Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Malo je jedno kupatilo na 4 spavaće sobe na psratu zato što se kupatila ujutru i uveče koriste u sličnim vremenima, pa ćete imati nepotrebnu gužvu, rasprave i trčanje u donje kupatilo. Treba ti barem još jedan toalet gore ili sebi u glavnoj spavaćoj sobi napravi kupatilo.
Direktan ulazak u dnevni boravak ima nekog smisla u manjim stanovima (i to je diskutabilno), ali za kuću je to nepotrebno jer tu imate više prostora, pa se prednost dobijanja prostornosti sa direktnim ulazom u dnevni boravak gubi, a sve mane tog koncepta važe i dalje. Goblin ti je to lepo objasnio. Plus što kuća treba da odiše nekim nivoom i stilom i predosblja daju određenu atmosferu stupanja u kuću, pored toga što su korisna.
Direktan ulazak u dnevni boravak ima nekog smisla u manjim stanovima (i to je diskutabilno), ali za kuću je to nepotrebno jer tu imate više prostora, pa se prednost dobijanja prostornosti sa direktnim ulazom u dnevni boravak gubi, a sve mane tog koncepta važe i dalje. Goblin ti je to lepo objasnio. Plus što kuća treba da odiše nekim nivoom i stilom i predosblja daju određenu atmosferu stupanja u kuću, pored toga što su korisna.
Dragane mislim da necu moci da prosirim garazu nazalost. Jbg. Inace dnevni boravak je izmedju juga, jugoistoka tu izmedju negde.
Mares druze kad deca porastu ja cu im pomoci koliko god mogu, ali moraju oni da sami stanu na noge neka zarade sami i neka sami prave kuce i rasporede kako god zele. Al to je neka druga tema
Starce pa cetvoro nas je i ako se budemo raspravili, a imam 2 kupatila u kuci, plus odbojen toalet pa da ga hebes
Ko se bude ljutio izaci ce malo na vazduh i to ce mu biti to 
Dnevni boravak se tek ne dira. To ostaje takvo kakvo jeste.
Mares druze kad deca porastu ja cu im pomoci koliko god mogu, ali moraju oni da sami stanu na noge neka zarade sami i neka sami prave kuce i rasporede kako god zele. Al to je neka druga tema

Starce pa cetvoro nas je i ako se budemo raspravili, a imam 2 kupatila u kuci, plus odbojen toalet pa da ga hebes

Dnevni boravak se tek ne dira. To ostaje takvo kakvo jeste.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Glavni problem direktnog ulaska u dnevnu sobu je zima. Pogotovo ako ti je odškrinut prozor u kuhinji eto ti za 3 sekunde promaja i ohlađena dnevna soba.
Cekaj, sada gledam i imas 3 ulaza u dnevnu sobu?Raki_Audi napisao:Ma ne interesuju me ogomne kuce. Evo ujak iz Svice pre 20tak godina napravio 18x12 sa prizemljem i 2 sprata. Brate toliko neiskoriscenog prostora i bacanja para da to nije normalno. A i ne krivim ga, bila su neka druga vremena.
Ja sam cak u pocetku hteo 10x10 ali nisam uspeo da uglavim sve ono sto sam hteo, a da mi bude udobno. Tako da je 11x11 kraj, a i u originalnom projektu stoji da su prave dimenzije ove kuce 11x11bez garaze naravno
Heroju tacnije 221 + garaza 27 na to sam mislio. Ukupno sa garazom![]()
@Delija
Evo kakav je raspored prizemlja na programu. Ne zamerite manja odstupanja i greske jer sam se igrao na programu sa neta jer nemam kod sebe projekat.
Dobro razmisli o poziciji kuhinje i tv-a i namestaja u dnevnoj, jer ja recimo imam 6 prozora u sobi i 3 sam morao da pregradim stolom i tv-om, da bih moglo sve da mi stane.
Vrata ti oduzimaju dosta prostora, jer smanjuju korisnu povrsinu zida, a i sjebavaju izolaciju.
Dodatno, generalno da pitam sve, jel moguce da je tako jeftino postalo zidati kucu, da izadje 200e kvadrat?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Jedan je ulaz Xeroju za dnevnu. Prvo se ulazi u predsoblje, zatvore se glavna vrata, ostavlja se jakna ili ostale stvari i tek onda postoje jos jedna vrata (koja ce biti sigurnosna) i ulazi se u dnevni boravak. To sa desne strane je veliki prozor u sredini, a sa leve strane dnevnog boravka su klizna vrata. Takodje ovo skroz napred sa prednje desne strane su dvokrilna prozor vrata.
Znaci postoji samo jedan pravi ulaz u dnevnu i to sa predsoblja. Naravno i kada parkiram u garazu imacu vrata kako bi ulazio preko hodnika, pa klizna vrata, pa u dnevni.
Za cenu zidanja po kvadratu. Mogu samo da ti kazem da materijal nikad nije bio jeftiniji, kao i majstori. Prevelika konkurencija svuda a posla jako slabo.
Znaci postoji samo jedan pravi ulaz u dnevnu i to sa predsoblja. Naravno i kada parkiram u garazu imacu vrata kako bi ulazio preko hodnika, pa klizna vrata, pa u dnevni.
Za cenu zidanja po kvadratu. Mogu samo da ti kazem da materijal nikad nije bio jeftiniji, kao i majstori. Prevelika konkurencija svuda a posla jako slabo.
Aha, kapiram 
Nas je 50% veca kuca bez garaze, kostala tri puta toliko pre 11-12 godina.
Sent from my Sony

