, zavlačio sam se iza televizora i ima SCART ulaz. Znači kod njega može i uređaj bez tog RF modulatora? Da kupim ovaj obični Horizons ili ipak taj malo skuplji?
Ja sam direktno antenu ubacio u set top box, i iz set top boxa kablic (isti kao antenski) u TV. Slika je odlicna, tako da ti scart ne treba
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ništa te ja nisam razumeo. :D Koji bre box da kupim a da radi posao (i da ne crkne pre vremena) a da me što manje košta? :D TV dakle ima antenski i scart ulaz i ništa više (audio i video činč ulaze ne računam)...

E da... Druga varijanta: ženini matorci imaju u kući i IPTV by Orion, povezan na noviji LCD TV. Ima li neke šanse da se taj signal nekako koristi i na tom drugom (ali analognom) televizoru? Pretpostavljam da treba još jedan Orionov IPTV box (ali sa SCART izlazom ili tako nečim), plus razvlačenje mrežnog kabla? Jel to bolja ili jeftinija varijanta?
Poslednja izmena od Saša u 27 Maj 2015, 13:21, izmenjeno 2 puta ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Mi uzeli nekih 5 Bear uredjaja, sve super radi, jos po kucama gde su obicne antene, umesto 5,6 programa, sada imamo brdo kanala...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Saša napisao:Ništa te ja nisam razumeo. :D Koji bre box da kupim a da radi posao (i da ne crkne pre vremena) a da me što manje košta? :D TV dakle ima antenski i scart ulaz i ništa više (audio i video činč ulaze ne računam)...

E da... Druga varijanta: ženini matorci imaju u kući i IPTV by Orion, povezan na noviji LCD TV. Ima li neke šanse da se taj signal nekako koristi i na tom drugom (ali analognom) televizoru? Pretpostavljam da treba još jedan Orionov IPTV box (ali sa SCART izlazom ili tako nečim), plus razvlačenje mrežnog kabla? Jel to bolja ili jeftinija varijanta?
Zavisi kako radi. Ako je recimo kao telekom iptv, onda to znači sledeće: tebi je tuner unutar te kutije, što opet u prevodu znači, kanal koji je selektovan na tom uređaju će se videti na svim televizorima koji su na njega povezani, ma koliko ih bilo u teoriji.
Nekom to nije problem, ako recimo do 2200 gleda TV u dnevnoj, pa kasnije pređe u spavaću i tamo nastavi da gleda :)

Znači ako hoćeš različite kanale na različitm televizorima u isto vreme, onda ti treba tuner za svaki TV prijemnik.

Ja bih se ubacio ovde sa svojim pitanjem:

Da li je neko radio gimanistku sa IPTV telekom, da sam nabavi taj tuner, pa da ga nabudži da radi, bez znanja telekoma? :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Saša »

Biće izgleda ipak još jedan STB box od Oriona, 300 dinara mesečno dodatno na račun.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Jedino tako ili da uzmes ovaj stb za oko 3000din jednokratno i nisi vezan za njih.

Pitanje za ljude koji su vec ubacili stb koliko kanala hvataju i koje od ovih poznatijih i kakvog je kvaliteta slika i brzina menjanja kanala.
Slika
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Prijepolje jad i beda, po instalaciji Horizonsa aut.pretrazivanje je naslo cirka 6kanala (predajnik je na Ovčaru).

Mami kao starijoj ženi dovoljno, samo da ima bračnih sudija i onih špansko-turskih zahebancija
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Malo je zeznuto i zbog lokacije. Ne znam gde si u Prijepolju pa da bi mogao hvatati sta sa jabuke ako tamo ima predajnik.
Slika
Odgovori