Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Fotografija

Post od zuzazu »

@Rakhill, cekao sam kad ce neko da prokomentarise. Bio si brz :mrgreen:

A morao sam da presecem ove iznad sto troluju a ne idu u Koji foto aparat koristite ;)

Jes' bljutavo, ali i to je fotografija a ne samo nesto lepo, ultra ostro i do jaja napucano ili iz kosmosa i aviona....

Verujem da 99,9% forumasa nije ni znalo za ovaj pravac u fotografiji
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mislim da bi dobro živeli i bez ovog proširenja vidika. :D
Stvarno je jezivo.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ti, kako si fotkao Madrid, bolje da cutis.... Bolji si na peru nego na okularu :)

Moracemo da napravimo mali serminar.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

grujicd napisao:Ove postmortem slike su jezive.
:plusone:

Ja nisam znao, prvi put cujem. I jezivo je. :o
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Što reče Paja, bolje da sam živeo u neznanju.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

zuzazu napisao:Ti, kako si fotkao Madrid, bolje da cutis.... Bolji si na peru nego na okularu :)

Moracemo da napravimo mali serminar.
Jbg kad sam poneo idiota od kompakta. Kakav je aparat slike su odlične.
Često su bivale bolje telefonom.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Excuses, excuses. :kuku:

Pariz od pre nekoliko godina, sa ultrakompaktom. Nadam se da može da se vidi FB album:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 07e570f0f5
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja kapiram da Paju malo više smara jurcanje za dobrom fotkom, ali kad još sagledam šta je sve obišao za ta tri dana u Madridu nije ni čudo što nije fotkao više i kvalitetnije. Ja kad negde idem pa krenem da fotkam, uvek zaostajem za ostalima i uvek trčim. I na kraju ništa i ne vidim, tj. vidim šta sam propustio svojim očima kad posle gledam slike, jer sam sve gledao kroz objektiv.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa tako je i na koncertima. Ljudi gledaju binu preko ekrana telefona praveći snimak koji u životu neće pogledati, a o zvuku da ne pričamo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa ja sam EOS i kupio jer je taj nikonov kompakt bio teško sranje. Za početak je jako spor. Treba mu dosta vremena da fokusira, ali i da okine, a sve je to problem, naročito kad slikaš iz autobusa u pokretu, a tako je nastala većina fotografija.

Najbukvalnije se dešavalo da bolje fotke naprave telefoni S4 i S5 od Nikona.

Eos nisam hteo da nosim jer me mrzelo da ga teglim po ceo dan, a znao sam da ću sve vreme biti na nogama i što je još važnije nisam znao da li bih mogao da ga unesem na stadion. Nikon sam bio spreman i da bacim da je bilo problema sa unošenjem.

Sve u svemu, meni bi bio idealan neki mali mirrorless, al jbg. Šta je tu je.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Paja napisao: Sve u svemu, meni bi bio idealan neki mali mirrorless, al jbg. Šta je tu je.
Prc! :D

Može i kompakt, ali mora vrhunski da bude, Sxxx serija od Canona ili nešto slično. Konkretno alat u Parizu je bio fantastični S90. Savršeno oružje za tu primenu. Senzor odličan na niskom ISO, dinamika 12 blendi, RAW odličan. Uporediv sa APS-C DSLR iz tog vremena. Kontrola DoF nikakva, ali za ove potrebe to nije mana.
trojanac napisao:Ja kapiram da Paju malo više smara jurcanje za dobrom fotkom, ali kad još sagledam šta je sve obišao za ta tri dana u Madridu nije ni čudo što nije fotkao više i kvalitetnije. Ja kad negde idem pa krenem da fotkam, uvek zaostajem za ostalima i uvek trčim. I na kraju ništa i ne vidim, tj. vidim šta sam propustio svojim očima kad posle gledam slike, jer sam sve gledao kroz objektiv.
Ako nešto mrzim to je da jurcam, a kad sam sa nekim sve se svede na jurcanje i što više da se obiđe, kao da sutra doći neće i kao da se nikad neću vratiti. To je potpuno pogrešno. Treba uživati u trenutku, upiti grad, atmosferu, a fotoaparat u rukama i dosta prakse sa njim može samo da ti pomogne i da te nauči da gledaš oko sebe, da udišeš ambijent. Moja velika prednost jednoipodnevne šetnje po Parizu je bila što sam bio potpuno sam.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

nidza napisao:
Paja napisao: Sve u svemu, meni bi bio idealan neki mali mirrorless, al jbg. Šta je tu je.
Prc! :D
Ja to uopšte ne krijem. Meni je idealam aparat onaj koji je što manji, a pravi što bolje fotke bez ikakvog mog angažmana. I odličan kompakt bi mi vršio posao. Fotografija je jedna od retkih oblasti koju ne želim da učim. Prosto me ne "radi". Umesto da učim ja EOS-om okinem 10 istih pa ostavim najbolju. :D

Nismo mi jurcali, ali jesmo prelazili velike kilometraže, bivali umorni već na pola dana, pravili pauze da bi imali snage da nastavimo...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Samo vas čekam, živi bili, svi ćemo na ML. Kad ja koji sam okusio najslađu pitu iz DSLR rerne to kažem... Sad je samo trenutak kad je malo teže prelomiti - što je i logično, jer je u procesu ta prelomna faza.

Što se učenja tiče, sve čime se baviš je lepo znati, ne treba otaljavati ništa. Pogotovo kad je fotografija u pitanju, osnovna pravila igre su prosta ko pasulj.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Znaš ono kad te nešto ne privlači. Ne želim da ućim fotografiju. Za mene i one poput mene je automatika sve i svja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Još jedan plus za ML. Konceptualno zbog LiveView su u suštinskoj prednosti kad je napredna autmatika u pitanju u odnosu na dSLR.

Nisam mislio da učiš da điraš spravu, podešavanja, ludila, nego osnove lepog kadriranja. Tvoje uspomene su u pitanju, bolje da su lepe nego ružne. :)
Odgovori