Nas je 50% veca kuca bez garaze, kostala tri puta toliko pre 11-12 godina.
Sent from my Sony
Tako je, nikad nije bilo jeftinije zidanje a i parcele vise nisu skupe.
Ja sam isto pre kupovine stana krenuo da zidam kucu, vec stigao do prve ploce i na kraju sve prodao
Na kraju sam kupio stan (i to nikakva ekskluziva od zgrade i cisto OK lokacija, opet nikakava ekskluziva, i nije BG vec NS... poenta da sam uzeo nesto skroz prosecno sto se tice cene po kvadratu) koji me zajedno sa opremanjem i garazama izasao oko 270.000eur.
S obzirom da sam vec imao svoju parcelu, gotov projekat sa svom dokumentacijom, ulaz gradjevine daleko ispod cene... za te pare sam mogao da napravim kucu kakvu hocu. Doduse, otislo bi mi daleko vise na adekvatno opremanje enterijera, ali je poenta ako se ne izivljavas sa enterijerom to je jeftinija opcija od stana.
Ja sam isto pre kupovine stana krenuo da zidam kucu, vec stigao do prve ploce i na kraju sve prodao

Na kraju sam kupio stan (i to nikakva ekskluziva od zgrade i cisto OK lokacija, opet nikakava ekskluziva, i nije BG vec NS... poenta da sam uzeo nesto skroz prosecno sto se tice cene po kvadratu) koji me zajedno sa opremanjem i garazama izasao oko 270.000eur.
S obzirom da sam vec imao svoju parcelu, gotov projekat sa svom dokumentacijom, ulaz gradjevine daleko ispod cene... za te pare sam mogao da napravim kucu kakvu hocu. Doduse, otislo bi mi daleko vise na adekvatno opremanje enterijera, ali je poenta ako se ne izivljavas sa enterijerom to je jeftinija opcija od stana.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ti gledas neku drugu klasu cena u odnosu na vecinu smrtnika 
Dok sam trazio plac ispod ~60-70k evra za iole solidnu (daleko od savrsene!) lokaciju u NSu nisam nasao i to za minimalno prihvatljivih 6-7 ari.

Dok sam trazio plac ispod ~60-70k evra za iole solidnu (daleko od savrsene!) lokaciju u NSu nisam nasao i to za minimalno prihvatljivih 6-7 ari.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Heh, u BGu mozes samo da sanjas o placu van nekih poluseoskih naselja 
Naravno, ako nisi neko ko mlati 10k mesecno, pa je skupljao 10 godina lovu za kucu
Sent from my Sony

Naravno, ako nisi neko ko mlati 10k mesecno, pa je skupljao 10 godina lovu za kucu

