Naši snimci saobraćajnih situacija

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Naši snimci saobraćajnih situacija

Post od ljubitelj »

:thumbup: :klanjamse:
Upravo tako, prioritet uletanja na parking mesto po svaku cenu (ne uzimajući u obzir ostale u saobraćaju) je direktno ugrožavanje života i imovine (što će se desiti uz ovakvo ponašanje samo je pitanje kada) i ne može da se opravdava bilo čime.
Kao što prolazak namerno kroz debelo crveno, zaobilaženjem ostalih dok stoje, jer se eto nekome ne čeka zeleno.
Po meni, isti rang zlonamernog bahatog odnosa koji bi trebalo da se zakonski sankioniše kao bahata vožnja recimo oduzimanjem dozvole na 3 ili 6 meseci.
Ovakav vozač koji ovako bahato uradi polukružno treba da se ukloni iz saobraćaja, da bi barem počeo da razmišlja o baš tolikoj važnosti parking mesta sledeći put.
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

U autoškoli su nam prvo rekli da dozvola za vožnju nije pravo već privilegija. Uostalom, sam njen naziv to stavlja do znanja. Ova glava je definitivno za višemesečno hlađenje.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ali se svi ponasaju kao da je pravo. Kad ste vi culi da je kod nas neko pao vise od par puta i da nije zavrsio sa dozvolom u ruci jer su se "smilovali"?
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Imam ja komšiju koji je polagao ko zna koliko puta, možda i dvocifren broj.😁 Položio na kraju.😁
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Ovo nije nije novi obrenovacki, nego zona gde se vozi do 50kmh. Ovaj covek nije mogao ubiti nikoga sem nekog ko vozi bez mozga.

Sad svako moze da sebi pravi klasiranje, ali zakonodavac je vec propisao tezinu ovog prekrsaja.

Ponavljam takodje, batina ima dva kraja, tako da ovi sto se busaju u svoje cojstvo treba uvek to da imaju na umu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ok je ne znati nesto, ali sasvim drugo ponositi se time.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Nekad je neophodno pokusati razumeti o cemu sagovornik pise.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:
Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift

Post od Martin Mystere »

schonenk napisao:Ovo nije nije novi obrenovacki, nego zona gde se vozi do 50kmh. Ovaj covek nije mogao ubiti nikoga sem nekog ko vozi bez mozga.

Sad svako moze da sebi pravi klasiranje, ali zakonodavac je vec propisao tezinu ovog prekrsaja.

Ponavljam takodje, batina ima dva kraja, tako da ovi sto se busaju u svoje cojstvo treba uvek to da imaju na umu.
Vozim ja do 50 km/h, skrenem instiktivno levo da izbegnem morona i naletim na nekog ko vozi normalno svojom stranom, takođe do 50 km/h...

Naravno u čitavoj priči još ispada da je taj čovek najmanje kriv jer će tu najgore proći oni "bez mozga" koji su se direktno sudarili vozeći brzinama do 50 km/h... Svaka čast na pokušaju relativizacije njegove greške i prebacivanje odgovornosti ako neko strada na one koji voze bez mozga - a upravo na ovom slučaju smo videli da je do potencijalne nesreće moglo doći jer je Peđa koristio mozak kako bi izbegao morona!

Bio u sličnoj situaciji i bez obzira što sam vozio manje od 50 km/h svaki put iznova pretrnem na pomisao šta bi se desilo da je u trenutku manevra zbog izbegavanja takvog lovca na parking mesto neko naišao sa suprotne strane i čak i kada bih želeo ne mogu naći ni trunku opravdanja niti empatije za takve likove!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja stvarno ne vidim da je igde iko ovde rekao da on nije kriv, niti ga iko pravdao da nije kriv? Pojašnjeno je samo zašto se to dešava, bez ulaska u to da li tako treba ili ne.
To je kao kada bi ja rekao "siromašni ne mogu da se leče", to ne znači odobravanje toga već iznošenje onoga kako je.

