Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Na noćnom snimku se vidi da radi, ali na ostalim ne. Verovatno uglavnom ne radi.
Nema šanse da ovoliki ljudi pokušavaju samoubistvo, a da je sve u redu sa signalizacijom.
Mi imamo sistemski problem u zemlji da NIKO ne prijavljuje problem nigde, ceo narod je u fazonu da će neko drugi sve da uradi, niko ne uzima stvari u svoje ruke, pamet u svoju glavu. Mi smo sistem bez povratnih informacija i bez pamćenja.
Posle n godina života u jednom velikom beogradskom bloku, sa preko 20.000 stanovnika, stičem utisak da samo ja, i možda još maksimalno 2-3 osobe prijavljuju komunalne probleme. Hiljade ljudi svaki dan, mesecima, godinama, prolaze pored problema i niko ne javi nadležnim.
Namerno sam ostavio jednu rupu u ulici da vidim da'l će neko da se seti da prijavi, Posle pola godine sam ja prijavio, i od juče imam potvrdu da je na spisku za saniranje. Javiću vam kada će biti popravljena. Do sad sam u gradu prijavio desetine rupa, SVE su zakprljene u roku od jednocifreno dana. SVE!
Nema šanse da ovoliki ljudi pokušavaju samoubistvo, a da je sve u redu sa signalizacijom.
Mi imamo sistemski problem u zemlji da NIKO ne prijavljuje problem nigde, ceo narod je u fazonu da će neko drugi sve da uradi, niko ne uzima stvari u svoje ruke, pamet u svoju glavu. Mi smo sistem bez povratnih informacija i bez pamćenja.
Posle n godina života u jednom velikom beogradskom bloku, sa preko 20.000 stanovnika, stičem utisak da samo ja, i možda još maksimalno 2-3 osobe prijavljuju komunalne probleme. Hiljade ljudi svaki dan, mesecima, godinama, prolaze pored problema i niko ne javi nadležnim.
Namerno sam ostavio jednu rupu u ulici da vidim da'l će neko da se seti da prijavi, Posle pola godine sam ja prijavio, i od juče imam potvrdu da je na spisku za saniranje. Javiću vam kada će biti popravljena. Do sad sam u gradu prijavio desetine rupa, SVE su zakprljene u roku od jednocifreno dana. SVE!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pre bi rekao da to dolazi od nepoverenja u sistem (kome da prijavim, samo će da me otkače), nego da baš nikog nije briga. Mnoge je briga kad kukaju komšiji u liftu, ali ne očekuju da će se bilo šta promeniti ako prijave, a i ne znaju gde. To je jedna opšta ubijenost u pojam na koju nas je sistem naučio.
U Sremskim Karlovcima semafor pored pruge, stalno prašina na svetlima, niko nije uzeo da obriše malo. Ako treba neko da ga pogleda, onda je to neko ko je zadužen za saobraćaj. Ali lakše je sedeti na dupetu i primati platu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Koliko često prijavljuješ tu nepravilnosti nadležnim?
Prijavljujem u svojoj opštini, kad se problem ukaže. Mada često dobijem odgovor kojim se lišavaju nadležnosti. Npr. krpljenje rupa...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zavrtao bih uši za odjeb "nije moja nadležnost". To je netačan odgovor.
Tačan odgovor treba da glasi: "Hvala što ste nam javili, nije naša nadležnost, ali prosledićemo čija je nadležnost.".
Neradnici.
Pošalji JP Putevima Srbije. Ja bih jahao, ako meni lično smeta konkretan problem.
Tačan odgovor treba da glasi: "Hvala što ste nam javili, nije naša nadležnost, ali prosledićemo čija je nadležnost.".
Neradnici.
Pošalji JP Putevima Srbije. Ja bih jahao, ako meni lično smeta konkretan problem.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tako sam ja pokušao da prijavim opasan odron, na putu ka Kotromanu. Niko nije nadležan i ne znaju ko je, ali možeš probati kod...
Policija, saob.policoja, razna preduzeća za puteve, čak su me i na AMSS uputili.
Ono krupnije kamenje sam uklonio, preživeo da me ništa ne zgazi, a šta je posle bilo, ko zna...
Policija, saob.policoja, razna preduzeća za puteve, čak su me i na AMSS uputili.