Sent from my Sony
Ja sam jos odavno imao svoj plac na Tatarskom brdu, dok je brdo bilo aktuelno i zamisljeno kako treba (druga je stvar sto to nije to kako je bilo zamisljeno).
Krenuo sam da zidam kucu od nekih 300m2 a u isto vreme sam poceo da odplacujem stan od 150m2 (preko puta glavne poste gde se tek sada pocinje sa zidanjem zgrade a meni je projekat ponudjen 2008g) po ceni od 2.000e/m2 + 15.000e po garaznom mestu. Taj stan sa opremanjem ne bi mogao da izadje ispod 380.000e (verovatno i nesto vise), a verujem da bi kucu uspeo da uselim za istu lovu i to sa duplom kvadraturom + boljim sadrzajem enterijera + dvoristem...
Ali na kraju sam skroz zadovoljan kako je sve ispalo. Em ta zgrada gde sam otplacivao stan nikada nije napravljena a u medjuvremenu su pale cene stanova pa sam prosao bas mnogo jeftinije, em sam parcelu sa zapocetom kucom prodao po nenormalno visokoj ceni. Em sa ove distance nakon 6-7 godina zivota u stanu vidim da za trenutni stil zivota (zivim na dve adrese, leti kada bi najvise trebao da iskoristim prednosti kuce zivim na drugoj lokaciji, nisam tip koji voli da radi oko kuce, zena bi bila opterecenija daleko vecim prostorom, neuporedivo veci troskovi i vise obaveza oko odrzavanja...) meni ipak vise odgovara stan, ali doduse malo specifican stan.
Krenuo sam da zidam kucu od nekih 300m2 a u isto vreme sam poceo da odplacujem stan od 150m2 (preko puta glavne poste gde se tek sada pocinje sa zidanjem zgrade a meni je projekat ponudjen 2008g) po ceni od 2.000e/m2 + 15.000e po garaznom mestu. Taj stan sa opremanjem ne bi mogao da izadje ispod 380.000e (verovatno i nesto vise), a verujem da bi kucu uspeo da uselim za istu lovu i to sa duplom kvadraturom + boljim sadrzajem enterijera + dvoristem...
Ali na kraju sam skroz zadovoljan kako je sve ispalo. Em ta zgrada gde sam otplacivao stan nikada nije napravljena a u medjuvremenu su pale cene stanova pa sam prosao bas mnogo jeftinije, em sam parcelu sa zapocetom kucom prodao po nenormalno visokoj ceni. Em sa ove distance nakon 6-7 godina zivota u stanu vidim da za trenutni stil zivota (zivim na dve adrese, leti kada bi najvise trebao da iskoristim prednosti kuce zivim na drugoj lokaciji, nisam tip koji voli da radi oko kuce, zena bi bila opterecenija daleko vecim prostorom, neuporedivo veci troskovi i vise obaveza oko odrzavanja...) meni ipak vise odgovara stan, ali doduse malo specifican stan.
Poslednja izmena od goblin u 30 Mar 2016, 20:35, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
40k za plac pored Piletovog servisa, Zvezdarska šuma, na jugoistočnoj padini, ka Dunavu što gleda. Doduše, vlasnički list na 17 strana, baba odustala od prodaje i napravila kucerinu kao za starački dom.Xepoj87 napisao:Heh, u BGu mozes samo da sanjas o placu van nekih poluseoskih naselja
Sent from my Sony
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
40k za plac pored servisa
Ima nafte na tom placu?

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Nema, ali ima servis pored. Prajsles ako voziš 'ondu. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Haha, ne što je pored servisa nego samo da pojasnim gde je plac 
Odlična lokacija, živiš u šumi a grad ti na 5 minuta.
Kad sam malo zagrebao priču, prvo je plac deo velikog placa sa mnogo vlasnika podeljen na 9 delova. Ima par klizišta u blizini, jedno se bilo i aktiviralo pre dve godine, ugao Ramske i Volgine i poslednje, kroz parcelu prolazi nekakav kanalizacioni potok.
Zato Profesorska Kolonija ima par kuća na prodaju, od 350k pa naviše

Odlična lokacija, živiš u šumi a grad ti na 5 minuta.
Kad sam malo zagrebao priču, prvo je plac deo velikog placa sa mnogo vlasnika podeljen na 9 delova. Ima par klizišta u blizini, jedno se bilo i aktiviralo pre dve godine, ugao Ramske i Volgine i poslednje, kroz parcelu prolazi nekakav kanalizacioni potok.
Zato Profesorska Kolonija ima par kuća na prodaju, od 350k pa naviše

Boringly average, but also perfect for school run mums
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Eto, kad nema nafte, ni kanalizacioni kolektor nije loš. 
Uhhhh nisam u toku, ali cena za Koloniju je jeziva
Sent using Tapatalk

Uhhhh nisam u toku, ali cena za Koloniju je jeziva

Sent using Tapatalk
Širim haos!