Paja napisao:
Sve u svemu, meni bi bio idealan neki mali mirrorless, al jbg. Šta je tu je.
Prc!
Može i kompakt, ali mora vrhunski da bude, Sxxx serija od Canona ili nešto slično. Konkretno alat u Parizu je bio fantastični S90. Savršeno oružje za tu primenu. Senzor odličan na niskom ISO, dinamika 12 blendi, RAW odličan. Uporediv sa APS-C DSLR iz tog vremena. Kontrola DoF nikakva, ali za ove potrebe to nije mana.
trojanac napisao:Ja kapiram da Paju malo više smara jurcanje za dobrom fotkom, ali kad još sagledam šta je sve obišao za ta tri dana u Madridu nije ni čudo što nije fotkao više i kvalitetnije. Ja kad negde idem pa krenem da fotkam, uvek zaostajem za ostalima i uvek trčim. I na kraju ništa i ne vidim, tj. vidim šta sam propustio svojim očima kad posle gledam slike, jer sam sve gledao kroz objektiv.
Ako nešto mrzim to je da jurcam, a kad sam sa nekim sve se svede na jurcanje i što više da se obiđe, kao da sutra doći neće i kao da se nikad neću vratiti. To je potpuno pogrešno. Treba uživati u trenutku, upiti grad, atmosferu, a fotoaparat u rukama i dosta prakse sa njim može samo da ti pomogne i da te nauči da gledaš oko sebe, da udišeš ambijent. Moja velika prednost jednoipodnevne šetnje po Parizu je bila što sam bio potpuno sam.