Ono krupnije kamenje sam uklonio, preživeo da me ništa ne zgazi, a šta je posle bilo, ko zna...
Lako je u velikom gradu. Ja sam prijavljivao par stvari i naravno zapamtili su me i počeli da mi se smeju. Odgovore da je urađeno, a nije. Ja prijavim upravnoj inspekciji, njih zanima samo procedura ali ne i stanje na terenu.
Isto tako, električarima sam prijavljivao neke krive bandere i borove kroz čije krošnje idu provodnici. Ništa nisu uradili, a još je šef pretio da neće da mi otklone kvar kad se bude desio. Naravno, pao je sneg i ti borovi su pokidali provodnike. I opet, ništa nikome. 24 sata bez struje, krivca nema, a sve imam u mejlovima da je na vreme prijavljeno sa sve slikama. I hajde se ti sad bori dalje. Jednostavno digneš ruke.
Što se tiče vožnji sa snimka, meni je zabrinjavajuće kako ljudi prelaze preko pruge kao da nije tu uopšte. Ja nikad nemam poverenja u rampu i uvek usporim ili stanem kako bih se sam uverio da nema voza. Ovi ljudi teraju pun gas...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne znam jel sam pisao ovde da sam isao prvo ispred a posle i iza jednog taksiste koji je imao potpuno neispravna stop svetla a i ukljucene maglenke (nije bilo magle) i zaslepljivao. To je bilo na Y kraku i kada sam dosao do kraja i kruznaog toka pre granice stajao je pandur. Zaustavim se i kazem mu eno ga covek sa neispravnim stop svetlima. Kaze sta on da radi. Ovaj sa taksijem je stao na 20m od pandura kod kafane na kruznom toku. Nije bilo smisla bilo sta opet reci coveku kada ocigledno nije zainteresovan. Od 3 stop svetla ni jedno mu nije radilo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Previse toga kod nas ne funkcionise kako treba ili ih jednostavno zabole i onda covek jednostavno ni ne pomisli da ce neko uraditi svoj posao kako treba i iz tog razloga ne prijavljuje i ne pokusava da promeni nesto.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Kad te tako nesto pita ti kazes, pa svoj posao, idite skrenite mu paznju, napisite kaznu. Ako on krene da tupi, uzmi mu prezime i broj znacke (ispod prezimena) i prijavi UKP. Mozes i da mu kazes. To obicno pokrene te lenje retarde.dragvorl napisao: 03 Dec 2021, 16:25 Ne znam jel sam pisao ovde da sam isao prvo ispred a posle i iza jednog taksiste koji je imao potpuno neispravna stop svetla a i ukljucene maglenke (nije bilo magle) i zaslepljivao. To je bilo na Y kraku i kada sam dosao do kraja i kruznaog toka pre granice stajao je pandur. Zaustavim se i kazem mu eno ga covek sa neispravnim stop svetlima. Kaze sta on da radi. Ovaj sa taksijem je stao na 20m od pandura kod kafane na kruznom toku. Nije bilo smisla bilo sta opet reci coveku kada ocigledno nije zainteresovan. Od 3 stop svetla ni jedno mu nije radilo.
Ako bas hoces da se cimas zovi nadleznu SPI (Saobracajna policijska ispostava) i kazi sta je problem i onda kazi da je tu policajac kome je ukazan problem ali ne postupa po svojoj duznosti.
Od svega ovog vrv je "najbolje" prijaviti UKP anonimno.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Toliko vec nisam spreman vremena da izdvojim iskreno, mogao sam da prodjem po defaultu i pravim se lud, ali ajde kao da probam. Jednom sam tako zvao 192 jer je ispred mene na Fruskoj gori isao totalno pijani lik, samo sam cekao kad ce ga neko pocistiti ili kad ce da sleti u kanal. Pa mi se javi Beograd, i onda mi diktira br Sremske Mitrovice
a ja u voznji. Na kraju ga je zaustavila milicija u Irigu srecom, ispao je kroz vrata. Sva sreca da nije nekog unesrecio.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Nazalost i dalje ima primera takvih idiotizama. A tebi svaka cast na svemu tome, uvek treba zvati za takve neke stvari, bar je tebi cista savest. 

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Idiot na kvadrat, bukvalno jezivo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.