Pritom očigledna je razlika u terminologiji i shvatanju iste.

Btw, jel si ti beše skoro imao neko čukanje svojom krivicom, ili sam pomešao?
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Da imao sam češanje pri čemu smo i ja i vozač vozili po max 5 km/h i nisam ni blizu napravio manevar koji bi ugrozio mene ili onoj sa suprotne strane i to je relativizacija o kojoj ja pričam - ja nisam ni tada rekao da nije moja krivica ma koliko sve bilo bezazleno, a ovde se u opasnijoj situaciji pominju ljudi bez mozga sa druge strane i poenta je da sa druge strane ne mora biti nikog bez mozga da bi posledice bile ozbiljne ...

U mojoj situaciji sam ja bio taj bez mozga, ovde tek ne treba da postoji ni trunka dileme ko je bez mozga - ovaj koji vrši polukružno sa sva četiri migavca uključena ili onaj koji ide pravo i manevriše da bi ga izbegao.

A ako neko hoće da kaže da potencijalni direktni sudar dva auta koji voze po 45-50 km/h nije opasan i da ne može da dovede i do fatalnih posledica a sve zbog ovakvog manevra trećeg lica - neka bude...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Tako je, upravo to hocu da kazem, da si ti napravio zajeb, kriv si, ali to te ne cini bahatim, niti se ti tako osecas.

A da je tebe neko okacio na net, krenula bi horda moralista da govori kako si bahat, ne gledas, bezobziran, kako je to moglo biti dete, tragedija itd.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Ja stvarno ne vidim da je igde iko ovde rekao da on nije kriv, niti ga iko pravdao da nije kriv? Pojašnjeno je samo zašto se to dešava, bez ulaska u to da li tako treba ili ne.
To je kao kada bi ja rekao "siromašni ne mogu da se leče", to ne znači odobravanje toga već iznošenje onoga kako je.

Pritom očigledna je razlika u terminologiji i shvatanju iste.

Btw, jel si ti beše skoro imao neko čukanje svojom krivicom, ili sam pomešao?
Bukvalno ga opravdavas recima sa covek nije bahat i da je to normalno jer je ovo BG i juri se parking. I suprotstavljate se misljenju vecine da lik nije normalan recima da se to svima desava i da nije nista strasno jer je u gradu...iskreno, znajuci te, ja sam zabezeknut takvim razmisljanjem. Dodatno, ok je da on krsi vise krucijalnih pravila, a ostali su duzni da idu bas tih 50 km/h i da imaju razumevanja zbog parking mesta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A kako biste ovo okarakterisali?

TapaT

Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

Grujic napisao:Tako je, upravo to hocu da kazem, da si ti napravio zajeb, kriv si, ali to te ne cini bahatim, niti se ti tako osecas.

A da je tebe neko okacio na net, krenula bi horda moralista da govori kako si bahat, ne gledas, bezobziran, kako je to moglo biti dete, tragedija itd.
I neka navali svako ko ne vidi razliku između najobičnijeg češanja koja se desila prilikom polaska oba auta sa mesta gde su se prethodno zaustavila i onakvog manevra gde su višestruko ugroženi putnici oba vozila plus potencijalni treći učesnik u saobraćaju - takvima ću bez problema da priznam da sam bahat i bezobziran...

Mada bih voleo da vidim ko bi to od tih "moralista"o kojima pričaš rekao išta tako da je imao priliku da iz prve ruke vidi moju situaciju, naročito ukoliko bi je uporedio sa situacijom koju je Peđa okačio...
Poslednja izmena od Martin Mystere u 03 Jan 2023, 15:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Martin Mystere
Reactions:

Post od Martin Mystere »

pedja napisao:A kako biste ovo okarakterisali?

TapaT
Neki će reći bahatost i brzobrazluk a neki će reći da se lik dobro snašao...

Dobro je poznato šta ja mislim, naročito jer sam svrstan u istu kategoriju vozača...
Odgovori